Τι ανησυχεί τον Οικονομόπουλο

14:08 21/3/2012 - Πηγή: AEK365

Μία μέρα παράταση θα πάρει ακόμα η αγωνία, τόσο του κόσμου, όσο και της διοίκησης, σχετικά με τα χρήματα που προτίθενται να μπουν από επενδυτικό fund, καθώς όπως συμφωνήθηκε σε χθεσινοβραδινό ραντεβού ανάμεσα στον Ανδρέα Δημητρέλο και τους εκπροσώπους των επενδυτών, τα χρήματα αναμένεται να φανούν το μεσημέρι της Πέμπτης. Αυτή την εξέλιξη, για την οποία σας ενημερώσαμε από χθες το απόγευμα, την γνωρίζουν όλα τα μέλη του Δ.Σ. και έχει να κάνει με κάποιες τροποποιήσεις που ζητήθηκε (από την πλευρά του fund) να γίνουν στα πρακτικά του χθεσινού

έκτακτου Δ.Σ. και σχετικά με την αποδοχή των 2 εκατ. ευρώ. Αν αυτά είχαν σταλεί από χθες στην πλευρά των επενδυτών, τότε ακόμα και σήμερα θα είχαν μπει τα χρήματα. Εφόσον κάτι τέτοιο δεν συνέβη, η έλευση των χρημάτων παίρνει παράταση για 24 ώρες (σύμφωνα με τη μέχρι τώρα ενημέρωση). Όπως και η ενημέρωση του κόσμου.

Το τελευταίο κομμάτι, σχετικά με τη νέα παράταση, είναι αυτό που προβλημάτιζε πιο έντονα από κάθε άλλο και τον Χάρη Οικονομόπουλο. Σας είχαμε τονίσει τις ενστάσεις που έχει χθες ο αντιπρόεδρος της ΑΕΚ, αναφορικά με την τροποποίηση των πρακτικών, με τις περισσότερες να έχουν ήδη ξεπεραστεί. Ωστόσο ακόμα παραμένουν κάποιες απολύτως δικαιολογημένες. Συγκεκριμένα, με τον χρόνο να πιέζει ασφυχτικά την Ένωση, κάθε παράταση που ζητείται από την πλευρά των επενδυτών, μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική για την ομάδα. Το γεγονός πως κανείς ακόμα δεν γνωρίζει ποιος κρύβεται πίσω από αυτή την πρόταση, δημιουργεί προβληματισμό για το πόσο «αγαθές» είναι οι προθέσεις. Τόσο ο Οικονομόπουλος, όσο και άλλα μέλη του Δ.Σ. δεν αμφισβητούν ξεκάθαρα τις προθέσεις, όμως από τη στιγμή που δεν έχουν ξεκάθαρη εικόνα, υπάρχει ανησυχία.

Φόβοι υπάρχουν πολλοί. Ωστόσο, οι βασικές ενστάσεις και του αντιπροέδρου της ΠΑΕ, είναι τρεις και απολύτως βάσιμες. Η πρώτη έχει να κάνει με τυχόν αποπροσανατολισμό. Οι μέρες περνάνε, απομένουν μόλις 9 (ουσιαστικά 7 εργάσιμες) μέχρι να «παρουσιαστεί» η ΑΕΚ στην ΟΥΕΦΑ για την αδειοδότηση και όλες οι ελπίδες πέφτουν πάνω σε αυτούς τους επενδυτές και τα λεφτά τους. Αν τελικά κάνουν... πίσω τελευταία στιγμή, τότε η ΑΕΚ θα έχει «πετάξει» πολύτιμο χρόνο με τις συνέπειες να είναι καταστροφικές, ενώ θα μπορούσε να συνεχίσει να πιέζει τους μετόχους για να πληρώσουν αυτοί τα... σπασμένα τους.

Το γεγονός πως από πίσω δεν παρουσιάζεται κάποιος «δυνατός», αξιόπιστος και γνωστός επιχειρηματίας, που το όνομά του θα αποδεικνύει και τη φερεγγυότητα του (τουλάχιστον με τα δεδομένα που υπάρχουν), σίγουρα δεν δίνει σίγουρη προοπτική.

Με δεδομένο ότι ο υποψήφιος επενδυτής γνωρίζει την οικονομική κατάσταση στην ΑΕΚ, δεν αποκλείεται να παρουσιαστεί τελευταία στιγμή ως... σωτήρας και με τα 2-2,5 εκατ. ευρώ να πιέσει καταστάσεις και να αποκτήσει ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό μετοχών ή ακόμα και το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών (εκβιάζοντας να πέσει η τιμή της μετοχής στο 0,30). Κάτι που μόνο επικίνδυνο θα μπορεί να χαρακτηριστεί.

Τέλος, υπάρχει ένα ακόμα πιο... τρομακτικό σενά

Keywords
Τυχαία Θέματα