Βασιλιάς και στη Σανγκάη ο Φέντερερ

16:18 12/10/2014 - Πηγή: AEK365

Για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο σπουδαίος Ρότζερ Φέντερερ στέφεται πρωταθλητής στο Shanghai Masters αφού έσωσε set point και στα δύο σετ του τελικού απέναντι στον ηρωικό Ζιλ Σιμόν, κερδίζοντας τον 23ο Masters τίτλο του, τον 4ο στη φετινή σεζόν και τον 81ο στην πιο λαμπρή καριέρα των courts. Ο Βασιλιάς, επικράτησε με 7-6(6), 7-6(2) του Ζιλ Σιμόν και πανηγύρισε το Κινέζικο Masters, για πρώτη φορά στην καριέρα του, έχοντας άλλη μια συμμετοχή

στον τελικό του 2010 όπου ηττήθηκε απ'τον Μάρει.

"Ήταν σπουδαίο για μένα να παίζω στον τελικό με τον Φέντερερ που έχει σπουδαία ιστορία και είναι από τα λίγα τουρνουά που δεν έχει κατακτήσει. Ήταν μια σπουδαία εβδομάδα για μένα εδώ" είπε ο 29χρονος Ζιλ Σιμόν ο οποίος θα επιστρέψει στο Top20 μετά την πορεία του στη Σανγκάη.

Απ'την πλευρά του, ο πανευτυχής Φέντερερ δήλωσε στην τελετή απονομής: "Ήταν μια απίστευτη εβδομάδα. Στάθηκα πολύ τυχερός,στο πρώτο μου παιχνίδι που έσωσα 5 Match points. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος. Ήταν ονειρική εβδομάδα. Συγχαρητήρια στον Ζιλ για τη φανταστική εβδομάδα και ελπίζω να συνεχίσεις έτσι στο τέλος της σεζόν. Ήταν ένα όνειρο για μένα να κερδίσω τη Σανγκάη αυτή την εβδομάδα"

Keywords
Τυχαία Θέματα