«Βρείτε μας επενδυτές»

21:56 17/11/2011 - Πηγή: AEK365

Από τη «μιζέρια» κάποιας «Petit Chateau» φτάσαμε να μιλάμε για βαθύπλουτους επενδυτές από το Κατάρ, Σαουδάραβες κροίσους και εξωτικούς επιχειρηματίες από τη Σιγκαπούρη. Οι υποψήφιοι επενδυτές εμφανίστηκαν μαζικά και το ερώτημα είναι τι έκανε ξαφνικά την ΑΕΚ τόσο ελκυστική και φυσικά που τελειώνει η αλήθεια και που αρχίζει ο... μύθος.

Η απάντηση στο «επενδυτικό ξέσπασμα» είναι η εντολή που έχει δώσει η ΑΕΚ σε συγκεκριμένους μάνατζερ με σημαντικές διασυνδέσεις στο εξωτερικό.

Έχουν εξουσιοδοτηθεί να βρουν υποψήφιους επενδυτές σε κάθε άκρη του κόσμου έως το τέλος του μήνα σε μια προσπάθεια να βγει η ομάδα από το αδιέξοδο. Το «παιχνίδι» λοιπόν έχει ανοίξει και όπως είναι φυσικό ακολούθησαν διαρροές είτε για υπαρκτούς είτε για φανταστικούς επενδυτές. Έτσι εμφανίστηκε η έξαρση των τελευταίων ημερών.

Επειδή όμως εδώ μιλάμε για το μέλλον της ΑΕΚ, το μόνο που μετράει είναι αν τελικά υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον για επένδυση στην ομάδα. Οι πληροφορίες λοιπόν αναφέρουν πως τα δίχτυα που έριξε η Ένωση, μέσω των εκπροσώπων, δεν βγήκαν άδεια. Η προοπτική της ΑΕΚ δεν άφησε ασυγκίνητους κάποιους επιχειρηματίες και συγκεκριμένους επενδυτικούς ομίλους.

Στην παρούσα φάση όμως μόνο ένας οικονομικός κολοσσός τύπου «Qatar Petroleum», που δεν φοβάται να αγοράσει χρέη, έχει τη δυνατότητα να δώσει τη λύση. Η κατάσταση στην ΠΑΕ δεν ευνοεί επενδύσεις από επιχειρηματίες που ψάχνουν νοικοκυρεμένες επιχειρήσεις. Η λύση λοιπόν θα δοθεί είτε από κάποιον «από μηχανής θεό» όπως οι Άραβες είτε τελικά από τους ανθρώπους που έχουν την ομάδα στα χέρια τους, τους κυρίους Νοτιά και Παππά.

Keywords
Τυχαία Θέματα