Με κλασική συνταγή Μουρίνιο!

23:45 22/4/2014 - Πηγή: AEK365

CHAMPIONS LEAGUE-ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μ.-ΤΣΕΛΣΙ: 0-0
Γήπεδο: Βιθέντε Καλντερόν

Βούτυρο στο ψωμί του Ζοσέ Μουρίνιο είναι αυτά τα ματς όπως μας έχει διδάξει η ποδοσφαιρική πραγματικότητα την τελευταία δεκαετία. Η Τσέλσι κατέβηκε για το μηδέν στο «Βιθέντε Καλντερόν», κατάφερε να μη δεχτεί γκολ από την Ατλέτικο (0-0) παρά τις ατυχίες (δύο αναγκαστικές αλλαγές) και πλέον θα παλέψει στο σπίτι της για την πρόκριση.

Μόλις στο 2ο

λεπτό, το σουτ του Ντιέγκο από καλή θέση πέρασε άουτ, ενώ στο 15' μετά από απ' ευθείας εκτέλεση κόρνερ του Κόκε, ο Τσεχ έδιωξε πολύ δύσκολα αλλά τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Σβάρτσερ. Στο 20ο λεπτό μετά από κόρνερ του Λάμπαρντ ο Κέιχιλ έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ ενώ σε γενικές γραμμές το ματς κυμάνθηκε κάτω του μετρίου από πλευράς θεάματος και οι δύο ομάδες έμειναν προσηλωμένες στο τακτικό τους πλάνο. Η Τσέλσι περίμενε πίσω και η Ατλέτικο προσπαθούσε να βρει χώρους, αλλά χωρίς σημαντικά αποτελέσματα. Στο 30' μετά από ένα βαθύ γέμισμα από αριστερά, ο Γκαρθία έπιασε πιεζόμενος την κεφαλιά αλλά δεν βρήκε το στόχο, ενώ στο 34' ο Μάριο Σουάρεθ έκανε το σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Σβάρτσερ. Στο 41ο λεπτό μετά από σέντρα από δεξιά ο Κόστα στόπαρε με το στήθος κι έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε στον Αθπιλικουέτα. Ο άσος της Ατλέτικο ζήτησε χέρι αλλά το ριπλέι δεν τον δικαίωσε. Στο 45ο λεπτό ο Ντιέγκο έκανε το σουτ με το αριστερό έξω από την περιοχή αλλά ο Σβάρτσερ έπεσε και μπλόκαρε.

Στο 48ο λεπτό ο Λάμπαρντ έκανε το σουτ αλλά ο Κουρτουά μπλόκαρε, όπως έκανε και ο Σβάρτσερ στο 55' σε συρτό σουτ του Ντιέγκο από τα όρια της περιοχής, ενώ στο 59' ο Τόρες έκανε τρομερή ενέργεια από αριστερά και σούταρε αλλά ο Κουρτουά δεν ανησύχησε. Στο αμέσως επόμενο λεπτό το σουτ του Ντιέγκο έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 73' ο Μουρίνιο έκανε και 2η αναγκαστική αλλαγή καθώς ο Τέρι χτύπησε σε ανύποπτο χρόνο. Στο 76ο λεπτό ο Γκάμπι εκτέλεσε όμορφα το φάουλ, αλλά ο Σβάρτσερ έπεσε κι έδιωξε δύσκολα, ενώ στο 79' ο Χουανφράν έβγαλε από δεξιά τη σέντρα και η κεφαλιά του Αρντά από κοντά, έξυσε το δοκάρι των Λονδρέζων. Στο 84ο λεπτό ο Γκαρθία έπιασε νέα κεφαλιά, που δεν βρήκε το στόχο, ενώ στο 90' το φάουλ του Λουίς από εξαιρετική θέση, πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κουρτουά. Στις καθυστερήσεις ο Γκάμπι έβγαλε από δεξιά τη σέντρα και ο Ντιέγκο Κόστα έπιασε από κοντά την κεφαλιά, αλλά ο Σβάρτσερ μπλόκαρε σταθερά.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Κουρτουά, Γοδίν, Φελίπε Λουίς, Χουανφράν, Μιράνδα, Μάριο Σουάρεθ (80' Σόσα), Κόκε, Ραούλ Γκαρθία (86' Βίγια), Γκάμπι, Ντιέγκο (60' Αρντά), Ντιέγκο Κόστα.

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ (18' Σβάρτσερ), Α.Κόουλ, Νταβίντ Λουίς, Κέιχιλ, Τέρι (73' Σίρλε), Αθπιλικουέτα, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Μίκελ Γουίλιαν (90+5' Μπα), Τόρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα