Τέλος το σερί στο Κρανίδι για την ΑΕΚ

13:56 14/12/2014 - Πηγή: AEK365

Ο στόχος του απόλυτου μέχρι τις γιορτές για την ΑΕΚ, είχε ως σημαντικότερο... πέρασμα αυτό από το Κρανίδι (αφού ακολουθούν δύο εντός έδρας ματς με τον Φωστήρα και τον Ηρακλή Ψαχνών). Και εκεί τελικά απωλέσθη...

Οι Κιτρινόμαυροι παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, αντιμετώπισαν τεράστια προβλήματα στο να βρουν χώρους απέναντι στην Ερμιονίδα, άφησαν πολλά και μεγάλα νεκρά διαστήματα στην απόδοσή τους, δεν εκμεταλλεύτηκαν τα πολλά στημένα που κέρδισαν

και σπατάλησαν τις λίγες καλές ευκαιρίες που δημιούργησαν. Έτσι, το 0-0, ήρθε... μοιραία και μαζί η πρώτη γκέλα της φετινής σεζόν. Ένα αποτέλεσμα που κρατά μεν την ΑΕΚ στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά πλέον πιο κοντά στους διώκτες της.

«Εγκλωβισμένη» και... λαβωμένη

Η ΑΕΚ μπήκε στο ματς προσπαθώντας να ασκήσει πίεση στα πρώτα λεπτά, όμως γρήγορα αντιλήφθηκε ότι οι μικρές διαστάσεις του γηπέδου εξυπηρετούν πολύ την προσπάθεια των γηπεδούχων να κλείσουν τους χώρους. Και εκεί που η μορφή του αγώνα καθιστούσε σαφές ότι η Ένωση θα έπρεπε να επιστρατεύσει την ποιότητα και την καλή τεχνική κάποιων παικτών της για να δημιουργήσει καταστάσεις, έχασε τον καλύτερο σε αυτόν τον τομέα, τον Έλντερ Μπαρμπόσα, ο οποίος πριν συμπληρωθεί το 20λεπτο αναγκάστηκε να αποχωρήσει λόγω τραυματισμού.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν για την ΑΕΚ στο 5' με τον Πλατέλλα να ανατρέπεται πάνω στη γραμμή και τον διαιτητή να αποφασίζει να δώσει φάουλ. Δύο λεπτά αργότερα η Ένωση είχε κλασική ευκαιρία, με τον Μπρέσεβιτς να κάνει ένα γυριστό σουτ από κοντά και τον Πονηρό να αποκρούει με υπερένταση. Στη συνέχεια η Ερμιονίδα κατάφερε να κοντρολάρει την πίεση της ΑΕΚ και να ρίξει πολύ τον ρυθμό του αγώνα, με τους Κιτρινόμαυρους να κάνουν απλώς κάποιες ημιτελείς προσπάθειες και να κερδίζουν αρκετά στημένα, από τα οποία ωστόσο δεν κατάφεραν να απειλήσουν το αντίπαλο τέρμα.

Και όσο η Ερμιονίδα δεν ένιωθε μεγάλη πίεση, τόσο ξεθάρρευε. Στο 33' είχε και την πρώτη καλή στιγμή της με ένα σουτ του Σβόγιτς, στο οποίο η μπάλα έφυγε άουτ. Ωστόσο, η σημαντικότερη ευκαιρία των γηπεδούχων ήταν στο 41', όταν ο Παβίσεβιτς έκανε ένα πολύ καλό σουτ και ο Ανέστης κατάφερε να αποκρούσει δύσκολα. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το 0-0.

«Ζωντάνεψε» αργά...

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Λαμπρόπουλο στο 53' να πιάνει μια άστοχη κεφαλιά από πολύ καλή θέση, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου, ενώ τρία λεπτά αργότερα η Ερμιονίδα έχασε μοναδική ευκαιρία όταν -έπειτα από εκτέλεση φάουλ- ο Ταπέ βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Ανέστη, αλλά πλάσαρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στη συνέχεια ο χρόνος κύλισε με την ΑΕΚ να μην καταφέρνει να ασκήσει οργανωμένη πίεση στην Ερμιονίδα, ενώ στις ...μεμονωμένες καλά εκτελεσμένες επιθέσεις που κατάφερε να βγάλει, το κέρδος ήταν στημένα (κόρνερ και φάουλ), τα οποία δεν κατάφερνε να εκμεταλλευτεί. Παράλληλα, η νευρικότητα και τα πολλά λάθη επέτρεπαν στους γηπεδούχους να πιστέψουν ότι με μια πάσα, μια καλή ενέργεια, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην άμυνα των Κιτρινόμαυρων που τελικά «ζωντάνεψαν» ξανά στα τελευταία λεπτά.

Στο 83' ο Πλατέλλας έκανε μια καταπληκτική ατομική ενέργεια, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, μπήκε στην περιοχή, τον τράβηξαν από τη φανέλα, δεν έπεσε για να πάρει το πέναλτι (που κανονικά θα μπορούσε να δοθεί έτσι κι αλλιώς) και το σουτ που έκανε κόντραρε σε σώματα. Πέντε λεπτά αργότερα ο Πεταυράκης έκανε μια καλή σέντρα, ο Αραβίδης πήρε την κεφαλιά από καλή θέση, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να σώσει την παρτίδα ούτε στην εκπνοή, καθώς στο 94' ο Πλατέλλας έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, όμως το πλασέ του ήταν χλιαρό και ο Πονηρός μπλόκαρε.

Ερμιονίδα: Πονηρός, Μουσταφίδης, Όμο, Ιασωνίδης, Σαμαράς, Κολόκας, Σβόγιτς (51' Ταπέ), Βλαχόπουλος (86' Τούτοριτς), Κιοσσές, Παβίσεβιτς, Τσακόν (76' Στάικος).

ΑΕΚ: Ανέστης, Γεωργέας (87' Φαγέ), Πεταυράκης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Κορδέρο, Ανάκογλου (63' Ζόριτς), Πλατέλλας, Μπαρμπόσα (21' λ.τ. Αραβίδης), Μάνταλος, Μπρέσεβιτς.

14.56 Οι δύο ομάδες κάνουν την επίσημη εμφάνισή τους στο γήπεδο

14.53 Ο Άρης Σοϊλέδης μπορεί να μην έχει καταφέρει ως τώρα να αγωνιστεί με την ΑΕΚ, ωστόσο την ακολουθει παντού. Είναι και στο Κρανίδι ο αμυντικός της Ένωσης

14.36 Ο κόσμος της ΑΕΚ δίνει το "παρών" και σε αυτό το ματς. Σε ένα μικρό πέταλο βρίσκονται Ενωσίτες, κάνοντας αισθητή την παρουσία τους

14.30 Στο γήπεδο βρίσκεται και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς

14.29 Τους Τσεβά και Τζανετόπουλο, άφησε εκτός αποστολής την τελευταία στιγμή ο Τραϊανός Δέλλας

14.21 Έχει ξεκινήσει η προθέρμανση των δύο ομάδων

14.13 Θυμίζουμε πως η ΑΕΚ δεν έχει στη διάθεσή της γι' αυτό το ματς τους Μπακάκη, Ντακόλ, ενώ και ο Ντούνης χθες αποκλείστηκε από την αποστολή λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό.

13.50 Οι παίκτες της ΑΕΚ έχουν φτάσει στο γήπεδο, έχουν ήδη κάνει την πρώτη τους αναγνωριστική βόλτα στον αγωνιστικό χώρο και είναι τώρα στα αποδυτήρια προκειμένου να ετοιμαστούν για το ζέσταμα.

13.48 Η πόλη ζει στους ρυθμούς του αγώνα. Πολλές αφίσες υπάρχουν στο Κρανίδι που διαφημίζουν το ματς με την ΑΕΚ και ο κόσμος αναμένεται να γεμίσει το περίπου 1.500 θεατών γήπεδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα