Βεργέτης: Βαριά και επώδυνη ήττα

14:26 9/1/2014 - Πηγή: AEK365

Ο Αστέρας Τρίπολης έχασε 4-0 από τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης" και ουσιαστικά αποχαιρέτησε για φέτος τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Στάικο Βεργέτη να κάνει λόγο για μια βαριά και επώδυνη ήττα και να σημειώνει πως ο Ολυμπιακός παρουσιάζεται πολύ καλύτερος από την περασμένη σεζόν.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του Αστέρα

Τρίπολης, Στάικος Βεργέτης, στον SENTRA FM 103.3
«Βαριά και επώδυνη η ήττα (σ.σ. 4-0). Προσπαθούμε να σηκώσουμε κεφάλι, ήδη σηκώσαμε μανίκια, αφού μόλις τελειώσαμε την προπόνησή μας. Χθες (σ.σ. Τετάρτη 8/1) έπαιξε ρόλο ότι ήρθε νωρίς το γκολ, ενώ όταν αντιδράσαμε έχοντας έλεγχο της μπάλας και κάποιες ευκαιρίες δεχτήκαμε το δεύτερο γκολ που μας έκοψε τα πόδια. Συγκριτικά με το μεταξύ μας ματς πρωταθλήματος μας ήρθαν πιο δύσκολες καταστάσεις από τον αντίπαλο».
- Είδαμε στα δύο τελευταία ματς του Ολυμπιακού τους παίκτες των αντιπάλων να κάνουν το εύκολο λάθος. Χθες ήταν ο Τσαμπούρης. Προκαλεί άγχος η ποιότητα των παικτών των «ερυθρολεύκων»;
«Εγώ αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι οι παίκτες είναι πιο συγκεντρωμένοι στα καθήκοντά τους όταν αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό, απλά είναι η ποιότητα των παικτών του τέτοια που αυξάνει το βαθμό δυσκολίας. Και αντικειμενικά ο Ολυμπιακός έχει ποιότητα σε όλες τις γραμμές.
- Στον τελικό του κυπέλλου ο Ολυμπιακός κέρδισε δύσκολα τον Αστέρα, που δικαίως φωνάζει για το πέναλτι - αποβολή που δεν δόθηκε στον Μανιάτη. Φέτος ο σκορ ήταν 4-0. Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά;
«Καλό είναι να μην απομονώνουμε τα δύο ματς, αλλά να βλέπουμε τι έχει μεσολαβήσει. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλύτερη ομάδα από πέρυσι. Εχει καλύτερους παίκτες σε όλες τις γραμμές. Δεύτερον ο Αστέρας άλλαξε τον κορμό του το καλοκαίρι, είμαστε μια νέα ομάδα, που έχει αργήσει να βρει την ομοιογένειά της. Αλλά αυτό ακριβώς προσπαθούμε. Επίσης ο Αστέρας κοιτά να σταθεροποιηθεί σε υψηλό επίπεδο. Το έχουμε καταφέρει, αλλά για να το πιστοποιήσουμε χρειάζεται διάρκεια και προσπαθούμε όλοι να συντελέσουμε σε αυτό».
- Είστε ένας ρούκι προπονητής και έχετε λάβει μια βαριά αποστολή, διαδεχόμενος τον Σάκη Τσιώλη. Οπως είπατε κι εσείς στόχος του Αστέρα είναι η καθιέρωση στην πεντάδα
«Προσπαθώ να είμαι συνειδητοποιημένος, συγκροτημένος να εκτελώ τα καθήκοντά μου με όσο καλύτερο τρόπο μπορώ. Πάνω κάτω η δουλειά μου είναι η ίδια όπως όταν είχαν τον προπονητή μου τον οποίο υπηρετούσα, συνεργαζόμουν και λογοδοτούσα σε αυτό. Επί της ουσίας έχουν αλλάξει μόνο τα καθήκοντά μου, διότι η δουλειά είναι η ίδια. Τώρα καλούμαι να βγάλω την αποστολή, ν' αφήσω κάποιον έξω, αποφάσεις, δηλαδή, που βαραίνουν τη θέση συγκριτικά με τα όσα έκανα πριν.
- Ο Ράγιος λείπει από την ομάδα; Δεν έχει αντικατασταθεί και ο Τσιώλης είχε πει ότι η απουσία του ήταν καθοριστική
«Ο κάθε προπονητής είναι υποχρεωμένος να δουλέψει για να καλύψει τις όποιες αδυναμίες έχει η ομάδα με το υπάρχον ρόστερ. Αδυναμίες υπάρχουν στην ομάδφα αλλά κοιτάμε μέσα από το στυλ παιχνιδιού να τις καλύψουμε»
- Στον Ερνάντεζ είπατε κάτι για τα λάθη που έκανε;
«Οφείλω να σας πω ότι η θέση του τερματοφύλακα είναι ιδιαίτερη. Ο Ερνάντεζ μας έχει σώσει πάρα πολλές φορές και έχει τύχει να κάνει και μοιραία λάθη. Δεν θα κερδίσεις τίποτα αν μαλώσεις τον παίκτη, μιλάμε με τον προπονητή τερματοφυλάκων για να δούμε πως θα διορθωθούν κάποια λάθη».

Keywords
Τυχαία Θέματα