Βανδή: Έζησα σκληρά πράγματα για την παιδική μου ψυχή

12:20 20/10/2011 - Πηγή: AEK365

Η Δέσποινα Βανδή μίλησε στο περιοδικό «Hello», σε μια συνέντευξη όπου αποκάλυψε τα δύσκολα χρόνια που πέρασε μικρή, αλλά και την ευτυχία που έχει πια στο παρόν.

«Έζησα κάποια πράγματα σκληρά για την παιδική μου ψυχή. Οι γονείς μου ήταν εργάτες και ένιωσα τι θα πει κοινωνικός ρατσισμός. Όταν ο δάσκαλος σε ντροπιάζει μπροστά σε όλη την τάξη -εγώ τότε δεν είχα ν' αγοράσω ένα καινούργιο τετράδιο- είναι κάτι που εγγράφεται για πάντα στην ψυχή ενός παιδιού. Αυτό δεν το συγχώρεσα ποτέ μέσα μου», αναφέρει προσθέτοντας πως τα άσχημα μας βοηθάνε να εκτιμήσουμε τα καλά.

«Θεωρώ ότι ο μεγαλύτερος

πόνος που βιώνουμε -αν είμαστε τυχεροί και ζήσουμε αρκετά χρόνια- είναι να βλέπουμε να φεύγουν από δίπλα μας οι άνθρωποι που αγαπάμε... Ρωτάω την μητέρα μου που είναι 80 ετών κι αναρωτιέμαι πώς είναι χαρούμενη ενώ έχουν φύγει από κοντά της ο άνδρας της, συγγενείς και φίλοι. Επιμένω λοιπόν πως ο θάνατος δεν σου διδάσκει τίποτα απολύτως», συνεχίζει.

Η Δέσποινα Βανδή μίλησε τόσο για τις ευτυχισμένες στιγμές της ζωής της, τις οποίες έζησε στο «έπακρο», όσο και για τις δύσκολες.

«Έχω νιώσει στιγμές απόλυτης ευτυχίας και ποτέ δεν συλλογίζομαι αν θα έρθουν κι άλλες. Εξάλλου, είναι αποδεδειγμένο πως η ευτυχία είναι στιγμές που εμπεριέχουν ένταση και απόλαυση για την ίδια την ζωή. Είναι κάτι όμορφο, αλλά παροδικό».

Για τις δυσκολίες αναφέρει: «Δύσκολες στιγμές έχω περάσει κι εγώ όπως όλοι μας, αλλά έζησα και πολύ έντονες καταστάσεις λόγω της αποδοχής και της αγάπης του κόσμου. Κρατάω, λοιπόν, αυτό το κομμάτι και κλείνω πόρτες και παράθυρα σε οτιδήποτε ξένο και κακό προς εμένα», λέει κλείνοντας τη συνέντευξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα