Android Q: H Google δοκιμάζει ενημερώσεις λειτουργικού μέσω του Play Store

Techblog.gr

Την προηγούμενη εβδομάδα, διάφοροι χρήστες βρήκαν γραμμές κώδικα στο Android Q οι οποίες υπαινίσσονταν πως στο μέλλον οι αναβαθμίσεις συστήματος θα γίνονται μέσω της εφαρμογής του Google Play Store.

Σήμερα, ο χρήστης ενός Pixel, ο οποίος είναι μέλος του προγράμματος beta για το Android Q, βρήκε μία ειδοποίηση στο κινητό του με τίτλο “Google System

Update”. Ο ίδιος σχολίασε ότι η ειδοποίηση έμοιαζε με οποιαδήποτε άλλη λαμβάνουμε στο κινητό μας όταν κάποια εφαρμογή πραγματοποιεί αναβάθμιση, και ότι δεν θύμιζε καθόλου την ειδοποίηση που εμφανίζεται όταν έχει ενημέρωση το λειτουργικό.

Το αρχείο ενημέρωσης κατέβηκε αυτόματα και μόλις ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση η συσκευή έκανε επανεκκίνηση. Όταν το smartphone άνοιξε, ο χρήστης παρατήρησε πως το build number έμεινε το ίδιο και ανέφερε πως δεν μπόρεσε να βρει κάτι διαφορετικό στη συσκευή.

Καθώς δεν έχουν υπάρξει άλλες σχετικές αναφορές, κατά πάσα πιθανότητα η Google προς το παρόν δοκιμάζει αυτή τη μέθοδο σε περιορισμένο αριθμό χρηστών. Ωστόσο, αν τελικά αυτό το χαρακτηριστικό ενσωματωθεί στο λειτουργικό, ελπίζουμε ότι θα υπάρχει μία οθόνη στο Google Play Store η οποία θα αναφέρει τις σημειώσεις έκδοσης για την εκάστοτε ενημέρωση λογισμικού.

Προς το παρόν η Google δεν έχει σχολιάσει οτιδήποτε σχετικά με το θέμα αυτό, αλλά σε περίπτωση που αυτός ο τρόπος ενημερώσεων αποτελέσει σταθερή αλλαγή, η εταιρεία θα το ανακοινώσει στο I/O 2019, αφού οι προγραμματιστές θα επωφελούνταν από συχνές ενημερώσεις και δυνατότητες backend.

Keywords
Τυχαία Θέματα