Foxconn: Αρνητικό ρεκόρ 20 ετών για τα κέρδη της εταιρείας

Με την πανδημία του COVID-19 να έχει χτυπήσει όλες τις αγορές παγκοσμίως, δεν προκαλούν κάποια έκπληξη τα μειωμένα έσοδα των εταιρειών. Στην Κίνα όμως, που ήταν και ο πυρήνας του ιού, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα.

Η Foxconn, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής, ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2020. Με τα εργοστάσια της εταιρείας στην Κίνα να παραμένουν κλειστά εδώ και αρκετούς μήνες, η Foxconn

δέχτηκε πλήγμα στα καθαρά της έσοδα, αγγίζοντας τα 70.3 εκατομμύρια δολάρια.

Το παραπάνω σημαίνει πως είχε πτώση 90% σε σχέση με τα καθαρά έσοδα που είχε ανακοινώσει στο πρώτο τρίμηνο του 2019. Οι αρχικές εκτιμήσεις των αναλυτών έπεσαν επίσης έξω, καθώς τα παραπάνω έσοδα είναι μόλις το ένα τέταρτο από τις προβλέψεις. Επίσης, τα παραπάνω νούμερα αποτελούν και ένα αρνητικό ρεκόρ 20 ετών για την εταιρεία, καθώς είχε να παρουσιάσει τόσο χαμηλά κέρδη από το πρώτο τρίμηνο του 2000.

Πάντως, η Foxconn ήδη βρίσκεται σε στάδιο ανάκαμψης, καθώς όλα τα εργοστάσια στην Κίνα ξεκίνησαν ξανά τη λειτουργία τους. Η εταιρεία αναμένει διψήφιο ποσοστό αύξησης κερδών σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο, αν και πάλι δε θα είναι αρκετό για να φτάσει τα κέρδη του 2019, όπου αναμένεται μονοψήφια μείωση σε ποσοστό.

Η εταιρεία πιστεύει πως θα υπάρχει αύξηση 10% σε σχέση με το 2019 στα τμήματα enterprise και computing. Όμως, υπάρχει πρόβλεψη για μείωση περίπου 15% στα προϊόντα που απευθύνονται στους καταναλωτές. Αυτή η πρόβλεψη της εταιρείας προκύπτει από την ανερχόμενη μειωμένη καταναλωτική δύναμη που θα έρθει ως αποτέλεσμα του COVID-19, κάτι που θα ρίξει αρκετά τη ζήτηση των ηλεκτρονικών προϊόντων.

Keywords
Τυχαία Θέματα