Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ άντεξε

16:35 1/3/2013 - Πηγή: AEK365

Τις εργασίες του 9ου συντακτικού συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ άνοιξε ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, υποστηρίζοντας πως δεν πρόκειται για ένα συνέδριο κομματικό, αλλά για ένα εθνικό και πολιτικό γεγονός, το οποίο απευθύνεται όχι μόνο στους οργανωμένους αλλά στο σύνολο της κοινωνίας.
«Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως κομματικής προτίμησης, ότι σήμερα που αρχίζει το συνέδριο, η κοινωνία,

ο λαός, ο πολίτης είναι εδώ παρών, με τις αγωνίες και τις προτεραιότητες του. Σε αυτόν απευθυνόμαστε» είπε ο Βενιζέλος, τονίζοντας ότι αυτό το συνέδριο αποτελεί τυπική ολοκλήρωση της διαδικασίας συγκρότησης του ΠΑΣΟΚ που άρχισε στις 18 Μαρτίου του 2012.
«Αυτός ο χρόνος πέρασε με κομμένη ανάσα λόγω των διπλών εκλογών, διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης και διαπραγματεύσεων με τους εταίρους» είπε ο κ.Βενιζέλος, ο οποίος υποστήριξε ότι «παρά την ήττα στις εκλογές και παρά την μειωμένη κοινοβουλευτική δύναμη, το ΠΑΣΟΚ άντεξε και εγγυήθηκε τις εξελίξεις και την πολιτική σταθερότητα με μεγάλο κόστος».
Ιδιαίτερη αίσθηση όμως προκάλεσε η τοποθέτηση του ότι «δεν σώσαμε την χώρα», διότι όπως είπε «η χώρα σώζεται όταν οι πολίτες το νιώθουν». Ο κ.Βενιζέλος έσπευσε να χαιρετήσει τα μέλη του ΠΑΣΟΚ της προηγούμενης κυβέρνησης που σήκωσαν το βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής.
Με την ομιλία του κ.Βενιζέλου ανοίγουν οι εργασίες του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θεωρείται ως ένα από τα πλέον κρίσιμα στην ιστορία του κόμματος. Κατόπιν της ομιλίας του κ.Βενιζέλου θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων.
Η πρώτη ημέρα του Συνεδρίου θα ολοκληρωθεί με την εκλογή της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής και με τις ομιλίες των συνέδρων.
Πάντως, η πρώτη μέρα ξεκίνησε με ηχηρές απουσίες αφού απουσίαζαν οι δύο πρώην πρόεδροι του κόμματος, Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου. Ο κ. Σημίτης απάντησε αρνητικά στην επιστολή πρόσκληση που του απέστειλε ο κ. Βενιζέλος, ενώ ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε ότι θα παραβρεθεί το Σάββατο στο συνέδριο, καθώς θα συμμετάσχει την Παρασκευή στη Διάσκεψη Κορυφής του Διεθνούς Οργανισμού Νέων Ηγετών σε Οργανισμούς και Επιχειρήσεις (2013 YPO Global leadership summit), η οποία πραγματοποιείται φέτος στην Κωνσταντινούπολη.

Keywords
Τυχαία Θέματα