Βαυαρική προέλαση στο Λονδίνο

23:40 19/2/2014 - Πηγή: AEK365

CHAMPPIONS LEAGUE-ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16

ΑΡΣΕΝΑΛ-ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ : 0-2
Γήπεδο: Emirates

Η Μπάγερν βρίσκεται μια ανάσα από την πρόκριση, καθώς κέρδισε με 2-0 την Άρσεναλ στο Λονδίνο. Καταιγιστικοί οι Βαυαροί με απίστευτα ποσοστά σε πάσες και κατοχή, σημάδεψε το ματς η φάση της αποβολής του Σέζνι.

Μόλις στο 3ο λεπτό Κρόος έπιασε τρομερό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Σέζνι έβγαλε εντυπωσιακά σε κόρνερ αλλά από εκεί και πέρα η Άρσεναλ έκανε ότι ήθελε στο ματς. Στο 7ο λεπτό το σουτ του Καθόρλα

κόντραρε σε σώματα και στο επόμενο λεπτό ο Σανόγκο βρέθηκε σε ιδανική θέση μέσα στην περιοχή κι έκανε το πλασέ αλλά ο Νόιερ έδιωξε εντυπωσιακά. Ο Γερμανός πορτιέρο απέκρουσε πανέμορφα και το διαγώνιο σουτ του Καθόρλα στην επόμενη φάση, ενώ στο 9' η Άρσεναλ κέρδισε πέναλτι. Ο Οζίλ άδειασε τον Μπόατενγκ, που τον ανέτρεψε και ο Ριτσόλι έδωσε το πέναλτι παρόλα αυτά ο Νόιερ απέκρουσε την εκτέλεση του Οζίλ και κράτησε το μηδέν.

Η Μπάγερν ισορρόπησε το ματς στη συνέχεια και στο 16' το σουτ του Αλάμπα, κόντραρε σε σώματα, ενώ στο 20' το σουτ του Φλαμινί πέρασε πολύ άουτ. Στο 24ο λεπτό μετά από λάθος της άμυνας της Μπάγερν ο Οζίλ μπήκε στη φάση, αλλά ο Νόιερ τον πρόλαβε, ενώ στο 36' ο Αλάμπα έκανε το γύρισμα από αριστερά στον Ρόμπεν, που έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Μερτεζάκερ. Όλα έγερναν υπέρ της Άρσεναλ αλλά στο 38ο λεπτό τα πράγματα άλλαξαν δραματικά. Ο Κρόος έκανε την κάθετη μπαλιά για τον Ρόμπεν, ο Ολλανδός τσίμπησε την μπάλα προ του Σέζνι και ο κίπερ της Άρσεναλ τον ανέτρεψε. Ο Ριτσόλι σωστά έδειξε το πέναλτι και απέβαλε τον γκολκίπερ της Αγγλικής ομάδας. Παρόλα αυτά ο Αλάμπα δεν μπόρεσε να σκοράρει, καθώς έστειλε την μπάλα στην αντίθετη γωνία από εκείνη που επέλεξε ο Φαμπιάνσκι, αλλά εκείνη χτύπησε στο δοκάρι κι έφυγε άουτ.

Στο 48ο λεπτό αρχικά ο Τιάγκο δεν βρήκε την μπάλα μετά από γύρισμα του Αλάμπα και στη συνέχεια το σουτ του Κρόος δεν ανησύχησε τον Φαμπιάνσκι, ενώ στο 51' ο Κοσιελνί άργησε και το πλασέ του δεν δυσκόλεψε τον Νόιερ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ρόμπεν έκανε την κλασική του κίνηση από δεξιά προς τα αριστερά και σούταρε αλλά ο Φαμπιάνσκι δεν αιφνιδιάστηκε και στο 53' ο Λαμ έστρωσε στον Κρόος που με τρομερό σουτ από το όριο της περιοχής έκανε το 1-0. Από εκεί και πέρα η Μπάγερν πίεσε ασφυκτικά και στο 62ο λεπτό ο Κρόος έκανε την κάθετη μπαλιά, ο Ρόμπεν έπιασε στην κίνηση το διαγώνιο πλασέ αλλά ο Φαμπιάνσκι έπεσε κι έδιωξε εντυπωσιακά. Δύο λεπτά αργότερα, η κεφαλιά του Γκέτσε πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 71' το σουτ του Ρόμπεν έξω από την περιοχή, πέρασε μόλις άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο Ρόμπεν πάτησε πανέμορφα στον Λαμ, εκείνος έβγαλε από δεξιά τη σέντρα και ο Γκέτσε έπιασε την κεφαλιά ψαράκι, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Μερτεζάκερ κι έφυγε κόρνερ. τελικά στο 87ο λεπτό ο Λαμ έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Μίλερ με κεφαλιά ψαράκι σαν σε προπόνηση έγραψε τα 2-0. Μάλιστα στο 90+1' η Μπάγερν άγγιξε και το 3-0 καθώς το σουτ του Κρόος τράνταξε το δοκάρι της Άρσεναλ.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Σέζνι, Σανιά, Μερτεζάκερ, Κοσιελνί, Γκιμπς (31' Μονρεάλ), Γουίλσιρ, Οζίλ, Τσάμπερλεϊν (73' Ροσίτσκι), Καθόρλα (40' Φαμπιάνσκι), Φλαμινί, Σανόγκο.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Ντάντε, Μπόατενγκ (46' Ραφίνια), Λαμ, Αλάμπα, Μαρτίνεθ, Τιάγκο (79' Πισάρο), Γκέτσε, Κρόος, Ρόμπεν, Μάντζουκιτς (65' Μίλερ)

Keywords
Τυχαία Θέματα