Το τέρας και η ΑΕΚ σε κίνδυνο

23:30 6/11/2011 - Πηγή: AEK365

Την σκότωσε το... τέρας

Του Ηλία Τομαρά, αρχισυντάκτη του aek365.gr

Δύο γκολ, δύο δοκάρια, δώδεκα τελικές σε ένα ντέρμπι και τελικά δεν πήρες απολύτως τίποτα. Μια ακόμα αυτοτιμωρία για την ΑΕΚ που όσο παρουσιάζει αυτή ην αμυντική λειτουργία-τερατούργημα, θα γκρεμίζει ό,τι με κόπο δημιουργεί. Γιατί πλέον δεν μιλάμε μόνο για προσωπικά λάθη ή έλλειψη ποιότητας συγκεκριμένων παικτών αλλά για

μια συνολική αμυντική συμπεριφορά που τρομάζει. Τεράστια κενά, παίκτες που δεν κρατούν θέση, ανύπαρκτη αλληλοκάλυψη και προβληματικές επιστροφές.

Ένα μέτριο παίκτη είναι μάλλον απίθανο να τον μετατρέψεις σε Πικέ αλλά αν η ΑΕΚ αποκτήσει μια επαγγελματική αμυντική συμπεριφορά τότε σίγουρα το μαρτύριο θα μετριαστεί. Είναι αδιανόητο να συνεχιστεί αυτή η εικόνα που τιμωρεί σκληρά το δημιουργικό κομμάτι της ομάδας το οποίο κάνει τη δουλειά του και σκοράρει ανελλιπώς. Έχουμε να κάνουμε με ένα τέρας το οποίο το κερδίζεις μόνο με τέσσερα γκολ και δεν μπορείς να απαιτείς από την επίθεση να σκοράρει όπως η Μπαρτσελόνα.

Δεν τρέφει κανείς αυταπάτες πως αν βελτιωθεί η άμυνα θα φτιάξουν όλα δια μαγείας και η ΑΕΚ θα γίνει ομάδα-υπόδειγμα, όμως τουλάχιστον θα σταματήσει να προδίδει τον ίδιο της τον εαυτό. Σοβαρότητα χρειάζεται και να εστιάσουμε στο παρόν ξεχνώντας τι θα κάναμε πριν ένα, ενάμιση ή δέκα χρόνια.

Ντέρμπι θα είναι έτσι και αλλιώς

Του Αλέξανδρου Λυμπέρη, ρεπόρτερ ΑΕΚ του aek365.gr

Ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ. Φαινόταν τις προηγούμενες αγωνιστικές, φάνηκε και στο παιχνίδι των δύο ομάδων. Δεν είναι κακό να το παραδεχθεί κανείς. Άλλωστε, οτιδήποτε διαφορετικό και να ισχυριστεί κάποιος, πρέπει να φοράει παρωπίδες. Από αυτό το σημείο όμως, μέχρι ότι τα παιχνίδια των δύο ομάδων, δεν χαρακτηρίζονται ντέρμπι, επειδή έτσι το θέλουν... κάποιοι, απέχει πολύ. Δεν μπορώ να είμαι ικανοποιημένος, όπως ο Κωστένογλου, επειδή χάσαμε ένα ακόμα σημαντικό παιχνίδι. Μπορώ όμως να γελάω που αυτοί οι «Κάποιοι», ξήλωσαν τα πρωτοσέλιδά τους γιατί πίστευαν ότι στο 3-0 τελείωσε το παιχνίδι. Είναι και αυτή μία ικανοποίηση. Αλλά πρόκειται περισσότερο για οπαδική ικανοποίηση και αυτή μπορεί να την αισθάνεται μόνο ένας οπαδός και όχι ο προπονητής της ομάδας. Πόσο μάλλον όταν είσαι προπονητής της ΑΕΚ.

Συμπεράσματα από το συγκεκριμένο παιχνίδι, πολλά. Ένα από αυτά είναι και οι «άγνωστοι» παίκτες του Παναθηναϊκού, που φέτος κάνουν τη διαφορά. Με εξαίρεση τον Λέτο, στους «πράσινους» παίζει ο Ζεκά και ο Κουίνσι. Ο πρώτος αγοράστηκε με λιγότερα από 400.000 ευρώ, ενώ ο δεύτερος είναι δανεικός από τη Μάλαγα με συμβόλαιο 400.000 ευρώ. Δηλαδή ποδοσφαιριστές που βρισκόντουσαν μέσα στα οικονομικά δεδομένα που θα μπορούσε να σηκώσει η ΑΕΚ. Και όλα αυτά σε μία ομάδα που ακολούθησε την ίδια πολιτική με την Ένωση το περασμένο καλοκαίρι. Πούλησε το μεγαλύτερο αστέρι της, τον Σισέ, όπως συνέβη και με τον Σκόκο, έριξε το μπάτζετ της στο μισό και παράλληλα αποκλείστηκε από την Ευρώπη, χάνοντας κατ' ελάχιστο 5 εκατ. ευρώ. Κ

Keywords
Τυχαία Θέματα