Foxconn: Υπόσχεται ότι δεν θα επηρεαστεί η παραγωγή των iPhone από τον κοροναϊό

Techblog.gr

Εχθές, έγινε γνωστό ότι η παραγωγή των iPhone και άλλων προϊόντων της Apple ενδέχεται να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα εξαιτίας του ιού Coronavirus. Ωστόσο, η Foxconn, ένας από τους κύριους συνεργάτες της εταιρείας, ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα πρόβλημα.

Ο ιός και η ζημία της Apple

Η Foxconn

διαθέτει ένα τεράστιο εργοστάσιο παραγωγής στην Wuhan, την πόλη όπου ξέσπασε ο Coronavirus και που αποτελεί το επίκεντρο της επιδημίας. Αλλά, η εταιρεία ακολουθεί εορταστικό πρόγραμμα και οι εργαζόμενοι της δεν πρόκειται να επιστρέψουν στην εργασία τους πριν όλες οι επιχειρήσεις ξεκινήσουν να λειτουργούν με κανονικούς ρυθμούς.

Αυτή τη στιγμή, οι κάτοικοι της Κίνας γιορτάζουν τη δική τους πρωτοχρονιά που είναι γνωστή ως Lunar New Year. Η κυβέρνηση επέκτεινε την εορταστική περίοδο έως και τις 2 Φεβρουαρίου εξαιτίας της εξάπλωσης του Coronavirus.

Το απρόσμενο ξέσπασμα του ιού έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα, σε αρκετές εταιρείες. Η Apple έχει κλείσει καταστήματα στην Ασία και έχει απαγορεύσει στους εργαζομένους της να ταξιδεύουν στην ήπειρο. Ο CEO της εταιρείας, Tim Cook, ανέφερε ότι συγκεντρώνουν όσα περισσότερα δεδομένα μπορούν με σκοπό να αξιολογήσουν την κατάσταση.

Όπως και να έχει, η Foxconn δήλωσε ότι έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και λειτουργεί βάση πλάνου. Σύμφωνα με την ίδια, η παραγωγή των iPhone θα συνεχιστεί κανονικά και είναι σε θέση να καλύψει πλήρως την παγκόσμια ζήτηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα