Βαλβέδε: Ποτέ δεν ξέρεις

21:15 14/12/2011 - Πηγή: AEK365

Λακωνικός ήταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε στη συνέντευξη Τύπου. Ο Βάσκος τεχνικός σχολίασε τα 100 παιχνίδια στον πάγκο του Ολυμπιακού και τόνισε πως μπορεί να γίνουν 300, μπορεί όμως και 101.

Αναλυτικά:

Το εάν η νίκη ήταν όσο εύκολη μαρτυρά το τελικό σκορ: Όχι. Είναι αυτό που μας συνέβη και στην Κέρκυρα. Το γεγονός ότι ήρθαν τόσο

γρήγορα το πρώτο και το δεύτερο γκολ, κάνουν τα πράγματα πιο εύκολα για εμάς και κατά συνέπεια δυσκολεύουν τον αντίπαλο. Όταν βάζεις δύο γκολ απέναντι σε μία ομάδα που δεν παλεύει για τον ίδιο στόχο που έχεις εσύ, αλλά παλεύει για την παραμονή, αυτό την αναγκάζει να πέσει η απόδοσή της. Έτσι ωφελούμαστε εμείς.

Τα γρήγορα γκολ και το κατά πόσον έχει διαφοροποιηθεί το παιχνίδι του Ολυμπιακού:Όχι. Βασικά δεν έχουμε αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού μας. Με τον Παναιτωλικό μπορεί να κερδίσαμε, αλλά τα πράγματα δεν ήταν τόσο εύκολα για εμάς. Με την Άρσεναλ νικήσαμε 3-1, αλλά η Άρσεναλ δεν είναι στο ελληνικό πρωτάθλημα για να συγκρίνουμε τα ματς.

Στα τρία ματς που είχαμε μεγάλα σκορ σας είπα για τα γρήγορα γκολ. Σημέρα πάντως έπαιξε και κάτι άλλο ρόλο. Το γεγονός ότι ο Λεβαδειακός είχε μία περίεργη χρονιά και αναγκάζεται να παίζει Κυριακή-Τετάρτη, είναι κάτι που υποχρέωσε τον αντίπαλο προπονητή να κάνει πολλές αλλαγές στην σύνθεσή του. Αυτό ήταν κάτι που έπαιξε τον ρόλο του.

Τις 70 νίκες του σε 100 αγώνες και τον στόχο του: Ο στόχος είναι να φτάσω τις 72 μέχρι να τελειώσει η χρονιά. Οι προπονητές δεν μπορούν να κάνουν μακροπρόθεσμα πλάνα γιατί είναι ένα επάγγελμα με ρίσκο. Συμβιβάζομαι να πηγαίνω μέρα με την ημέρα και να προσπαθώ να κοιτάζω πρωτίστως την επόμενη μέρα.

Την δήλωσή του στο συνδρομητικό κανάλι μετά το ματς για τις 200 συμμετοχές: Γιατί όχι; Στο ποδόσφαιρο πρέπει να κάνεις βραχυπρόθεσμα πλάνα όμως. Ίσως τα 100 ματς να γίνουν 200 ή 300. Το παν είναι η προσπάθεια που κάνεις για να δουλέψεις. Μπορεί να γίνουν και 101. Ποτέ δεν ξέρεις, γιατί αυτά έχει το επάγγελμα του προπονητή.

Προηγουμένως είχε δηλώσει: «Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη. Ερχόμαστε από πολλά ματς και η κούραση είναι μεγάλη. Το ίδιο ισχύει και για τον Λεβαδειακό που παίζει συνέχεια. Ελπίζω να κερδίσουμε και το τελευταίο ματς της σεζόν για να κάνουμε καλές γιορτές.

Όσο για το εάν θα φτάσω τα 200; Ευχαριστώ πολύ για την ευχή. Το να καταφέρεις να καθίσεις στον πάγκο μίας ομάδας σε 100 ματς είναι πολύ σημαντικό. Το να φτάσω τα 200 θα είναι δύσκολο αλλά θα το προσπαθήσω»

Keywords
Τυχαία Θέματα