Google Chrome: Πως να ενεργοποιήσετε το Dark Mode σε Windows, MacOS, Ubuntu και Android

21:04 6/8/2020 - Πηγή: TechBlog

Αν και ήδη εδώ και καιρό οι εταιρείες έχουν προσθέσει το χαρακτηριστικό Dark Mode στις συσκευές τους, αρκετοί χρήστες ακόμα δεν έχουν πρόσβαση στο εν λόγω θέμα στον δημοφιλή browser Chrome. Πάμε να δούμε πως μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Dark Mode στον Chrome σε κάθε συσκευή ξεχωριστά.

Για
Windows 10

Αν έχετε υπολογιστή με Windows 10, τότε μπορείτε εύκολα και γρήγορα να αλλάξετε την εμφάνιση του λειτουργικού σας συστήματος ή/και των εφαρμογών σας. Για να αλλάξετε την εμφάνιση των εφαρμογών, ακολουθήστε τα παρακάτω:

Ρυθμίσεις των Windows -> Εξατομίκευση -> Χρώματα -> Επιλέξτε το επιθυμητό χρώμα

Από το drop-down μενού που θα βγει διαλέξτε προσαρμοσμένο και στη συνέχεια στο κάτω μέρος στην επιλογή “Επιλογή προεπιλεγμένης λειτουργίας εφαρμογής” επιλέξτε την επιλογή “Σκούρο”. Αν πάλι θέλετε όλο το λειτουργικό να γίνει σκούρο, στην επιλογή “Επιλέξτε το επιθυμητό χρώμα” επιλέξτε την επιλογή “Σκούρο”

Για macOS Mojave και πάνω

Αν έχετε macOS Mojave ή νεότερη έκδοση, τότε με παρόμοιο τρόπο με τα Windows 10 μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Dark Mode σε όλο το λειτουργικό σύστημα, ώστε και ο Chrome να αλλάξει αυτόματα θέμα. Για να το κάνετε αυτό:

Προτιμήσεις Συστήματος -> Γενικά -> Εμφάνιση

Από εκεί μπορείτε να διαλέξετε την επιλογή “Σκούρο” ώστε το λειτουργικό και όλες οι εφαρμογές που το υποστηρίζουν να γυρίσουν αυτόματα σε σκούρο θέμα.

Για Ubuntu Linux 20.04

Το λειτουργικό σύστημα Ubuntu Linux προσφέρει από την έκδοση 20.04 την επιλογή για σκούρο θέμα σε όλο το λειτουργικό, καθώς και στις εφαρμογές του. Για να ενεργοποιήσετε το Dark Mode στο εν λόγω λειτουργικό:

Ρυθμίσεις -> Εμφάνιση -> Χρώμα Παραθύρων

Επιλέξτε την επιλογή “Σκούρο” και αυτόματα το λειτουργικό αλλά και όλες οι υποστηριζόμενες εφαρμογές θα αλλάξουν σε Σκούρο Θέμα.

Για Android

Στον κόσμο του Android, τα πράγματα μπορεί να γίνουν πιο εύκολα ή πιο δύσκολα. Αν έχετε κάποια συσκευή με Android 10 και πάνω, τότε παρόμοια με τις παραπάνω περιπτώσεις, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Σκούρο Θέμα στις ρυθμίσεις της συσκευής σας και ο Chrome θα αλλάξει αυτόματα σε Σκούρο Θέμα.

Αν το παραπάνω δεν πετύχει, τότε κάντε τα παρακάτω:

Ανοίξτε τον Chrome Browser για Android
Στη μπάρα αναζήτησης γράψτε “chrome://flags” και πατήστε enter
Στην αναζήτηση γράψτε “Dark”
Εκεί θα βρείτε τρεις επιλογές: Force Dark Mode for Web Content (όπου όλο το background των ιστοσελίδων γίνεται μαύρο), Show Darkened search pages on Android (όπου το search γίνεται πιο σκούρο αν ο Chrome είναι σε Dark Mode) και Android Chrome UI dark mode tab reparenting (όπου ο Chrome προσπαθεί να αλλάξει απλά τις σελίδες και όχι να τις κάνει reload σε περίπτωση αλλαγής θέματος. Επιλέγετε την πρώτη επιλογή.Για Windows 8.1 και κάτω, macOS High Sierra και κάτω, Linux

Για όσα λειτουργικά συστήματα δεν έχουν από μόνα τους Dark Mode, μπορείτε μέσω flag να αλλάξετε τον Chrome. Για να το κάνετε αυτό:

Ανοίξτε τον Chrome Browser
Στη μπάρα αναζήτησης γράψτε “chrome://flags” και πατήστε enter
Στην αναζήτηση γράψτε “Dark”
Στην επιλογή “Force Dark Mode for Web Contents” κάντε κλικ στο “Default” και από το drop-down μενού επιλέξτε “Enabled”

Δυστυχώς, για iOS και iPadOS δεν υπάρχει ακόμα επιλογή για Dark Mode στον Chrome. Θα ενημερώσουμε τον οδηγό μόλις διατεθεί αντίστοιχο mode και στις εν λόγω συσκευές.

Google Chrome: Πως να ενεργοποιήσετε το Dark Mode σε Windows, MacOS, Ubuntu και Android - Techblog.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα