Τρίερ: Ανησυχώ ότι τώρα που είμαι «καθαρός» θα κάνω σκ@τένιες ταινίες!

13:14 30/11/2014 - Πηγή: AEK365

Ο Λαρς φον Τρίερ είναι γνωστό ότι όταν μιλάει δεν φοβάται να πει τίποτα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που έχει χαρακτηριστεί persona non grata στο Φεστιβάλ Καννών, από τον Μάιο του 2011 μετά τις δηλώσεις του ότι... καταλαβαίνει τον Χίτλερ

Αυτή τη φορά εβαλε στο στόχαστρο τον.. εαυτό του και μίλησε ανοιχτά στη δανέζικη εφημερίδα Politiken για τον πολύχρονο εθισμό του στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά, από τον οποίο έχει πλέον απαλλαγεί μετά από τεράστια προσπάθεια και επανειλημμένες αποτοξινώσεις, καθαρός και πηγαίνει τακτικά σε συναντήσεις των Ανώνυμων Αλκοολικών.

Ο 58χρονος

Τρίερ παραδέχεται ότι παλιότερα χρειαζόταν ένα μπουκάλι βότκα καθημερινά, για να μπορεί να μπαίνει σ' ένα «παράλληλο σύμπαν» όπου ένιωθε ότι χρειάζεται να βρίσκεται για να είναι δημιουργικός. Με αυτόν τον τρόπο, άλλωστε, όπως λέει έγραψε τα περισσότερα σενάριά του από την αρχή της καριέρας του. Γι' αυτό τώρα που είναι καθαρός ανησυχεί μήπως θα κάνει μόνο «σκατένιες ταινίες».

«Δεν ξέρω αν μπορώ να κάνω άλλες ταινίες κι αυτό με προβληματίζει. Δεν υπάρχει δημιουργική έκφραση καλλιτεχνικής αξίας που να διατυπώθηκε ποτέ από πρώην αλκοολικούς και πρώην ναρκομανείς. Ποιος θ' ασχολούνταν ποτέ με τους Rolling Stones χωρίς τα ποτά, ή με τον Τζίμι Χέντριξ χωρίς την ηρωίνη;», αναφέρει.

Μάλιστα, όπως μας λέει για να πειστούμε έγραψε το σενάριο του «Dogville», σε διαρκές high, μέσα σε 12 μόνο μέρες, ενώ για να γράψει το «Nymph()maniac», ενώ ήταν πια καθαρός χρειάστηκε 18 μήνες!

Keywords
Τυχαία Θέματα