Google Nest Mini: Τρία μικρόφωνα, δύο φορές πιο ισχυρό μπάσο και τροφοδοσία 15W

Techblog.gr

Το 2017 η Google ανακοίνωσε ένα μικρό και οικονομικό smart speaker, το Google Home Mini. Φέτος, η εταιρεία αποφάσισε να κάνει rebrand τις IoT συσκευές της από Google

Home σε Nest. Σήμερα, εκτός από τα Google Pixel 4 και 4 XL, το Google Nest WiFi, τα Google Pixel Buds 2 και το νέο Google Pixelbook Go, στο Made by Google η εταιρεία παρουσίασε και τον διάδοχο του Home Mini, το Google Nest Mini.

Σχεδιασμός και χαρακτηριστικά

Το Nest Mini παρουσιάζει ελάχιστες διαφορές από τον πρόγονο του. Η κύρια και ίσως η πιο σημαντική διαφορά είναι ότι προσφέρει τη δυνατότητα τοποθέτησης στον τοίχο.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες διαφορές μεταξύ των δύο συσκευών η Google αποχωρίζεται το micro-USB ως θύρα φόρτισης και χρησιμοποιεί τη στρογγυλή θύρα που έχουν και τα Nest Hub και Hub Max. Η νέα θύρα κάνει δυνατή την τροφοδοσία ρεύματος με 15 Watt σε αντίθεση με τα 9 Watt που προσέφερε το Google Home Mini.

Η αλλαγή αυτή σημαίνει ότι το Nest Mini θα έχει και πιο δυνατό ηχείο, με 2 φορές πιο ισχυρό μπάσο. Ενώ προστέθηκε ένα τρίτο μικρόφωνο το οποίο επιτρέπει στον ψηφιακό βοηθό της εταιρείας να ακούει ακόμη καλύτερα.

Κατά τα άλλα στον τομέα των χαρακτηριστικών θα βρούμε μία βελτίωση στα πρότυπα Bluetooth και WiFi που χρησιμοποιεί το έξυπνο ηχείο. Το Google Nest Mini υποστηρίζει Bluetooth 5.0 και Wi-Fi 802.11 b/g/n/ac.

Επιπλέον, η Google κάνει τη συνειδητή επιλογή και χρησιμοποιεί 100% ανακυκλώσιμο πλαστικό και ύφασμα στα Nest Mini, ενώ οι αντιθέσεις μεταξύ του πλαστικού πάτου και του ηχείου δεν είναι πλέον τόσο έντονες.

Τιμή και διαθεσιμότητα

Τέλος, το Google Nest Mini θα κυκλοφορήσει σε τέσσερα χρώματα Charcoal, Chalk, Coral, και Sky Blue. Το έξυπνο ηχείο θα είναι διαθέσιμο για αγορά από τις 22 Οκτωβρίου σε 23 χώρες στην τιμή των $49 ή 45€.

Techblog.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα