«Αυλαία» με ντέρμπι

22:56 6/1/2012 - Πηγή: AEK365

Με δύο αναμετρήσεις ανοίγει αύριο η αυλαία της 11ης αγωνιστικής και τελευταίας του πρώτου γύρου της Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2012, όπου φυσικά ξεχωρίζει το μεγάλο ντέρμπι κορυφής Ολυμπιακός - Ηρακλής.

Ολυμπιακός - Ηρακλής
Οχτώ μήνες μετά το τελευταίο τους ραντεβού στους τελικούς της Volleyleague ΟΠΑΠ

2010-2011, Ολυμπιακός και Ηρακλής τίθενται ξανά αντιμέτωποι στο κλειστό του Ρέντη, στο μεγάλο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής που βρίσκει τις δύο ομάδες ισόβαθμες στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.
Το αυριανό ματς θα αναδείξει τον άτυπο πρωταθλητή χειμώνα, αλλά δεν παύει να είναι ένα σπουδαίο ματς με αρκετές ιδιαιτερότητες, όπως η επιστροφή του Ρολάντο Ντεσπέιν στην έδρα της πρώην ομάδας του με την οποία κατέκτησε το τρεμπλ κι ο ίδιος αναδείχθηκε MVP της περσινής χρονιάς.
«Ο φετινός Ολυμπιακός είναι διαφορετικός σε σχέση με πέρσι, αλλά παραμένει καλή ομάδα. Παλεύει όλα τα παιχνίδια και έχει έναν πολύ καλό προπονητή» είπε στο www.volleyleague.gr ο Κουβανός ακραίος ο οποίος αν και είχε εξαιρετικές σχέσεις με όλους τους συμπαίκτες του, δεν έκρυψε για μια ακόμη φορά την εκτίμηση που έχει στον πρώην προπονητή του Γιάννη Καλμαζίδη.
«Είναι ένας εκπληκτικός άνθρωπος και πολύ καλός προπονητής. Ο Φιλίποφ είναι καλός φίλος και καλός παίκτης, όπως και ο Παύλος (Κουζούνης) είναι καλός φίλος, αλλά κι όλα τα παιδιά που ήταν συμπαίκτες μου», παραδέχθηκε και συμπλήρωσε: « Θα είναι περίεργο που θα επιστρέψω στο Ρέντη. Δεν ξέρω πως οι φίλαθλοι θα με υποδεχτούν. Πρέπει να καταλάβουν ότι αυτή είναι η δουλειά. Πέρσι έδωσα τα πάντα για τον Ολυμπιακό και φέτος θα κάνω το ίδιο για τον Ηρακλή. Θα χαρώ να δω τους περσινούς συμπαίκτες και φίλους μου και θα αγκαλιάσω σίγουρα τον Καλμαζίδη».
Όταν μεταφέραμε όλα τα παραπάνω στον ερυθρόλευκο τεχνικό η απάντηση του ήταν ανάλογη... «Είναι αμοιβαία τα αισθήματα. Ο Ρόνι είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος κι ένας καταπληκτικός παίκτης που είμαστε τυχεροί τον έχουμε στην Ελλάδα... Έχουμε μια καλή σχέση αλλά σίγουρα είναι πολύ όμορφο να ακούς τέτοια λόγια από ένα πρώην παίκτη σου»
Όπως φρόντισε να ξεκαθαρίσει όμως: «Ο Ηρακλής είναι γενικά μια πολύ καλή ομάδα και τώρα με την προσθήκη του Ντεσπέιν ανεβαίνει κατακόρυφα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να σταματήσουμε όπως πάντα τα ατού τους και να τους... ταλαιπωρήσουμε. Συμφωνώ με την άποψη του Σωτήρη (Δρίκου) ότι δεν είναι το πλέον καθοριστικό παιχνίδι, αλλά κι εμείς το αντιμετωπίζουμε σοβαρά και θέλουμε να το κερδίσουμε».
Ο Ολυμπιακός δεν έχει προβλήματα, σε αντίθεση με τον Ηρακλή που θα στερηθεί και πάλι τις υπηρεσίες του Κώστα Προύσαλη.
Να σημειώσουμε ότι στις 7 Οκτωβρίου οι δύο ομάδες είχαν αγωνιστεί σε φιλική αναμέτρηση στο κλειστό του Ρέντη όπου ο Ηρακλής είχε επικρατήσει με 3-1 σετ, ενώ οι κυανόλευκοι την τελευταία 7ετία έχουν 6 νίκες (σε αγώνες της κανονικής περιόδου) με την μοναδική τους ήττα να σημειώνεται την περίοδο 2008-2009.
Τι έγινε πέρσι
Στο ντεμπούτο του Φρέντι Μπρουκς στον πάγκο του Ηρακλή και με τον Ζένια Γκόρτσανιο
Keywords
Τυχαία Θέματα