Google Nest WiFi: Θα διαθέτει Google Assistant και περιφερειακά beacons

Techblog.gr

Το 2016, η Google κυκλοφόρησε ένα από τα πιο αξιόλογα router, το Google WiFi το οποίο χρησιμοποιούσε σύστημα mesh για να μην έχει προβλήματα νεκρών ζωνών και δρομολόγησης. Η εταιρεία ετοιμάζει τον διάδοχο ο οποίος ονομάζεται Google Nest WiFi και

είναι ακόμη πιο αποτελεσματικός.

Σύμφωνα με μία νέα αναφορά, ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μία ανανεωμένη έκδοση του router. Το νέο σύστημα θα έχει ενσωματωμένο τον Google Assistant και θα κυκλοφορήσει υπό το νέο brand Nest. Αυτό θεωρείται σχεδόν βέβαιο, διότι όπως όλα δείχνουν η σειρά smart home της εταιρείας θα μετονομαστεί εξ ολοκλήρου σε Nest.

Το Google Nest WiFi θα έρχεται με το κύριο hub router και δύο beacons τα οποία θα λειτουργούν και ως Google Assistant smart speakers. Τα beacons θα εκτείνουν το σήμα στα υπόλοιπα δωμάτια και θα λειτουργούν και ως Google Home Mini speakers παρέχοντας επιπλέον κάλυψη.

Ο χρήστης θα μπορεί να ελέγχει τα beacons του Google Nest WiFi μέσω φωνητικών εντολών και θα έχει τη δυνατότητα να τα απενεργοποιήσει σε περίπτωση που θέλει να διακόψει τη μετάδοση του σήματος σε συγκεκριμένα σημεία του σπιτιού. Σε περίπτωση που κάποιο διαθέτει ήδη Google WiFi τότε αρκεί να αγοράσει ένα set από beacons και να τα συνδέσει στο δίκτυο.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστές λεπτομέρειες για το πότε το Google Nest WiFi θα γίνει διαθέσιμο ή ποια θα είναι η τιμή του. Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μάθουμε τα πάντα στις 15 Οκτωβρίου, που είναι το επόμενο Made by Google.

Keywords
Τυχαία Θέματα