Το τηλεφώνημα του Πιστόριους στην πρώην του λίγο πριν δολοφονήσει τη Ρίβα Στέενκαμπ

14:37 2/10/2014 - Πηγή: AEK365

Λίγες μέρες μετά την καταδίκη του για το φόνο της Ρίβα Στέενκαμπ, μια νέα αποκάλυψη για τον Όσκαρ Πιστόριους έρχεται στο φως: λίγες ώρες πριν το φονικό, ο Νοτιοαφρικανός Παραολυμπιονίκης

είχε τηλεφωνήσει στην πρώην κοπέλα του, Τζένα Έντκινς.
Η αποκάλυψη έρχεται μέσα από ένα νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε για την υπόθεση που σόκαρε όχι μόνο τη Νότια Αφρική αλλά και την διεθνή κοινή γνώμη.
Σύμφωνα με τη νέα αποκάλυψη, ο Όσκαρ Πιστόριους είχε τηλεφωνήσει στην πρώην του Τζένα Έντκινς από απόγευμα της 13ης Φεβρουαρίου του 2013, μόλις λίγες ώρες πριν πυροβολήσει και σκοτώσει (τα ξημερώματα του Αγίου Βαλεντίνου) τη Ρίβα Στέενκαμπ μέσα στο μπάνιο του σπιτιού του στην Πρετόρια.
Το τηλεφώνημα είχε διάρκεια εννέα λεπτών. Ο Πιστόριους και η Έντκινς είχαν σχέση επί πέντε χρόνια, μια σχέση όμως με διαλείμματα. Λέγεται μάλιστα ότι ο χρυσός Παραολυμπιονίκης του Λονδίνου συνέχιζε να βλέπει τόσο την Έντκινς όσο και μια άλλη γυναίκα όταν γνώρισε την Στέενκαμπ.
Κατά τη διάρκεια της δίκης αποκαλύφθηκαν οι κρυφές σχέσεις που είχε ο Πιστόριους ενώ είχε δεσμό με το 29χροο μοντέλο. Τώρα όμως, το βιβλίο των δημοσιογράφων Barry Bateman και Mandy Wiener «Πίσω από την Πόρτα (Behind The Door)» έρχεται να δώσει άλλη διάσταση στις απιστίες του.
Όπως προέκυψε από τα δεδομένα του κινητού του τηλεφώνου, τα οποία έφτασαν στα χέρια των δυο δημοσιογράφων κατά την έρευνα για το βιβλίο τους, ο Πιστόριους είχε μακρά τηλεφωνική συνομιλία με την πρώην του λίγες ώρες πριν δολοφονήσει τη Στέενκαμπ.
Στον τηλεφωνικό κατάλογο του Πιστόριους, το τηλέφωνο της Έντκινς είχε αποθηκευτεί «Babyshoes». Εκείνη ήταν μια από τις λίγες πρώην συντρόφους του που τον στήριξαν μετά απ' ό,τι έγινε τα ξημερώματα της 14ης Φεβρουαρίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2009 που άνοιξε λογαριασμό στο twitter, η τραπεζίτης από το Γιοχάνεσμπουργκ έχει τουιτάρει μόνο πέντε φορές, οι τέσσερις εκ των οποίων στις 15 Φεβρουαρίου του 2013 και όλες υπέρ του Πιστόριους.
Ο Πιστόριους κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και αθωώθηκε τόσο για την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης και την κατηγορία του φόνου σε δεύτερο βαθμό.
Η απόφαση κρίθηκε πως έριξε στα "μαλακά" τον χρυσό Παραολυμπιονίκη. Στις 13 Οκτωβρίου θα γίνει γνωστή και η ποινή του. Ο Πιστόριους μπορεί να καταδικαστεί έως και σε 15 χρόνια φυλακή.

Πηγή: newsit.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα