Το άρθρο 44, οι ρυθμίσεις και ο φόβος προσφυγών

17:03 4/7/2012 - Πηγή: AEK365

Στη συνέντευξή που παραχώρησε στο κανάλι «ΔΕΛΤΑ», ο Ανδρέας Δημητρέλος αναφέρθηκε λεπτομερώς και στις συνολικές οφειλές της ΑΕΚ, αλλά και τις υποχρεώσεις στις οποίες πρέπει να ανταποκριθεί άμεσα: «Αυτή τη στιγμή στην ΑΕΚ υπάρχει μια συνολική οφειλή, η οποία αγγίζει τα 36 εκατ. ευρώ. Οι κυριότερες οφειλές από αυτά τα 36 εκατ. ευρώ είναι περίπου 24 εκατ. ευρώ που οφείλουμε στην Πολιτεία από μη καταβολές φόρων.

Μεταξύ των 24 εκατ. ευρώ είναι 5 εκατ. ευρώ που αφορούν το άρθρο 44, το οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να αποπληρώσουμε στις επόμενες τέσσερις δόσεις που είναι από 1.250.000 εκατ. ευρώ.

Ήδη μια δόση του είναι ληξιπρόθεσμη και αυτή παλεύουμε να εκπληρώσουμε αυτή τη στιγμή, προκειμένου να μην έχουμε δυσάρεστες συνέπειες. Οι δυσάρεστες συνέπειες είναι ότι αν δεν πληρωθεί αυτή η δόση, μπορεί να καταγγελθεί η σύμβαση και μέσω δικαστικής απόφασης να «αναβιώσουν» όλα τα χρέη, περίπου 138.000.000 ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα τίθεται θέμα επιβίωσης, θα υποβιβαστεί η ομάδα στις ερασιτεχνικές κατηγορίες», είπε ο Δημητρέλος και πρόσθεσε: Δυστυχώς, δεν είναι μόνο αυτή η υποχρέωση που επείγει.

Είναι πολλά τα ποσά. Η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή, για να μπορεί να πει ότι υπάρχει μια κάποια σωτηρία, χρειάζεται άμεσα από 3,5 εκατ. ευρώ και πάνω. Γιατί δεν είναι μόνο το άρθρο 44. Αν δεν πληρώσεις κάποια ποσά στους παίκτες που οφείλεις αυτή τη στιγμή, είναι σίγουρο ότι θα ξεκινήσουν προσφυγές. Και επειδή ο κανονισμός αυτή τη στιγμή σε περίπτωση προσφυγής προβλέπει να διπλασιάζονται οι οφειλές, πάλι η ΑΕΚ δεν θα μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και θα της αφαιρεθεί η άδεια γιατί θα έχει ξεπεράσει τα ποσά που προβλέπονται από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Επίσης, υπάρχουν οφειλές και για κάποιες ρυθμίσεις, που αφορούν 13 εκατ. ευρώ από τα 24 εκατ. ευρώ συνολικά των χρεών προς το Δημόσιο. Έχουμε χάσει ήδη δύο δόσεις, αν χάσουμε και τρίτη θα υπάρχει πρόβλημα. Βέβαια, δεν είναι τόσο μεγάλο όσο τα άλλα δύο, καθώς ο νόμος σου δίνει το δικαίωμα να κάνεις νέα ρύθμιση δίνοντας μια προκαταβολή».

Keywords
Τυχαία Θέματα