Alphabet: Κατέθεσε την οικονομική αναφορά για το Q1 2019, έπεσαν αρκετά οι πωλήσεις των Pixel

16:41 1/5/2019 - Πηγή: TechBlog

Techblog.gr

Η μητρική εταιρεία της Google, Alphabet, δημοσιοποίησε τα κέρδη του πρώτου τριμήνου για το 2019 και είχε την βραδύτερη αύξηση στα τελευταία τρία χρόνια, καθώς παρουσίασε μόλις 17% ετήσια αύξηση εσόδων. Αρκετοί αναλυτές σχολίασαν το θέμα, και ένας σύγκρινε τα Google Pixel με την ανεπιτυχή σειρά smartphone της Microsoft.

Σύμφωνα

με την CFO της Alphabet, Ruth Porat, υπεύθυνος αυτής της μειωμένης αύξησης και των χαμηλών πωλήσεων των Pixel, είναι ο αυξημένος ανταγωνισμός στην premium αγορά smartphone. Ένας επιπλέον πιθανός παράγοντας σύμφωνα με τους αναλυτές είναι το μεγάλο notch στο Google Pixel 3 XL και τα μεγάλα bezels στα μικρότερα μοντέλα. Σε αντίθεση, ο ανταγωνισμός κυκλοφορεί πιο εφευρετικά και ελκυστικά σχέδια που κοστίζουν πολύ λιγότερο.

Παρά τις χαμηλές πωλήσεις των Google Pixel, το τμήμα υλικού της Google παρουσίασε αύξηση εσόδων 5,5 δις δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2019. Ωστόσο, θα πρέπει να τα πάει πολύ καλύτερα για να πείσει τους επενδυτές και τους αναλυτές ότι μπορεί να είναι ένας συνεπής κερδοσκοπικός φορέας ανεξάρτητα από τα μειούμενα έσοδα από διαφημίσεις.

Ο CEO της Google, Sundar Pichai, επέμεινε ότι τα Google Pixels ήρθαν για να μείνουν, και πως η ανακοίνωση των Pixel 3a και 3a XL στην επερχόμενη I/O θα αποτελέσουν την επόμενη φάση της μακροπρόθεσμης στρατηγικής της εταιρείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα