Το «μπαλάκι» στους πολιτικούς αρχηγούς

09:26 4/2/2012 - Πηγή: AEK365

Μέχρι τα μεσάνυχτα συνεχίστηκε το σκληρό παζάρι με την Τρόικα με τον υπουργό οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, να έχει σειρά διαπραγματεύσεων με τα στελέχη της Τρόικας. Πλέον, η "καυτή πατάτα" βρίσκεται στα χέρια των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου οι οποίοι καλούνται να πάρουν τις οριστικές

αποφάσεις για την τελική συμφωνία με τους δανειστές.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας των διαπραγματεύσεων, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε: " Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με γνώμονα τις όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες για τους Έλληνες, τους νέους και τους ανέργους. Έχουμε συμφωνήσει σε πολλά θέματα, αλλά παραμένουν ανοικτά μέτωπα. Η στάση των πολιτικών κομμάτων είναι πλέον κρίσιμη". Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε επίσης, εμμέσως πλην σαφώς, πως η συμφωνία για την αναδιάρθρωση του χρέους είναι κλεισμένη και πως το μόνο που χρειάζεται για να επισημοποιηθεί είναι να υπάρξει συμφωνία για να νέα μέτρα που θα ληφθούν.

Ο κύριος Βενιζέλος ανακοίνωσε πως το μεσημέρι σήμερα, στις 14:30, θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ενώ στη συνέχεια και μέχρι την Τρίτη θα συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις επί τεχνικών θεμάτων σε επίπεδο συμβούλων (Euroworking Group). Την Τετάρτη οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συναντηθούν και επισήμως με θέμα φυσικά την Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα