Τιτανομαχία στον δρόμο για την Λισαβόνα

08:25 23/4/2014 - Πηγή: AEK365

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ- ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (21:45, ΔΤ)

Γήπεδο: "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

Από την μια είναι η Ρεάλ Μαδρίτης που θέλει να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 12 χρόνια κατακτώντας το 10ο Κύπελλο Πρωταθλητριών/Τσάμπιονς Λιγκ και από την άλλη η Μπάγερν Μονάχου που θέλει να κρατήσει τα σκήπτρα της Πρωταθλήτριας Ευρώπης με τις δυο ομάδες να συγκρούονται έχοντας μόνο έναν στόχο: την πρόκριση στον τελικό του "Ντα Λουζ".
Στο στρατόπεδο

της Ρεάλ Μαδρίτης η ψυχολογία είναι στα ύψη μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου επί της Μπαρτσελόνα και ξεκούραστη αφού δεν έπαιξε για το πρωτάθλημα το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ο Κάρλο Αντσελότι θα έχει ξανά στη διάθεσή του τον Κριστιάνο Ρονάλντο, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του, ενώ αναμένεται να παίξει κανονικά και ο Γκάρεθ Μπέιλ παρά την ίωση που τον ταλαιπωρεί. Εκτός παραμένουν οι Κεντίρα, Χεσέ και Αρμπελόα.
Η Μπάγερν έχοντας ήδη εξασφαλίσει τον τίτλο στην Bundesliga και θέση στον τελικό Κυπέλλου απέναντι στη Ντόρτμουντ είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει/προφυλάξει παίκτες το Σάββατο κόντρα στην Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ κερδίζοντας με 2-0. Οι Νόιερ και Αλάμπα αποθεραπεύτηκαν κι επιστρέφουν, ενώ εκτός πλάνων του Γκουαρντιόλα παραμένουν οι λαβωμένοι Τιάγκο, Σακίρι, Μπαντστούμπερ και Στάρκε.
Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί 20 φορές κατά το παρελθόν με την Μπάγερν να έχει 11 νίκες έναντι 2 της Ρεάλ. Παράλληλα στις πέντε συναντήσεις τους στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης οι Βαυαροί μετρούν τέσσερις προκρίσεις (1976, 1987, 2001 και 2012) και μόλις έναν οι Μαδριλένοι (2000).
Η Ρεάλ Μαδρίτης μετρά 20 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες ως γηπεδούχος απέναντι σε γερμανικές ομάδες, ενώ σε διπλές αναμετρήσεις έχει 13 προκρίσεις και 8 αποκλεισμούς. Οι πρωταθλητές Γερμανίας έχουν 6 νίκες, 5 ισοπαλίες και 10 ήττες σε ισπανικό έδαφος, ενώ σε διπλά ματς έχουν 9 προκρίσεις και 6 αποκλεισμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα