Βενιζέλος: Δεν τίθεται θέμα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων

22:37 12/9/2012 - Πηγή: AEK365

«Δεν τίθεται ζήτημα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων» επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε επίσης ότι ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για τη συζήτηση με τον πρόεδρο της

Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ενώ ο ίδιος ενημέρωσε για τη δική του συζήτηση με την Τρόικα, καθώς και ότι αύριο θα συναντήσουν ο ίδιος και ο πρωθυπουργός τον γάλλο υπουργό Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί.

«Κάναμε μια εκτίμηση για το πού βρισκόμαστε σε σχέση με το γενικό ευρωπαϊκό πλαίσιο», επεσήμανε ακόμη ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι οι πολιτικοί αρχηγοί συζήτησαν για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και τονίζοντας ότι η συζήτηση είναι πάρα πολύ δύσκολη.

«Για μένα είναι δεδομένη η παράταση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογή στα τέσσερα χρόνια, είναι δεδομένο ότι θα γίνουν κινήσεις για περαιτέρω μείωση του χρέους…», σημειώνοντας παράλληλα ότι «έχουμε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και για το πώς θα κινηθούμε στη δευτερογενή αγορά ομολόγων».

Στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «δεν τίθεται ζήτημα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων», προσθέτοντας ότι υπάρχει κύμα συνταξιοδοτήσεων και άλλων δημοσίων υπαλλήλων που πρέπει να αντιμετωπιστούν με τρόπους κοινωνικής πρόνοιας.

«Στην Ελλάδα πρέπει να ισχύει ό,τι ισχύει στην Ευρώπη», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος επεσήμανε ότι «δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές εργασιακών σχέσεων οι οποίες δεν ισχύουν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είμαστε χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης»προσθέτοντας ότι «έχουμε κάνει μεγάλες κινήσεις στην κατεύθυνση της ελαστικοποίησης της εργασίας. Πρέπει να δούμε το εθνικό παραγωγικό μοντέλο και την υποστήριξη των επιχειρήσεων και της απασχόλησης».

Ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ακόμη ότι στο εσωτερικό του συνολικού πακέτου που αφορά μισθούς και συντάξεις «πρέπει να είμαστε πιο δίκαιοι» χωρίς να υπάρχουν ισοπεδωτικά και άδικα μέτρα, ενώ στο άλλο μισό πακέτο (δημόσια διοίκηση, φάρμακα, άμυνα, κλπ) οι υπουργοί πρέπει να τεκμηριώσουν και να υποστηρίξουν με μέτρα το στόχο.

Σχετικά με την εκταμίευση της δόσης, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η καθυστέρησή της δεν βοηθά την οικονομία, ενώ είπε στη συνέχεια ότι «αφ’ ής στιγμής συμφωνήσουμε την εκταμίευση, μετά η παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής και η συζήτηση για την ονομαστική μείωση του χρέους θα ανοίξει αυτομάτως».

«Αυτοί έχουν τα λεφτά, εμείς έχουμε την ανάγκη να βοηθήσουμε τον κόσμο», επεσήμανε καταλήγοντας ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι «πρέπει να κινηθούμε με πολύ μεγάλη ταχύτητα, με εθνική συναίνεση και αποφασιστικότητα».

Keywords
Τυχαία Θέματα