Της πήρε τον αέρα…

19:03 2/3/2013 - Πηγή: AEK365

LA LIGA- 26η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΡΕΑΛ Μ.- ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: 2-1
Γήπεδο: Σαντιάγκο Μπερναμπέου

Την πήρε η κάτω βόλτα, την αποτελείωσε και ο διαιτητής. Η Μπαρτσελόνα έχασε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες από τη Ρεάλ (2-1) αλλά έχει και λόγους να φωνάζει. Σημαντικότερος, το καθαρό πέναλτι που δεν δόθηκε στο 90+3' στον Αντριάνο.

Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό της στα πρώτα λεπτά, αλλά αντί γι' αυτό βρέθηκε πίσω στο

σκορ από το 6ο λεπτό. Ο Μοράτα έκανε όμορφη σέντρα από αριστερά, ο Βαλντές και η άμυνα της Μπαρτσελόνα κόλλησαν και ο Μπενζεμά σε κενή εστία έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Οι Καταλανοί ισορρόπησαν το ματς και βγήκαν μπροστά με αποτέλεσμα να ισοφαρίσουν στο 18ο λεπτό. Ο Μέσι μπήκε στην περιοχή μετά από όμορφη κάθετη μπαλιά, έκανε την προσποίηση στον Ράμος και με αριστερό συρτό σουτ νίκησε τον Λόπεθ. Στο 27' και στο 32' τα σουτ των Μοράτα και Μέσι δεν ήταν απειλητικά, ενώ στο 38' ο Μόντριτς έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Μοράτα έπιασε την κεφαλιά στο 2ο δοκάρι, αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Βαλντές.

Η Μπαρτσελόνα μπήκε καλύτερα στην επανάληψη και στο 53' ο Μέσι έβγαλε κάθετα δεξιά στον Άλβες, εκείνος έβγαλε τη σέντρα αλλά δεν υπήρχε κανείς στη μικρή περιοχή της Ρεάλ για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 57' ο Βίγια μπήκε στην περιοχή, αλλά πιεζόμενος από τον Βαράν μπερδεύτηκε και έβγαλε άουτ την μπάλα.

Στο 57ο λεπτό ο Μουρίνιο έριξε στο ματς τον Ρονάλντο στη θέση του Μπενζεμά και η Ρεάλ πήρε τα πάνω της. Μάλιστα στο 59' ο Καγιεχόν έκανε κάτι σαν σέντρα σουτ, η μπάλα πέρασε μόλις άουτ και ελάχιστα πριν τη βρει ο Ρονάλντο, ενώ στο 65' ο Βαλντές αναγκάστηκε σε δύσκολη επέμβαση μετά από τρομερή εκτέλεση φάουλ του Πορτογάλου. Στο 69' ο Ρονάλντο έκανε τρομερή κούρσα, αλλά το σουτ που επιχείρησε βρήκε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων, ενώ στο 75ο λεπτό ο Πέπε έκανε τρομερή κάθετη για τον Μοράτα, εκείνος κατέβασε κι έκανε το πλασέ αλλά ο Βαλντές απέκρουσε εντυπωσιακά. Η Ρεάλ ήταν καλύτερη σε εκείνο το σημείο και το 2-1 ήρθε στο 81ο λεπτό. Ο Μόντριτς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ράμος πήδηξε ψηλότερα απ' όλους και με γυριστή κεφαλιά άφησε άγαλμα τον Βαλντές. Η «βασίλισσα» άγγιξε και τα 3-1 στο 87', καθώς το φάουλ του Ρονάλντο σταμάτησε στη συμβολή τον δοκών του Βαλντές και εν συνεχεία ο Πέπε σούταρε άουτ.

Ωστόσο η φάση που έμελλε να βάλει φωτιά στο ματς ήρθε στις καθυστερήσεις. Ο Αντριάνο μπήκε στην περιοχή, ο Ράμος άπλωσε το πόδι του και τον έριξε κάτω, με τον ρέφερι να μη δίνει τίποτα και την Μπαρτσελόνα να φωνάζει. Μάλιστα μετά από το τέλος του ματς ο διαιτητής απέβαλε τον Βαλντές που έπεσε πάνω του μενόμενος.

ΡΕΑΛ: Λόπεθ, Βαράν, Πέπε, Ράμος, Κοεντράο (68' Αρμπελόα), Κακά (57' Κεντίρα), Εσιέν, Μόντριτς, Καγιεχόν, Μοράτα, Μπενζεμά (57' Ρονάλντο)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλντές, Άλβες, Πικέ, Άλμπα, Μασεράνο, Μπούσκετς, Τιάγκο (84' Τέγιο), Ινιέστα, Βίγια (67' Αλέξις Σάντσες), Πέδρο (76' Αντριάνο), Μέσι.

ΝΤΕΠΟΡΤΙΒΟ ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ- ΡΑΓΙΟ ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ: 0-0
Γήπεδο: Ριαθόρ

Ένα θαύμα χρειάζεται πλέον η Λα Κορούνια για να σωθεί, καθώς δεν μπόρεσε να κερδίσει εντός έδρας ούτε τη Βαγιεκάνο (0-0).

Στο 13' και στο 17' ο Αρανθούμπια απέκρουσε τα σουτ των Φουέγο και Λας, ο οποίος στο 23ο λεπτό σημάδεψε και το δοκάρι της Ντέπορ. Στο 53' το σουτ του Σαλομάο πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 57' ο ΡΟυμπέν απέκρουσε το πλασέ του Βαλερόν.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό η κεφαλιά του Αγουιλάρ έξυσε το δοκάρι της Βαγιεκάνο ενώ στο 80' ο Κάρλος έκανε μεγάλη ενέργεια και σουτ, που πέρασε μόλις άουτ. οι γηπεδούχοι έχασαν στο 87' τον Μαρτσένα με κόκκινη κάρτα.

ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ: Αρανθούμπια, Μαρτσένα, Κάστρο, Αγιόζε, Σίλβιο, Ασουνσάο (67' Ντομίνγκες), Αγουιλάρ, Βαλερόν, Πίτσι, Γκάμα (78' Ολιβέιρα), Ρίκι (20' Ρίκι)

ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ: Ρουμπέν, Τίτο, Γκάλβες, Αμάτ, Κασάδο, Τρσόρας, Φουέγο (82' Αντριάν), Ντομίνγκες (73' Ντελίμπασιτς), Λας, Πίτι, Μπαπτιστάο (69' Χοσέ Κάρλος)

ΟΣΑΣΟΥΝΑ- ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ: 0-1
Γήπεδο: Ρέινο ντε Ναβάρα

Με τεράστιο διπλό απέδρασε από την έδρα της Οσασούνα η Μπιλμπάο (1-0) και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα.
Ο Ιραϊθόθ πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση στο 5' σε σουτ του Σόλα και στο επόμενο λεπτό είπε όχι σε κεφαλιά του Φλάνιο, ενώ στο 26' απέκρουσε νέα κεφαλιά του Αρίμπας.

Στην επανάληψη η Οσασούνα μπήκε πιο δυνατά και έκανε το 1-0 στο 63ο λεπτό με φανταστικό σουτ του Σουσαέτα. Στη συνέχεια η Οσασούνα πίεσε, αλλά δεν μπόρεσε να απαντήσει.

ΟΣΑΣΟΥΝΑ: Φερνάντεθ, Αρίμπας, Νταμιά (84' Πουνιάλ), Φλάνιο, Μπερτράν, Λόλο, Σίλβα, Αρμεντέρος, Ντε Λας Κουέβας (66' Μασούντ), Όιερ (71' Γιορέντε), Σόλα

ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Ιραϊθόθ, Σαν Χοσέ, Λαπόρτε, Αουρτενέτσε, Ιτουράσπε, Αντέρ, Ντε Μάρκος (72' Εκίθα), Σουσαέτα (90' Τοκέρο), Γκόμεθ, Αντούριθ (60' Γιορέντε)

ΒΑΛΕΝΘΙΑ- ΛΕΒΑΝΤΕ: 2-2
Γήπεδο: Μεστάγια

Στο 89' έκοψε την τετράδα στη Βαλένθια η Λεβάντε που της πήρε ισοπαλία 2-2 στο τοπικό ντέρμπι και την άφησε 5η.

Η Λεβάντε αιφνιδίασε τη Βαλένθια κι άνοιξε το σκορ στο 16ο λεπτό, καθώς ο Χουανφράν έκανε από αριστερά τη σέντρα και ο Ιμπόρα έπιασε το πλασέ, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα του Γκουαΐτα. Η Βαλένθια ανέβασε στροφές κι έκανε το 1-1 στο 27ο λεπτό, μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της Λεβάντε, η μπάλα έφτασε στον Κανάλες, εκείνος άφησε για τον Ζόνας και ο Βραζιλιάνος εκτέλεσε από κοντά τον Μουνούα. Οι «νυχτερίδες» συνέχισαν να πιέζουν και αποζημιώθηκαν στο 45+3'. Ο Φεγκουλί έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Σολδάδο με τρομερό βολέ στην κίνηση κεραυνοβόλησε τον Μουνούα.

Η Βαλένθια είχε δοκάρι με τον Σολδάδο στο 70ο λεπτό, αλλά ση συνέχεια οι γηπεδούχοι χαλάρωσαν και το πλήρωσαν στο 89'. Ο Μπαρκέρο δεν έκανε καλό κοντρόλ μέσα στην περιοχή, αλλά και οι Ματιέ και Αλμπέλδα δεν μπόρεσαν να ελέγξουν την μπάλα με αποτέλεσμα ο Μπαρκέρο να βγει μόνος με τον Γκουαΐτα και να κάνει από κοντά το 2-2. Στις καθυστερήσεις ο Μουνούα απέκρουσε ασταθώς το σουτ του Παρέχο και στη συνέχεια ο εγκουλί αστόχησε από ιδανική θέση.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Γκουαΐτα, Γουαρδάδο, Ματιέ, Ρουίθ, Περέιρα, Αλμπέλδα (90' Βιέρα), Παρέχο, Κανάλες (71' Τ.Κόστα), Ζόνας (78' Βαλντές), Φεγκουλί, Σολδάδο.

ΛΕΒΑΝΤΕ: Μυνύα, Μπαγιεστέρος, Βύντρα, Ναβάρο, Χουανφράν, Ιμπόρα, Ντιόπ (57' Μίτσελ), Μπαρκέρο, Ρϊος (80' Χουάνλου), Γκαρσία, Ακουαφρέσκα (57' Μάρτινς)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα