Το ΓΣΠ διώχνει ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια λόγω των επεισοδίων!!!

13:25 9/1/2014 - Πηγή: AEK365

Έντονος προβληματισμός υπάρχει στη διοίκηση του ΓΣΠ μετά και τη νέα τιμωρία του ΑΠΟΕΛ! Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει συγκληθεί εκτάκτως συνεδρία για το πρωί του Σαββάτου, προκειμένου να αναζητηθούν μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με τις συνεχείς τιμωρίες των ομάδων λόγω των επεισοδίων που προκαλούν οι οπαδοί τους. Ένα από τα μέτρα που εξετάζονται είναι και να τερματιστεί η συνεργασία του ΓΣΠ

με ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια!

Από τη στιγμή που οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι δείχνουν αδρανείς μπροστά στο φαινόμενο των επεισοδίων που γενικεύεται και εξαπλώνεται ολοένα και περισσότερο, φαίνεται ότι η διοίκηση του ΓΣΠ παίρνει την κατάσταση στα χέρια της.

Μετά τη νέα τιμωρία για κεκλεισμένων των θυρών που επιβλήθηκε στον ΑΠΟΕΛ για επεισόδια στον αγώνα Κυπέλλου με τον Διγενή Ορόκλινης (!), η διοίκηση του ΓΣΠ αναζητά μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης, μέτρα που αναμένεται να συζητηθούν σε έκτακτη συνεδρία το Σάββατο.

Εκεί θα αναλυθούν τα δεδομένα και θα αναζητηθούν λύσεις. Μπορεί η διακοπή της συνεργασίας με ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια να μοιάζει η πιο... ακραία λύση, αλλά οι άνθρωποι του ΓΣΠ είναι διατεθειμένοι να φτάσουν στα άκρα, από τη στιγμή που η κατάσταση διαρκώς χειροτερεύει. Η οικονομική φθορά που προκαλείται στο ΓΣΠ σε κάθε κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδι είναι μεγάλη, δεδομένου ότι τα έσοδα του γηπέδου προέρχονται κυρίως από τα εισιτήρια, με το ΓΣΠ να επωμίζεται και τα λειτουργικά έξοδα για τη διεξαγωγή κάθε αγώνα: στα κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδια που διαρκώς αυξάνονται δεν υπάρχουν έσοδα. Στις οικονομικές απώλειες προστίθενται και τα έξοδα που χρειάζεται να γίνονται κάθε φορά που προκαλούνται φθορές στο γήπεδο από τα επεισόδια.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και για την αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας (απόρροια της οποίας είναι οι τιμωρίες της έδρας και οι απώλειες των εσόδων, όχι μόνο για τις ομάδες...) χρειάζονται βαθιές τομές. Η διοίκηση του ΓΣΠ δείχνει αποφασισμένη να προχωρήσει σε τέτοιες τομές, αν και όλα θα ξεκαθαρίσουν στη συνεδρία του Σαββάτου.

Μάλιστα, η διοίκηση του ΓΣΠ εμφανίζεται δυσαρεστημένη και από την στάση των ομάδων (ΑΠΟΕΛ και Ομόνοιας), οι οποίες δεν συνδράμουν στην καταπολέμηση του φαινομένου. Την τελευταία διετία έχουν κατατεθεί προτάσεις από πλευράς ΓΣΠ, αλλά νέα συμφωνία με τις ομάδες δεν έχει υπογραφεί. Το θέμα, για παράδειγμα, με τις κάμερες έχει δρομολογηθεί, οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί, αλλά οι ομάδες δεν προχωρούν στην τοποθέτηση των καμερών: με τη χρήση των μέσων της τεχνολογίας θα ήταν πιο εύκολη η αναζήτηση όσων κάνουν επεισόδια και η απομάκρυνσή τους από τα γήπεδα.

Δεν αποκλείεται οι σκέψεις της διοίκησης του ΓΣΠ ακόμη και για λουκέτο στο γήπεδο να αποτελούν καιμοχλό πίεσης προς τις εμπλεκόμενες πλευρές, ώστε να απασχολήσει στα σοβαρά και όχι επιφανειακά το μεγάλο πρόβλημα με τα επεισόδια στα γήπεδα, με τις συνέπειες που αυτά έχουν σε πολλούς τομείς του ποδοσφαίρου. Ίσως όμως να χρειάζονται και τέτοιοι μοχλοί πίεσης για να υπάρξει μεγαλύτερη αποφασιστικότητα από όλους στη λήψη μέτρων κατά τις βίας στα γήπεδα...

Keywords
Τυχαία Θέματα