Το σκανάρισμα της Βασίλισσας

20:25 18/1/2015 - Πηγή: AEK365

Ο αγώνας κόντρα στον ΚΑΟΔ ανήκει σε αυτούς που «απαγορεύεται» να χάνονται για την ΑΕΚ. Αυτό σε συνδυασμό με την -απίστευτη, όπως εξελίχθηκε- ήττα από τον ΠΑΟΚ, θεωρητικά, θα μπορούσε να βαρύνει τα πόδια της ομάδας. Η Ένωση, ωστόσο δεν απειλήθηκε σχεδόν ποτέ και η νίκη της θα είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις, αλλά με 4/21 τρίποντα ήταν αδύνατο να συμβεί αυτό. Έχοντας όμως τον Μενσά-Μπονσου σε... τρομακτική κατάσταση,

κάνοντας την καλύτερη φετινή επίδοση της στα δίποντα με 62,8% (23/37) και υποπίπτοντας στα λιγότερα λάθη (8), κέρδισε με σχετική άνεση τον αγώνα. Ο κόουτς Σάκοτα για μία ακόμη φορά εμπιστεύτηκε 8+1 παίκτες, τους οποίους είδε και να τρέχουν και να παίζουν «κοντρόλ μπάσκετ» και να προσφέρουν θέαμα.

Παπαντωνίου: Ο προπονητής τού εμπιστεύτηκε ολόκληρο το β' δεκάλεπτο, κατά το οποίο η ΑΕΚ διατήρησε τη διαφορά της, ενώ συνολικά αγωνίστηκε κάτι περισσότερο από 14 λεπτά. Φάνηκε πως δεν επηρεάστηκε από το δραματικό φινάλε στην Πυλαία, είχε 2 πόντους, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο, ωστόσο κάθισε στον πάγκο αμέσως μετά το μοναδικό λάθος που υπέπεσε.

Ντελινινκάιτις: Συνεχίζει το σερί των καλών εμφανίσεων μετά το μοιραίο λάθος του στα Τρίκαλα, αποδεικνύοντας πως έχει προσωπικότητα. Η μετατόπισή του στο «2» τον έχει απελευθερώσει τελείως. Αγωνίστηκε για περισσότερο από 31 λεπτά και σημείωσε 18 πόντους, πετυχαίνοντας τα 2 από τα 4 τρίποντα που έβαλε η ΑΕΚ, ενώ κέρδισε 6 φάουλ και είχε 4 ασίστ.

Σάκοτα: Αγωνίστηκε 28,5 λεπτά και έκανε ένα πολύ κακό παιχνίδι, καθώς ήταν ιδιαίτερα άστοχος (2/4 βολές, 1/6 δίποντα, 0/4 τρίποντα), ένω έδωσε 2 ασίστ και πήρε 2 ριμπάουντ. Κάποιες ενέργειες του ήταν τραβηγμένες, άλλες φορές ήταν άτυχος. Ως σουτέρ, χρειάζεται ψυχολογία και στήριξη, καθώς η κλάση του είναι -δεδομένα- υψηλή. Όπως δεδομένη είναι πλέον και η υπεροπλία στο ρόστερ.

Κασελάκης: Δεν αγωνίστηκε για δεύτερο παιχνίδι τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές.

Πολυτάρχου: Έχει υπάρξει σκόρερ (με τον Κολοσσό στο κύπελλο), έχει υπάρξει play maker (με τον Κολοσσό στο πρωτάθλημα), έχει υπάρξει... εμψυχωτής στον πάγκο (σε πολλά ματς). Κόντρα στον ΚΑΟΔ, χρειάστηκε απλώς να δώσει ανάσες για περίπου 4 λεπτά και το έκανε χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ουίλιαμσον: Σε 17,5 λεπτά συμμετοχής πέτυχε μόλις 2 πόντους από βολές. Στην άμυνα έδωσε τις γνωστές μάχες του, ωστόσο συνολικά έκανε μια μέτρια εμφάνιση.

Τσιάκος: Δεν αγωνίστηκε.

Αθηναίου: Αγωνίστηκε σχεδόν 26 λεπτά, κάνοντας την καλύτερη έως τώρα εμφάνισή του, μετά την πρεμιέρα του στο «Nick Galis Hall». Πέτυχε 3 πόντους από βολές, έδωσε 6 ασίστ, κέρδισε 3 φάουλ. Πρόκειται για παίκτη που έχει και το σκοράρισμα στο ρεπερτόριο, συνεπώς ίσως έχει αποηγοτεύσει μέχρι τώρα μερίδα του κόσμου, όμως στην ΑΕΚ των «πολυβόλων» αρκείται σε οργανωτικό ρόλο.

Μιλόσεβιτς: Ήταν και πάλι μεστός, κερδίζοντας μάχες και δίνοντας λύσεις. Σε κάτι περισσότερο από 18 λεπτά πέτυχε 7 πόντους, πήρε 6 ριμπάουντ και έδωσε 2 ασίστ.

Μενσά-Μπονσού: Εξωγήινος! Αθλητής για τον οποίο αξίζει να πληρώσεις εισιτήριο. Διασκεδαστής, χωρίς να είναι «παίκτης τσίρκου». Ο άνθρωπος που κάθε συμπαίκτης μπορεί να ακουμπήσει. Φόβος και τρόμος κάτω από τα καλάθια. Το να μιλήσει κανείς για τους 33 πόντους, τα 14 ριμπάουντ και τα 8 κερδισμένα φάουλ είναι σαν... να παραβιάζει ανοικτές πόρτες. Δύο λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά όμως είναι: τα ποσοστά του (11/13 δίποντα και πολύ περισσότερο 9/12 βολές) και το «ροκάνισμα» της διαφοράς της ΑΕΚ όσες φορές κάθισε στον πάγκο (7 λεπτά συνολικά).

Ίνγκλις: Εμφάνισε και πάλι κενά στην εμφάνιση του, είδε και πάλι (νευριασμένος) να τον σημαδεύουν, ήταν άστοχος από τα 6.75μ. (2/8), ωστόσο είχε μια πολύ καλή παρουσία συνολικά. Σημείο αναφοράς για την ομάδα. Σε 28 λεπτά πέτυχε 22 πόντους, κέρδισε 6 φάουλ, πήρε 4 ριμπάουντ, πιστοποιώντας την μεγάλη του αξία.

Νίκολιτς: Δεν αγωνίστηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα