Το πρώτο αυτοκίνητο που πετάει! (VIDEO)

12:57 3/4/2012 - Πηγή: AEK365

Το πρώτο αυτοκίνητο από το μέλλον είναι γεγονός! Η αμερικανική εταιρία Terrafugia κατασκεύασε το πρώτο αυτοκίνητο που πετάει και μάλιστα στο δοκίμασε με επιτυχία!

Το «Transition» (Μετάβαση), όπως είναι το όνομα του αυτοκινήτου-αεροπλάνου, πέταξε για οχτώ λεπτά χωρίς κανένα πρόβλημα. Μάλιστα, η εταιρεία εξασφάλισε ήδη την άδεια για την διακίνησή του στην Αμερική και υπολογίζει ότι σε ένα περίπου χρόνο θα βγει στην αγορά.

«Με το τεστ μας αποδείξαμε

ότι είναι εφικτό αυτό που κάποτε εθεωρείτο ένα αδιανόητο όνειρο» δήλωσε ο Καρλ Ντίτριχ, ο ιδρυτής της εταιρίας.

Το Transition είναι διθέσιο, ενώ θυμίζει πολύ το Fiat 500. Έχει πλάτος 2,3 μέτρα, ενώ φτάνει στα οκτώ όταν τα φτερά ανοίγουν. Τα φτερά ωστόσο διπλώνουν όταν δεν πετά και μπορεί άνετα να κυκλοφορεί στο δρόμο. Όταν θέλετε να το απογειώσετε θα χρειαστείτε περίπου 750 μέτρα διάδρομο.

Το αυτοκίνητο θα πωλείται 279.000 δολάρια (215.000 ευρώ), ενώ ήδη 100 άτομα το έχουν παραγγείλει! Ωστόσο, για να το οδηγήσετε δεν αρκεί ένα δίπλωμα οδήγησης, αλλά και άδεια πιλότου με τουλάχιστον 20 ώρες πτήσης στο ενεργητικό σας.

Πάντως, αυτή δεν είναι η μοναδική προσπάθεια για ιπτάμενο αυτοκίνητο, καθώς δυο ακόμα εταιρείες, η ολλανδική PAL-V και η αμερικανική Moller International ετοιμάζουν κι αυτές το αυτοκίνητα - αεροπλάνα τους. Μάλιστα, η PAL-V έχει ήδη δοκιμάσει ένα πρωτότυπο και ετοιμάζεται να το βγάλει στην αγορά το 2014, ενώ η Moller έχει δημιουργήσει ένα όχημα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα