Θανατηφόρο το αγγλικό ποδόσφαιρο!

21:11 16/12/2011 - Πηγή: AEK365

Το αγγλικό ποδόσφαιρο φημίζεται για την σκληρότητά του και τελικά βρέθηκε και γι' αυτό η εξήγηση! Όπως ανακάλυψαν Βρετανοί ερευνητές την εποχή της βασιλείας των Tudor το ποδόσφαιρο ήταν ένα από τα παιχνίδα με τους περισσότερους θανάτους, περισσότερους ακόμα και από την ξιφομαχία.

Οι παίκτες έπαιζαν τόσο βίαια και οι πτώσεις ήταν πολύ σκληρές που δεν ήταν απίθανο κάποιος να πεθάνει, ενώ σίγουρος και συνηθισμένος ήταν ο τραυματισμός, ακόμα και σοβαρός.

Το ποδόσφαιρο εκείνη την εποχή είχε περισσότερη συνέφεια με το αμερικανικό ποδόσφαιρο όσον αφορά την σωματική

επαφή των απικτών, καθώς κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ο ένας συγκρουόταν με τον άλλο για να του πάρει την μπάλα με κάθε τρόπο!

Σύμφωνα με τον ιστορικό Στίβεν Γκαν του πανεπιστημίου της Οξφόρδης τουλάχιστον επτά ποδοσφαιριστές είχαν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ανάμεσα στο 1500 και το 1570. Σε μια μελέτη του για τους θανάτους από ατυχήματα την εποχή των Tudor τον 16ο αιώνα ανακάλυψε ότι οι συντριπτική πλειονότητά τους συνέβαινε στα αθλήματα και κυρίως το ποδόσφαιρο.

Το ποδόσφαιρο έρχεται δεύτερο με επτά θανάτους, ενώ πρώτη είναι η τοξοβολία με τον αριθμό ρεκόρ των 56 θανάτων! Στην τρίτη θέση έρχεται η πάλη και η ξιφομαχία με τρεις θανάτους το καθένα.

Μια καταγραφή από τον Φεβρουάριο του 1523 αναφέρει ότι ο ποδοσφαιριστής Τζον Λάνγκμπερν σκοτώθηκε ενώ προσπαθούσε να διεκδικήσει την μπάλα, όταν ένας συμπαίκτης του έπεσε από πάνω του. Οι περισσότεροι σκοτώθηκαν από εσωτερικά τραύματα, σπασμένο πόδι (!) ενώ δυο ποδοσφαιριστές μαχαιρώθηκαν, ο ένας μάλιστα μόνος του όταν έπεσε τυχαία πάνω στο μαχαίρι που είχε στη ζώνη του!

Keywords
Τυχαία Θέματα