«Υπάρχει ενδεχόμενο απένταξης…»!

19:07 17/5/2014 - Πηγή: AEK365

Γεμάτο ένταση ήταν το τριπλό debate που οργάνωσε το Mega, με την συμμετοχή των Γιάννη Σγουρού, Γιώργου Κουμουτσάκου και Ρένας Δούρου. Ο διάλογος των τριών υποψηφίων ήταν ηλεκτρισμένος σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια της συζήτησης, όμως ένα συγκεκριμένο σημείο της (αυτό στο οποίο οι τόνοι είχαν ανέβει ήδη αρκετά) παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και για την ΑΕΚ.

Κάποια στιγμή ο κύριος Σγουρός άρχισε να απαριθμεί τα έργα που γίνονται και αυτά που έχει αποφασιστεί ήδη να γίνουν με το πλεόνασμα 313 εκατ. ευρώ της Περιφέρειας. Μάλιστα, το συγκεκριμένο σημείο της τοποθέτησης του έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, προκειμένου να διαπιστώσει κανείς πόσα κονδύλια (και τι ύψους) έχουν εγκριθεί από την Περιφέρεια για αθλητικές εγκαταστάσεις (προς απάντηση όσον είχαν... ενστάσεις για την επιχορήγηση της ΑΕΚ). Ο νυν Περιφερειάρχης, λοιπόν, ανέφερε μια σειρά από έργα και λίγα δευτερόλεπτα αφότου αναφέρθηκε στα γήπεδα Καπαγέρωφ, Νέας Σμύρνης, της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, η κυρία Δούρου παρενέβη και (κουνώντας το δάχτυλο) τόνισε με νόημα: «Ο κύριος Χατζηδάκης (σ.σ. ο Υπουργός Ανάπτυξης), με ΦΕΚ που το έχω μπροστά μου αφήνει το ενδεχόμενο απένταξης». Ο κύριος Σγουρός απάντησε στην υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ ότι το συγκεκριμένο ΦΕΚ αφορά Ευρωπαϊκούς πόρους, ενώ τα έργα που ανέφερε γίνονται με πόρους της Περιφέρειας. Ωστόσο, η τοποθέτηση της κυρίας Δούρου δείχνει ξεκάθαρα ότι αν μη τη άλλο έχει «ψαχτεί» (έστω και... λάθος) για τις δυνατότητες που υπάρχουν, όσον αφορά το ενδεχόμενο ακύρωσης αποφάσεων για επιχορηγήσεις...

Διαβάστε αναλυτικά τον διάλογο...

Σγουρός: Πρώτα απ' όλα θέλω να απαντήσω για το πλεόνασμα των 313 εκατ. Έργα που θα γίνουν με το πλεόνασμα: Κλειστό μπάσκετ Παλαιού Φαλήρου 10 εκατ., γήπεδο ποδοσφαίρου στην Ύδρα 900.000, ανάπλαση στον Υμηττό 4,5 εκατ., κολυμβητήριο στο Περιστέρι 4,1 εκατ., γυμναστήριο Αγίων Αναργύρων 9,5 εκατ. κτίριο βιβλιοθήκης Αρχιεπισκοπής 4,5 εκατ., Αθλητικό Κέντρο - Κολυμβητήριο στη Λυκόβρυση 14 εκατ., ανακαίνιση γηπέδου Μεταμόρφωσης 3 εκατ...

Κουμουτσάκος: Ένα αναπτυξιακό έργο υπάρχει κύριε Σγουρέ;

Σγουρός: Μη βιαζόσαστε, μη βιαζόσαστε... Κατασκευή κερκίδων και ανακαίνιση γηπέδου Νέας Ιωνίας 3,3 εκατ. Που πήγατε και είπατε άλλα... (σ.σ.: προς τη Δούρου) Πάμε στα προγραμματισμένα αναπτυξιακά έργα.

Κουμουτσάκος: Το πλέγμα των πελατειακών σας σχέσεων είναι αυτό...

Σγουρός: Τώρα με διακόπτετε εσείς.

Δούρου: Τι είπατε; Ότι είπα άλλα σε τι θέμα;

Σγουρός: Δεν τους συμφέρει, γι' αυτό τώρα... Τώρα πλέον η αλήθεια είναι γυμνή. Γηροκομείο στο Ήλιον 10 εκατ.

Δούρου: Σε τι θέμα είπα άλλα;

Σγουρός: Βρεφονηπιακός...

Δούρου: Σε τι θέμα είπα άλλα; Σε τι θέμα είπα άλλα;

Σγουρός: Προηγουμένως μου κάνατε παρατήρηση...

Δούρου: Σε τι θέμα είπα άλλα; Σε τι θέμα είπα άλλα;

Σγουρός: Για τη διαπλοκή. Θα ζητήσετε συγγνώμη.

Δούρου: Είπατε για τη Νέα Ιωνία...

Σγουρός: Όταν πήγατε στη Νέα Ιωνία, λέγατε ότι ο Περιφερειάρχης δεν έχει κάνει τίποτα για τη Νέα Ιωνία (σ.σ.: είχε προαναφέρει για την ανακατασκευή του γηπέδου)

Δούρου: Α...

Σγουρός: Λοιπόν. Ανακαίνιση κτιρίου φιλοξενίας συγγενών ασθενών στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», ανάπλαση στη Δάφνη 10 εκατ., κλειστό μπάσκετ Αρτάκης-Νέας Σμύρνης 17,5 εκατ., γήπεδο της ΑΕΚ 20 εκατ., γήπεδο Παναθηναϊκού 7 εκατ., αναβάθμιση γηπέδου Καπαγέρωφ 3 εκατ.

Πρετεντέρης: Όντως, όντως όλα αυτά είναι καλά κύριε Σγουρέ...

Δούρου: (κουνώντας με... νόημα το δάχτυλο) Ο κύριος Χατζηδάκης (σ.σ. ο Υπουργός Ανάπτυξης), ο κύριος Χατζηδάκης, με ΦΕΚ που το έχω μπροστά μου αφήνει το ενδεχόμενο απένταξης... Η λογική που κατέστρεψε την πατρίδα, δεν έκανα αλλά έταξα, ως εδώ. Φτάνει πια.

Σγουρός: Τώρα λέτε ψέματα...

Δούρου: Ποιος λέει αλήθεια, ο κύριος Χατζηδάκης ή εσείς;

Σγουρός: Οι πόροι αυτοί είναι πόροι της Περιφέρειας. Δεν το ξέρετε το αντικείμενο... Είναι πόροι της Περιφέρειας Αττικής, δεν είναι Ευρωπαϊκοί... Είναι πόροι της Περιφέρειας και μπορούν να δοθούν...

Δούρου: Όλοι λένε ψέματα...

Σγουρός: Όχι όλοι. Εσείς...

* Δείτε το video του debate ΕΔΩ (μετά το 22.00)

Keywords
Τυχαία Θέματα