«Τόσο καλός πελάτης όσο η Ελλάδα δεν βρίσκεται»

10:47 27/2/2012 - Πηγή: AEK365

Η γερμανική εφημερίδα "Handelsblatt" σε δημοσίευμα της εξηγεί πως η εξοπλιστική βιομηχανία της Γερμανίας θησαύρισε από την Ελλάδα σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως "όλοι οι εμπλεκόμενοι ξέρουν καλά ένα πράγμα: ένας τόσο καλός πελάτης όσο η Ελλάδα σπάνια βρίσκεται".
Όπως αναφέρεται, αρχικά, στο δημοσίευμα: "Όποιος θέλει να δει τα πιο σύγχρονα τεθωρακισμένα της Ευρώπης, θα πρέπει να επισκεφτεί την Ελλάδα.

Ακόμη και το 2008 η ελληνική κυβέρνηση παρήγγειλε 170 άρματα Leopard 2, η παραγγελία ύψους 1,7 δις ευρώ δόθηκε στην Krauss Maffei Wegmann στο Μόναχο. Και ο στόλος υποβρυχίων της Ελλάδας είναι πρώτης τάξεως: για 1,6 δις ευρώ οι εταιρίες HDW και Ferrostaal παρέδωσαν στην Ελλάδα υπερσύγχρονα υποβρύχια τύπου 209".
Ωστόσο όλα άλλαξαν όταν έγινε γνωστό πως η Ελλάδα ενδέχεται να χρεοκοπήσει με το δημοσίευμα να αναφέρει: "Διαπραγματεύσεις για 48 Eurofighter με την εταιρία EADS Cassidian ακυρώθηκαν, όταν κατέστη σαφές ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει. "Το πάρτι τελείωσε", έτσι εξέθεσε την κατάσταση Γερμανός μάνατζερ στα εξοπλιστικά ζητήματα".
Πλέον ο γερμανικός κλάδος αναζητά νέες αγορές με το δημοσίευμα της Handelsblatt να σημειώνει: " Τώρα το καραβάνι συνεχίζει γι' αλλού, ο κλάδος αναζητά νέες αγορές. Η KMW και η Rheinmetall ελπίζουν στις αγορές της Σαουδικής Αραβίας, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στη Βραζιλία. Η EADS Cassidian "ποντάρει" επίσης στη Μέση Ανατολή και στην Ινδία. Όμως όλοι οι εμπλεκόμενοι ξέρουν καλά ένα πράγμα: ένας τόσο καλός πελάτης όπως την Ελλάδα σπάνια βρίσκεται".

Keywords
Τυχαία Θέματα