Τρεις Λατινοαμερικάνοι ηγέτες προσφέρουν άσυλο στον Σνόουντεν

20:58 6/7/2013 - Πηγή: AEK365

Από κει που κανείς δεν τον δεχόταν, τώρα ο πρώην πράκτορας των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Έντουαρντ Σνόουντεν φαίνεται ότι απέκτησε «συμμάχους» στη Λατινική Αμερική.

Οι πρόεδροι της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο, της Νικαράγουας Ντανιέλ Ορτέγα και της Βολιβίας Έβο Μοράλες δήλωσαν πως προτίθενται να προσφέρουν άσυλο στον 30χρονο, ο οποίος παραμένει στη ζώνη τράνζιτ του αεροδρομίου της Μόσχας.

«Έχω αποφασίσει να προσφέρω ανθρωπιστικό άσυλο στον νεαρό αμερικανό, Έντουαρντ Σνόουντεν, έτσι ώστε να μπορέσει να έρθει και να ζήσει στην πατρίδα του

Σιμόν Μπολιβάρ και του Ούγκο Τσάβες, μακριά από τις διώξεις της ιμπεριαλιστικής Βόρειας Αμερικής» δήλωσε ο Μαδούρο σε τηλεοπτική ομιλία του για την ημέρα της ανεξαρτησίας της Βενεζουέλας.
Παράλληλα, ο Ντανιέλ Ορτέγκα δήλωσε την Παρασκευή ότι έλαβε αίτημα για τη χορήγηση ασύλου στον αμερικανό πρώην πράκτορα και θα μπορούσε να το αποδεχτεί «αν το επιτρέψουν οι περιστάσεις».

«Εμείς, είμαστε ανοιχτοί και με σεβασμό στο δικαίωμα του ασύλου είναι σαφές ότι, αν το επιτρέπουν οι περιστάσεις, θα υποδεχτούμε τον Σνόουντεν με μεγάλη ευχαρίστηση για να του δώσουμε άσυλο εδώ στη Νικαράγουα» δήλωσε ο Ντανιέλ Ορτέγκα.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό ο Σνόουντεν ζήτησε άσυλο σε άλλες έξι χώρες. Την είδηση ανακοίνωσε, μέσω Twitter, ο ιστότοπος WikiLeaks αλλά δεν κατονόμασε τις χώρες, προκειμένου να εμποδίσει τις ΗΠΑ να παρέμβουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα