Τα κέρδη είναι πολλά...

Το φετινό καλοκαίρι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να έχει μπροστά του δύο μεγάλα στοιχήματα. Γιατί, καλώς ή κακώς, τα "ανοιχτά μέτωπα" των "ερυθρολεύκων" μπορεί να μην ήταν πολλά, αλλά ήταν… κομβικά. Όταν, άλλωστε, καλείσαι να διαπραγματευτείς με τους δύο καλύτερους παίκτες σου τα νέα τους συμβόλαια, τότε τα πράγματα μόνο εύκολα δεν είναι.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης

δείχνουν, πάντως, να… κερδίζουν το στοίχημα αφού η επικείμενη παραμονή του Βασίλη Σπανούλη στον Πειραιά (σ.σ.: το θέμα αναμένεται να κλείσει θετικά τη Δευτέρα), αλλά και η ανανέωση του συμβολαίου του Έισι Λο βάζουν σε… δεύτερη μοίρα το τι έγινε με τον Κάιλ Χάινς, ο οποίος προτίμησε να συνεχίσει την καριέρα του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Έτσι, ένας εκ των δύο βασικών πυλώνων του Ολυμπιακού δεν πρόκειται να αλλάξει στέγη. Αντίθετα, ο "Kill Bill" θα παραμείνει σε ρόλο… ηγέτη για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, κάτι που -εύλογα- "λύνει τα χέρια" του Έλληνα τεχνικού, αφού τα οφέλη είναι πάρα πολλά. Και εξηγούμαστε…

Η εύρεση ενός νέου ηγέτη κοστίζει, και μάλιστα ακριβά. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός θα ήταν αναγκασμένος ακόμα και να "πληρώσει" την ανάγκη για την απόκτηση του αντι-Σπανούλη με κίνδυνο… υπερτιμολόγησης. Παρόλ' αυτά, ο Βασίλης Σπανούλης θα συνεχίσει να φορά τα ερυθρόλευκα διατηρώντας τη χημεία των Πειραιωτών σε υψηλά επίπεδα.

Εκτός αυτού, όμως, υπάρχουν και άλλα στοιχεία μείζονος σημασίας που συνηγορούσαν στην αναγκαιότητα της παραμονής του στο ΣΕΦ. Το γεγονός ότι είναι γηγενής και γνωρίζει καλά τη σημασία των ντέρμπι "αιωνίων", το ειδικό βάρος της φανέλας και την… υποχρέωση για νίκη δεν συναντάται εύκολα (αν συναντάται) σε ξένους παίκτες. Παράλληλα, ο Ολυμπιακός θα εξακολουθήσει να δομείται με βασικό άξονα τον ίδιο, ενώ δεν θα πρέπει να παραβλεφθεί πως μιλάμε για τον παίκτη που οδήγησε τους "ερυθρολεύκους" σε back to back τίτλους στην Ευρωλίγκα.

Η επικείμενη επισημοποίηση της συμφωνίας των διοικούντων τον Ολυμπιακό με τον "Kill Bill" θα προσφέρει, όμως, και σε επικοινωνιακό επίπεδο. Κι αυτό γιατί ουδείς θα θυμάται το "διαζύγιο" με τον Κάιλ Χάινς (τουλάχιστον όχι σε επίπεδο… μεμψιμοιρίας).

Γιατί παίκτες με τα χαρακτηριστικά και την προσφορά του Αμερικανού σέντερ μπορείς να βρεις στην αγορά (εύκολα ή δύσκολα). Παίκτη - ηγέτη που προσφέρει (εντός κι εκτός παρκέ) όσο ο Βασίλης Σπανούλης, όμως, όχι…

Keywords
Τυχαία Θέματα