Πλησίασε στον πόντο η Ρόμα

15:40 14/12/2014 - Πηγή: AEK365

SERIE A- 15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΜΙΛΑΝ-ΝΑΠΟΛΙ: 2-0
Γήπεδο: Σαν Σίρο

Στις θέσεις της Ευρώπης βρέθηκε ξανά η Μίλαν η οποία στο σπουδαίο παιχνίδι με τη Νάπολι έκανε επίδειξη δύναμης επικρατώντας 2-0 στο «Σαν Σίρο».

Δεν είχε καταφέρει να δείξει σταθερό πρόσωπο μέχρι στιγμής στο ιταλικό πρωτάθλημα η Μίλαν, ωστόσο για πρώτη φορά φέτος, έδειξε σημάδια μεγάλης ομάδας, παίρνοντας σπουδαία νίκη απέναντι στη Νάπολι επικρατώντας 2-0.
Οι «ροσονέρι» έκαναν εντυπωσιακό ξεκίνημα στο παιχνίδι και μόλις στο 6' άνοιξαν το

σκορ με εντυπωσιακό τέρμα του Μενέζ. Όλα, τελείωσαν στο 52' όταν ο Μποναβεντούρα έκανε το 2-0 το οποίο δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

Με το τρίποντο αυτό η ομάδα του Μιλάνου αναρριχήθηκε στις θέσεις που οδηγούν στο Europa League και ελπίζει σε ανάλογη συνέχεια έτσι ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει ένα εισιτήριο για το επόμενο Champions League.

ΜΙΛΑΝ: Ντιέγκο Λόπεζ, Μπονέρα, Μεξές, Ραμί (65' Ζαπάτα), Αρμέρο, Πόλι (77' Μουντάρι), Ντε Γιονγκ, Μοντολίβο (85' Εσιέν), Χόντα, Μενέζ, Μποναβεντούρα.

ΝΑΠΟΛΙ: Ράφαελ, Μέστο, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Γκουλάμ, Ζοργκίνιο (61' Χάμσικ), Νταβίντ Λόπεζ, Καγιεχόν, Ντε Γκούζμαν (77' Γκαργκάνο), Μέρτενς (72' Ζαπάτα), Ιγκουαΐν.

ΤΣΕΖΕΝΑ-ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: 1-4
Γήπεδο: Ντίνο Μανούτσι

Με το διπλό (4-1) έφυγε από την έδρα της Τσεζένα η Φιορεντίνα.

Η Φιορεντίνα μπήκε πού δυνατά και στο 44ο λεπτό ο Βαλέρο άνοιξε το σκορ. Οι «βιόλα» πίεσαν και στην επανάληψη και στο 47'΄ο Σάβιτς έξανε το 2-0. Όμως στο 60' ο ίδιος παίκτης με αυτογκόλ μείωσε σε 2-1. Η Τσεζένα ωστόσο έχασε τον Βόλτα με κόκκινη κάρτα στο 77' και στο 79' ο Ροντρίγκες έκανε το 3-1. To τελικό 4-1 διαμόρφωσε ο Ελ Χαμνταουί στις καθυστερήσεις

ΤΣΕΖΕΝΑ: Λεάλι, Καπέλι, Λουκίνι, Βόλτα, Κασκιόνε (86' Ντε Φέουδις), Κόπολα, Ματσότα, Νίκα (63' Γκαριτάνο), Καρμπονέρο (74' Καρμπονέρο), Ντεφρέλ, Αλμέιδα

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Νέτο, Σάβιτς, Ροντρίγκες, Μπασάντα, Πισάρο, Ακουϊλάνι, Χοακίν, Βαλέρο (85' Ελ Χαμνταουί), Αλόνσο (87' Βάργκας), Φερνάντες, Γκόμες (76' Ίλισιτς)

ΤΖΕΝΟΑ-ΡΟΜΑ: 0-1
Γήπεδο: Μαράσι

Τεράστιο διπλό με 1-0 πανηγύρισε η Ρόμα μέσα στην έδρα της Τζένοα και πλησίασε στον πόντο από την κορυφή.

Η Ρόμα πίεσε από την αρχή και στο 31ο λεπτό ο Περίν έκανε πέναλτι και αποβλήθηκε αλλά ο Λιάγιτς από τα 11 μέτρα δεν μπόρεσε να σκοράρει. Ωστόσο στο 40ο λεπτό ο Ράτζα Ναϊνγκολάν άνοιξε το σκορ για τη Ρόμα.

Στην επανάληψη η Ρόμα ήλεγξε τον ρυθμό του αγώνα και κράτησε τη σπουδαία νίκη.

ΤΖΕΝΟΑ: Περίν, Ντε Μάιο (70' Πινίγια), Αντονέλι, Μπουρδίσο, Ρονκάλια, Μπερτολάτσι, Ρινκόν, Στουράρο, Περότι, Μάτρι (46' Εντένιλσον), Φαλκέ (31' Λαμάνα).

ΡΟΜΑ: Ντε Σάνκτις, Γιανγκά Μπιβά, Μαϊκόν, Αστόρι, Χολέμπας, Κεϊτά, Πιάνιτς, Ναϊνγκολάν, Φλορέντζι, Λιάγιτς (76' Τότι), Ζερβίνιο (84' Ιτούρμπε).

ΠΑΡΜΑ-ΚΑΛΙΑΡΙ: 0-0
Γήπεδο: Ένιο Ταρντίνι

Δε σηκώνει κεφάλι η Πάρμα που κόλλησε στο 0-0 με την Κάλιαρι.

Στο 5' και στο 12' οι Λόντι και Ντε Τσέλιε έχασαν σημαντικές ευκαιρίες ενώ στο 23' ο Φαρίας αστόχησε εξ επαφής.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι πάλεψαν κι έχασαν ευκαιρίες αλλά δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.

ΠΑΡΜΑ: Μιράντε, Λουκαρέλι, Κόστα, Σαντακρότσε, Ντε Τσέλιε (64' Παλέτα), Λόντι (56' Γιορκέρα), Γκαλόπα (46' Άκουα), Ριζπόλι, Κασάνο, Παλαντίνο

ΚΑΛΙΑΡΙ: Κράνιο, Μπαλτζάνο, Τσεπιτέλι, Ροσετίνι, Αβελάρ, Κόντι, Κρισέτιγκ (63' Ντεσένα), Έκνταλ, Κόσου, Λονγκό (68' Κάιο), Φαρίας (69' Πέδρο)

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ-ΒΕΡΟΝΑ: 1-2
Γήπεδο: Φρίουλι

Τεράστιο διπλό με 2-1 πήρε η Βερόνα μέσα στην έδρα της Ουντινέζε με τον Χριστοδουλόπουλο να σκοράρει.

Στο 4ο μόλις λεπτό η κεφαλιά του Ντομίτσι πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 5' ο Χριστοδουλόπουλος αστόχησε από καλή θέση. Στο 8ο λεπτό το σουτ του Ντι Νατάλε πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 12' και στο 15' ο Χριστοδουλόπουλος έχασε ακόμη δύο καλές ευκαιρίες. Τελικά στο 31ο λεπτό ο Αντόνιο Ντι Νατάλε βρήκε δίχτυα κι έκανε το 1-0 για την Ουντινέζε. Ωστόσο στο 45+1' ο Λούκα Τόνι έφερε στα ίσα το σκορ.

Στην επανάληψη η Βερόνα μπήκε δυνατά και στο 47ο λεπτό, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έκανε το 2-1.

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ: Καρνέζης, Ντομίτσι, Ντανίλο, Ερτό, Πασκουάλε (72' Εβαντζελίστα), Γκιγιέρμε (58' Θερό), Άλαν, Μπαντού, Βιντμέρ, Φερνάντες (78' Κονέ), Ντι Νατάλε.

ΒΕΡΟΝΑ: Μπενούσι, Μάρτιτς (73' Γκονζάλες), Μάρκες, Μόρας, Ροντρίγκες, Αγκοστίνι (89' Φαρές), Χριστοδουλόπουλος, Ταχτσίδης, Χάλφρεντσον, Τόνι, Λόπες (80' Βαλότι)

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ-ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ 1-1
ΓΗΠΕΔΟ: JUVENTUS STADIUM

Τρίτη σερί ισοπαλία για τη Γιουβέντους αφού δεν κατάφερε να κερδίσει τη Σαμπντόρια μένοντας στο 1-1 με τους πρωταθλητές Ιταλίας να έχουν την πρώτη απώλεια βαθμών εντός έδρας μετά από έξι συνεχόμενες νίκες. Υπεύθυνος για αυτό ήταν ένας πρώην παίκτης της Γιουβέντους, ο Μανόλο Γκαμπιαντίνι που μπήκε αλλαγή, πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης και δημιούργησε πολλά προβλήματα στην ομάδα του Αλέγκρι. Αξίζει να σημειωθεί πως η Σαμπντόρια είναι η τελευταία ομάδα που κέρδισε τους πρωταθλητές στο «Juventus Stadium» τον Γενάρη του 2013.
Από το πρώτο λεπτό, η Γιουβέντους άρπαξε από το λαιμό τη Σαμπντόρια, και μόλις στο τρίτο λεπτό ο Αργεντινός τερματοφύλακας, Ρομέρο, έδιωξε σε κόρνερ σουτ του Τέβες. Νέα επέμβαση του Ρομέρο στο 11΄σε σουτ του Μοράτα αλλά η Γιουβέντους βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα ένα λεπτό αργότερα.
Ο Μαρκίσιο εκτέλεσε κόρνερ και ο Πατρίς Εβρά με εντυπωσιακή σκαφτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 της Γιουβέντους.
Ο Ρομέρο συνέχιζε να κρατά τη Σαμπντόρια στο παιχνίδι και στο 21ο λεπτό έβγαλε σε κόρνερ σουτ του Μαρκίσιο. Η ομάδα του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς άρχισε, από εκεί και μετά, να κρατάει περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια της, να ισορροπεί το παιχνίδι και να χάνει τη πρώτη της ευκαιρία στο 38' όταν έπειτα από κόντρες, η μπάλα έφτασε στον Κρίστιτς που αιφνιδιάστηκε με τον Μπουφόν να μαζεύει τη μπάλα.
Στο ημίχρονο ο Γκαμπιαντίνι πέρασε στον αγώνα και αφού η Σαμπντόρια δεν δέχτηκε δεύτερο τέρμα σε δυο ευκαιρίες του Περέιρα, κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο 51ο λεπτό. Ο Έντερ έδωσε στον Γκαμπιαντίνι και αυτός αφού ζύγισε το σουτ και αφού έδωσε τα απαραίτητα φάλτσα στη μπάλα την έστειλε στη γωνία του Μπουφόν για το 1-1.
Από εκεί και πέρα, στο παιχνίδι της Γιουβέντους επικράτησε εκνευρισμός, οι αλλαγές του Αλέγκρι δεν βοήθησαν, με τον Ιταλό να μην βάζει στο ματς τον Πίρλο, και η Σαμπντόρια είχε την καλύτερη ευκαιρία για το 1-2 όταν και πάλι ο Γκαμπιαντίνι επιχείρησε να νικήσει τον Μπουφόν αλλά ο αρχηγός της Γιουβέντους αντέδρασε εντυπωσιακά.
Το τελικό 1-1 αφήνει δυσαρεστημένη τη Γιουβέντους, ένα γκολ στα τρία τελευταία παιχνίδια, και απόλυτα ικανοποιημένη τη Σαμπντόρια που παραμένει αήττητη από τα τέλη Οκτώβρη και την ήττα από την Ίντερ.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Λιχτστάινερ, Μπονούτσι, Ογκμπόνα, Εβρά, Μαρκίσιο, Βιδάλ, Περέιρα (78'Κόμαν), Πογκμπά, Τέβες (88' Τζιοβίνκο), Μοράτα (71'Γιορέντε)
ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ: Ρομέρο, Κατσατόρε, Γκασταλντέλο, Ρομανιόλι, Ρετζίνι, Παλόμπο, Ρίτζο, Κρίστιτς (46' Γκαμπιαντίνι), Ομπιάνγκ (83' Ντούνκαν), Στέφανο Οκάκα (73' Μπεργκέσιο), Έντερ

Keywords
Τυχαία Θέματα