Το δικαίωμά του, δικαίωμά μας

12:48 30/11/2014 - Πηγή: Bam

Γράφω, ξέροντας ότι πολλοί ανάμεσα στην «SD» θα κρατήσουν αποστάσεις ή θα δια- φωνήσουν απόλυτα.

Ο 20χρονος Νίκος Ρωμανός είναι για τους περισσότερους ό,τι παρουσιάστηκε από τις τηλεοπτικές οθόνες πριν από κάμποσους μήνες. Ενας αδίστακτος τρομοκράτης κι ένας κοινός ληστής μαζί με την «παρέα» του.

ΕΛAΧΙΣΤΟΙ γνωρίζουν ότι σχεδόν στα χέρια του ξεψύχησε ο 16χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος χτυπημένος από το υπηρεσιακό περίστροφο του αστυνομικού Κορκονέα.

ΕΛAΧΙΣΤΟΙ γνωρίζουν

επίσης ότι στο δι- καστήριο που ακολούθησε αθωώθηκε από την κατηγορία περί τρομοκρατίας. Καταδικάστηκε για συμμετοχή σε ληστεία και ως εκ τούτου δικαιούται να παίρνει τακτικές άδειες από τις φυλακές όπως και όλοι οι φυλακισμένοι για ανάλογα αδικήματα. Δικαιούται άδειες εκπαιδευτικές, αφού αν και στη φυλακή, συνεχίζει τις σπουδές του στην τρι- τοβάθμια εκπαίδευση. Είναι, λοιπόν, νόμιμο δικαίωμα του Νίκου Ρωμανού να παίρνει άδειες ώστε να διευ- κολυνθεί στις σπουδές του. Αυτό το δικαίωμα του το στερεί το ελληνικό κράτος, οι δικα- στικές αρχές.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΛOΓΟ αυτό ο Νίκος Ρωμανός ξεκίνησε απεργία πείνας, η οποία τον έχει φέρει σε επικίνδυνη για τη ζωή του κατάσταση. Νοση- λεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και η ζωή του διατρέχει άμεσο κίνδυνο.

ΑΣ ΕΞΗΓHΣΕΙ κάποιος γιατί το κράτος δι- καίου και ο νομικός πολιτισμός «μας», συμπερι- φέρεται με αυτό τον άδικο και εξοντωτικό τρόπο στον εικοσάχρονο Ρωμανό. ΔΕΝ ΧΡΕΙAΖΕΤΑΙ να συμφωνεί κανείς με τις δημόσια διατυπωμένες πολιτικές θέσεις του αναρχικού εικοσάχρονου για να του συμπαρα- σταθεί. Τα νομικά του δικαιώματα του είναι δε- δομένα. Οταν υπερασπιζόμαστε τα δικά του, υπε- ρασπιζόμαστε και τα δικά μας. ΑΝ Η ΤHΡΗΣΗ του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, τότε το Σύνταγμα και οι νόμοι πρέπει να απαιτήσουμε να τηρηθούν στην περίπτωση του Νίκου Ρωμανού. Οσοι μιλούν στο όνομα της δημοκρατίας, της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης έχουν υποχρέωση να του συμπαρασταθούν. Ο Ρωμανός διακινδυνεύει τη ζωή του για να σώσει την αξιοπρέπειά του.

ΟΣΟΙ ΚΟΝΤΟΣΤEΚΟΝΤΑΙ ή γυρίζουν την πλάτη ίσως ξεχνούν ότι τα δικαιώματα κατα- κτήθηκαν με αγώνες και θυσίες.

ΣΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ Ελλάδα των υποτα- κτικών της τρόικας τα προεδρικά διατάγματα, οι υπουργικές αποφάσεις και οι διαδικασίες του κατεπείγοντος υποβαθμίζουν και ορισμένες πε- ριπτώσεις ακυρώνουν την κοινοβουλευτική δη- μοκρατία. ΝΟΜΟΣ είναι το «δίκιο» της τρόικας και της ευρωπαϊκής ελίτ που ακόμα τη λέμε «Ευρω- παϊκή Ενωση». Η συμπαράσταση στον Ρωμανό δεν είναι μια ανθρωπιστική υποχρέωση. Είναι αν- τίσταση στην καταπάτηση των νόμων και μας αφορά όλους και όλες.

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ του Ρωμανού να ισχύσει και για αυτόν ό,τι και για όλους τους κρατούμενους για τα ίδια αδικήματα δεν αναιρείται, επειδή η πολιτική του άποψη διαφέρει από των άλλων, ΑΝ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΟΥΜΕ γι’ αυτόν, θα έρθει (έχει έρθει;) η ώρα που όλοι οι άλλοι θα αδιαφο- ρήσουν για μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα