Το σήκωσαν στο «Καμπ Νου» οι μάγκες του Σιμεόνε!

21:04 17/5/2014 - Πηγή: AEK365

LA LIGA-38η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: 1-1
Γήπεδο: Καμπ Νου

Ιστορία έγραψα η Ατλέτικο Μαδρίτης μέσα στο «Καμπ Νου». Οι «ροχιμπλάνκος» πήραν χρυσή ισοπαλία 1-1 από την Μπαρτσελόνα και στέφθηκαν πρωταθλητές Ισπανίας μετά από το 1996. Χειροκρότησαν τους παίκτες του «Τσόλο» ακόμη και οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα.

Το ματς ήταν πολύ δυνατό από τα πρώτα λεπτά και στο 6' μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Μιράνδα έπιασε την κεφαλιά από πλάγια θέση, χωρίς να βρει στόχο, ενώ στο 7' ο

Αντριάνο έκανε κίνηση από τα αριστερά προς τον άξονα και σούταρε με το δεξί, αλλά ο Κουρτουά μπλόκαρε εύκολα. Η ατυχία χτύπησε την Ατλέτικο όμως στο 17ο λεπτό, καθώς ο Ντιέγκο Κόστα σε σπριντ που προσπάθησε να κάνει, υπέστη τράβηγμα και αντικαταστάθηκε από τον Αντριάν. Τα δεινά για την Ατλέτικο δεν σταμάτησαν όμως εκεί, καθώς στο 23' και ο Αρντά χτύπησε και αντικαταστάθηκε. Στο 22' και στο 26' οι κεφαλιές των Αλέξις και Γκαρθία δεν ανησύχησαν τους Κουρτουά και Πίντο, ενώ εκείνη του Πέδρο στο 28' πέρασε μόλις άουτ. Ωστόσο στο 34ο λεπτό ο Αλέξις Σάντσες με σουτ από πλάγια δεξιά στην κλειστή γωνία του Κουρτουά, έκανε το 1-0 για την Μπαρτσελόνα. Η Ατλέτικο ανέβηκε από εκεί και πέρα και στο 45ο λεπτό είχε ένα καλό σουτ με τον Γκαρθία, το οποίο πέρασε λίγο άουτ.

Οι «ροχιμπλάνκος» μπήκαν πολύ δυνατά στην επανάληψη και στο 46' μόλις είχαν δοκάρι. Ο Βίγια κατέβασε όμορφα στην περιοχή κι έκανε το γύρισμα αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Πίντο, ενώ στο επόμενο λεπτό ο «Γουάχε» δεν μπόρεσε να βγει μόνος με τον Πίντο καθώς κόπηκε απ' τον Πικέ. Τελικά στο 49ο λεπτό ο Κόκε εκτέλεσε το κόρνερ και ο Γοδίν με καρφωτή κεφαλιά έφερε στα ίσα το σκορ. από εκεί και περά η Μπαρτσελόνα ανέβασε στροφές και μετά από την είσοδο του Νεϊμάρ στο ματς και στο 64' ακυρώθηκε σωστά το γκολ του Μέσι εξ επαφής. Οι Καταλανοί πίεσαν στο μισό γήπεδο και στο 80' ο Κουρτουά έδιωξε σε κόρνερ το μακρινό σουτ του Άλβες, αλλά η Ατλέτικο άντεξε στην πίεση στη συνέχεια και σήκωσε την κούπα.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Πίντο, Άλβες, Πικέ, Μασεράνο, Αντριάνο, Μπούσκετς (57' Σονσκ), Σεσκ (78' Τσάβι), Ινιέστα, Πέδρο (61' Νεϊμάρ), Μέσι, Αλέξις

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράνδα, Γοδίν, Φελίπε Λουίς, Γκάμπ, Τιάγκο, Κόκε, Αρντά (22' Γκαρθία), Βίγια, Ντιέγκο Κόστα (17' Αντριάν, 72' Σόσα)

Keywords
Τυχαία Θέματα