«Θέλουμε επαγγελματικό βόλεϊ χωρίς κακοπληρωτές»

23:11 6/1/2012 - Πηγή: AEK365

Για την κατάσταση στο ελληνικό βόλεϊ, τον Παναθηναϊκό, τις σχέσεις του ΠΑΣΑΠ με την ΕΣΑΠ και την ΕΟΠΕ αλλά και για την καριέρα του μίλησε στην εκπομπή «Στο Φιλέ» της Nova ο Σάκης Ψάρρας.

Ο 39χρονος πασαδόρος αποκάλυψε ότι στο τέλος της χρονιάς θα αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό ενώ για πρώτη φορά αναφέρθηκε και στο ενδιαφέρον του Ηρακλή

προς το πρόσωπό του. Ο Ψάρρας επέρριψε ευθύνες στην διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος για την αποχώρηση του Απόλλωνα Καλαμαριάς, μίλησε για τα λάθη που έχουν κάνει στο παρελθόν και οι ίδιοι οι παίκτες, ενώ επισήμανε το πρόβλημα των συσσωρευμένων προσφυγών που παραμένουν στα ντουλάπια των δικαστικών αιθουσών. Αναλυτικά η συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΑΠ έχει ως εξής:

Για την αποχώρηση του Απόλλωνα Καλαμαριάς από το πρωτάθλημα: «Όσο άσχημα τελείωσε το 2011 για το ελληνικό βόλεϊ και ιδιαίτερα για τη Volleyleague, το ίδιο άσχημα άρχισε και το 2012. Είχαμε αυτό το πλήγμα, την αποχώρηση του Απόλλωνα Καλαμαριάς, που θεωρώ ότι είναι ό,τι χειρότερο μπορούσε να συμβεί. Πλήττει το κύρος, την αξιοπιστία του πρωταθλήματος κι όσοι θέλουμε να έχουμε ένα ισχυρό πρωτάθλημα δεν πρέπει να επιτρέπουμε να συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Δυστυχώς όμως, ήταν αναπόφευκτο κακό μετά από τα προβλήματα που έχουν αρκετά σωματεία και τα οποία έχουμε επισημάνει πολλές φορές και δημοσίως σαν σύνδεσμος και στις κουβέντες μας με τους παράγοντες. Αυτές οι καταστάσεις θα είχαν αποφευχθεί σε μεγάλο βαθμό αν εισακούγονταν οι προτάσεις του ΠΑΣΑΠ και μερικά από αυτά που λέμε τόσο δυνατά και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο όλο αυτόν τον καιρό».

Για τις κινήσεις του ΠΑΣΑΠ για τους αθλητές του Απόλλωνα Καλαμαριάς, που έμειναν χωρίς ομάδα:«Έχουμε κάνει ήδη την πρότασή μας, την έχουμε μεταβιβάσει με επίσημο έγγραφο στην ΕΣΑΠ και έχει δύο σκέλη. Παράταση της μεταγραφικής περιόδου για είκοσι μέρες τουλάχιστον για τα παιδιά του Απόλλωνα και για όσους δεν μπορέσουν να βρουν ομάδα ν' αναλάβει η ΕΣΑΠ να πληρώσει το υπόλοιπο των συμβολαίων τους μέχρι τις 31 Μαϊου του 2012».

Για τις θέσεις του ΠΑΣΑΠ: «Εδώ και 2-2,5 χρόνια, από την στιγμή που επαναλειτούργησε ο ΠΑΣΑΠ και επαναδραστηριοποιήθηκε είναι σταθερός στις θέσεις του. Έχει καταθέσει μία σειρά από προτάσεις, οι οποίες είναι και ρεαλιστικές και αντικειμενικές και προσαρμόζονται αν θέλετε στα καινούργια οικονομικά δεδομένα. Είχαμε μιλήσει λοιπόν για αυστηρή αδειοδότηση των ομάδων. Αν υπήρχε κάτι τέτοιο ο Απόλλων Καλαμαριάς δεν θα συμμετείχε από το καλοκαίρι στο πρωτάθλημα. Θα είχαμε έτσι πολλούς αθλητές οι οποίοι θα μπορούσαν να κάνουν συμβόλαια σε άλλες ομάδες, μία άλλη ομάδα, η οποία υγειώς ενεργούσα θα μπορούσε να μετάσχει στη Volleyleague, άρα θα είχαν αποφευχθεί τέτοιου είδους φαινόμενα, όπως της αποχώρησης της Καλαμαριάς. Έχουμε μιλήσει για απαγόρευση μεταγραφών σε ομάδες που χρωστάνε, έχουμε μιλήσει για εξορθολογισμό δαπανών, έχουμε μιλήσει για αποκέντρωση, έχουμε μιλήσει για άνοιγμα του αθλήματος στην επαρχία. Χρόνια το λέμε ότι το μέλλον του βόλεϊ είναι η επ
Keywords
Τυχαία Θέματα