«Έχουμε εμπειρία»

16:42 4/7/2012 - Πηγή: AEK365

Βίκυ Αρβανίτη και Μαρία Τσιαρτσιάνη βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, όπου μαζί με άλλους διεθνείς αθλητές συμμετείχαν στην επίσημη παρουσίαση της ενδυμασίας της Ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής για το Λονδίνο.

Αφού πρόβαρα τα ρούχα και τα μαγιό που θα φορέσουν κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στη Μεγάλη Βρετανία, οι δύο Ελληνίδες αθλήτριες μας μίλησαν για την ανυπομονησία τους να παίξουν στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη, αλλά και το πώς διαχειρίζονται το άγχος τους...

Υπάρχει η εμπειρία του 2004 και του 2008, αλλά τώρα θα είστε για πρώτη

φορά μαζί σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Τι είναι πιο έντονο, η ανυπομονησία ή το άγχος;
«Το ότι έχουμε την εμπειρία των προηγούμενων Ολυμπιακών Αγώνων είναι σημαντικό, φυσικά υπάρχει άγχος για κάθε ομάδα, αλλά πιστεύω ότι θα το ξεπεράσουμε, ανυπομονούμε να πάμε να παίξουμε στο Λονδίνο, αυτός ήταν αρχικός μας στόχος και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά», τόνισε η Βίκυ, ενώ η Μαρία απάντησε σχετικά με τις φιλοδοξίες και τον στόχο της ομάδας στο Λονδίνο:

«Πρώτος στόχος δεν είναι άλλος από το να πάρουμε την πρόκριση από τον όμιλο και από εκεί ανάλογα με την θέση που θα καταλάβουμε να πάμε στα νοκ άουτ και από εκεί και πέρα να δούμε το κάθε ματς και κάθε αντίπαλο ξεχωριστά. Νομίζω ότι αυτός είναι και ο ρεαλιστικός στόχος που μπορούμε να θέσουμε».

Γνωρίζοντας τη δυναμική των αντίπαλων ομάδων σε Παγκόσμιο επίπεδο, αφού τις αντιμετωπίζετε σχεδόν κάθε εβδομάδα, θεωρητικά υπάρχει κάποιο «όριο» στις απαιτήσεις της Ελλάδας;
«Όλοι οι αντίπαλοι πλέον είναι ανταγωνιστικοί, ειδικά οι Ευρωπαϊκές ομάδες έχουν ανέβει πάρα πολύ και κάθε εβδομάδα στα Παγκόσμια τουρνουά βλέπουμε να συμβαίνουν εκπλήξεις. Σίγουρα όλοι γνωριζόμαστε καλά από τη συμμετοχή μας στα διεθνή τουρνουά σχεδόν κάθε εβδομάδα. Δεν βάζουμε, όμως, κάποιο ‘όριο΄ στους στόχους και τις φιλοδοξίες μας. Θα προετοιμαστούμε για κάθε αντίπαλο ξεχωριστά και θα δώσουμε το 100% των δυνάμεών μας σε κάθε αγώνα».

Υπάρχει κάποιο «όπλο» της ομάδας σε αυτούς τους Αγώνες;
«Νομίζω ότι ως όπλο μας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η εμπειρία. Το γεγονός ότι έχουμε ξαναπαίξει σε Ολυμπιακούς Αγώνες και οι δύο αθλήτριες μας δίνει το αβαντάζ να γνωρίζουμε ποιο είναι το άγχος και η πίεση και ίσως αυτό θα μπορούμε να το διαχειριστούμε καλύτερα σε σχέση με κάποιες άλλες ομάδες που αγωνίζονται για πρώτη φορά στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη», τόνισε η Μαρία, ενώ η Βίκυ κατέληξε σχετικά με το πώς διαμορφώνεται το πρόγραμμα προετοιμασίας της ομάδας μέχρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες:

«Αυτή την εβδομάδα είμαστε στην Αθήνα για προπονήσεις και από την επόμενη θα πάμε στο Βερολίνο και ακολουθεί το Κλάγκενφουρτ που είναι και τα δύο τελευταία Γκραν Σλαμ του Παγκοσμίου Σιρκουί πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Γενικώς αυτά θα είναι και τα δύο τελευταία τεστ πριν από τη συμμετοχή μας στο Λονδίνο».

Keywords
Τυχαία Θέματα