Samsung: Δημοσίευσε τα οικονικά αποτελέσματα για το Q1 2019, αναφέρει 60% μείωση εσόδων

09:50 1/5/2019 - Πηγή: TechBlog

Techblog.gr

Το πρώτο τρίμηνο του 2019 δεν φαίνεται να κύλησε και τόσο καλά για την Samsung. Από τη μία, αρκετοί previewers ανέφεραν προβλήματα με την οθόνη του Samsung Galaxy Fold, γεγονός που ανάγκασε την εταιρεία να ανακαλέσει τις συσκευές και αναβάλει την κυκλοφορία του foldable smartphone. Κι από την άλλη, η εταιρεία

ανακοίνωσε ότι είδε μείωση εσόδων της τάξεως του 60% σε σχέση με πέρυσι.

Το παραπάνω ποσοστό μεταφράζεται σε πτώση από τα περίπου 12 δις ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του 2018 σε 4,7 δις ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι και οι αντίπαλοι της Samsung είδαν μείωση των εσόδων τους, αν και η εταιρεία ισχυρίζεται ότι ο τομέας των κινητών πάει καλά χάρη στις ισχυρές πωλήσεις του Samsung Galaxy S10.

Συνολικά, η Samsung το τελευταίο τρίμηνο έστειλε 78 εκατομμύρια smartphones και 5 εκατομμύρια tablets. Οι γενικότερη πτώση στον τομέα τον κινητών οφείλεται στις χαμηλές πωλήσεις των low και mid-range μοντέλων της εταιρείας.

Η Samsung προσβλέπει πως το επόμενο τρίμηνο θα είναι καλύτερο, καθώς σχεδιάζει να ενισχύσει τη γκάμα των προϊόντων της με καινοτόμες συσκευές και διαρκή αναδιοργάνωση όπου αυτή απαιτείται. Κάποια καλά παραδείγματα των κινήσεων της εταιρείας προς αυτή την κατεύθυνση είναι το Samsung Galaxy S10 5G και το Galaxy A80 με την περιστρεφόμενη κάμερα.

Πέρα από τις μειωμένες πωλήσεις στον τομέα των smartphones, η Samsung υπέφερε και στον τομέα των memory chips, και των OLED και LCD οθονών. Ωστόσο, η εταιρεία προβλέπει ότι οι πωλήσεις των flash memory σε servers και των κινητών με 256GB+ μνήμη θα αυξηθεί το επόμενο τρίμηνο. Επίσης, η Samsung αναφέρει πως έχουν αυξηθεί οι πωλήσεις σε επεξεργαστές και μόντεμ, κάτι που το θεωρεί αρκετά θετικό στοιχείο.

Τέλος, όσον αφορά τον τομέα των οθονών η κορεάτικη εταιρεία αναμένει περισσότερη ζήτηση σε UHD, 8K και ultra-large τηλεοράσης, και στοχεύει στο να προσφέρει στην αγορά μερικές πιο οικονομικές επιλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα