Θα ήταν ΚΟΤΑΡΕΣ με έναν κανονικό πρόεδρο!

19:59 28/2/2013 - Πηγή: AEK365

Το reality show της ΑΕΚ τελείωσε. Και δεν ήταν, δυστυχώς, το ...τελευταίο. Όσο υπάρχει η πλήρης ακυβερνησία με τους μετόχους που δεν θέλουν και δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν και να διοικήσουν με αποτέλεσμα το προσωρινό Δ.Σ να αισθάνεται ...υποχρέωση απέναντι σε 19χρονα και 20χρονα παιδιά είναι δεδομένο πως μόνο το αποτελέσματα, και ίσως ούτε κι αυτά θα μπορούν να διατηρούν την ηρεμία.

Όσο κι αν έχει ευθύνες ο Λίνεν και βέβαια οι βοηθοί που η διοίκηση του φύτεψε δίπλα του, άλλο αν έγιναν στην πορεία κολλητοί, είναι δεδομένο πως

τα παιδάκια που έχει η ΑΕΚ και ο αντζέντης της πλάκας, που ουδεμία συμβολή έχει στο ότι αυτά τα παιδιά είναι στην ΑΕΚ, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να βάζουν τον εαυτό τους πάνω από την ομάδα. Για λύπηση ήταν ο φουκαράς ο Λίνεν χθες και φυσιολογικά τα έκανε χειρότερα διαψεύδοντας το ότι είπε όσα είπε χωρίς βέβαια να τον πιστέψει κανείς.

Όσα λάθη αγωνιστικά κι αν έχει κάνει, όσα λάθη χειρισμών κι αν έχει κάνει, που σε μια κανονική ομάδα μάλλον θα πέρναγαν απαρατήρητα, δεν είναι σωστό απέναντι σε έναν προπονητή και σε έναν άνθρωπο που θα μπορούσε να είναι πατέρας όλων μέσα στα αποδυτήρια να γίνεται τέτοια επίθεση και να υπάρχει τέτοιο θράσος ώστε να φτάσει παίκτης κάτω των 20 να πει στον Λίνεν: "Σταμάτα, τώρα μιλάω εγώ!".

Όλα αυτά όμως ξεκινούν από τη διοίκηση. Και σε άλλες ομάδες υπάρχουν προπονητές που δέχονται σκληρή κριτική ή που έχουν χάσει τα αποδυτήρια, από την άποψη πως κανείς παίκτης δεν παίζει ΚΑΙ για αυτούς, όμως το φαινόμενο μάνατζερ παικτών των 1000 ευρώ το μήνα που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπαιζαν μέχρι τη β΄ ομάδα ή δεν θα πέρναγαν ούτε έξω από τα Σπάτα να φτάνει στο σημείο να το παίζει ...Ζόρζε Μέντες δεν υπάρχει.

Οπως δεν υπάρχουν αλλού τόσο ξεψάρωτοι ποδοσφαιριστές που με την πρώτη στραβή αντί να ξεπερνάνε τα προβλήματα κοιτόντας μπροστά να αντιδρούν λες και βρίσκονται σε πόλεμο. Με έναν κανονικό πρόεδρο σίγουρα θα ήταν ΚΟΤΑΡΕΣ. Ο κόσμος της ΑΕΚ έχει στηρίξει αυτή την ομάδα όσο ελάχιστες στην ιστορία και σίγουρα της έχει δώσει την μεγαλύτερη υποστήριξη αναλογικά με την αξία των παικτών της και τα αποτελέσματά της.

Πράγματι η ΑΕΚ έχει την ευκαιρία να χτίσει και μια βάση νεαρών και ελπιδοφόρων παικτών και να βγει κερδισμένη μέσα από μια σεζόν που έχει τη χειρότερη πορεία στην ιστορία της. Το δέσιμο με τους οπαδούς όμως που οι παίκτες έχουν κερδίσει, με την προσπάθειά τους και τα τελευταία αποτελέσματά τους, μπορεί πολύ εύκολα να χαθεί αν ο κόσμος που στηρίζει ζητώντας απλά να περάσει ολόκληρη ΑΕΚ δύο ομάδες στην βαθμολογία καταλάβει πως τελικά η αγάπη που δείχνει στους παίκτες τους βγαίνει σε. ..αλαζονεία που στο τέλος κάνει ζημιά στην ομάδα.

Η ΑΕΚ είναι πάνω από όλα ιδίως σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και πρέπει όλοι να το καταλάβουν αυτό. Δεν είναι απλό και εύκολο σλόγκαν που χρησιμοποιείται κατά κόρον παντού. Είναι αυτό που πρέπει να συνηδητοποιήσουν αυτά τα παιδιά. Ετσι θα καταλάβουν εύκολα γιατί έχουν δημοσιότητα και υποστήριξη που δεν είχαν δει ούτε στα όνειρα τους και που κακά τα ψέματα, οι περισσότεροι, την απολαμβάνουν εντελώς συγκυριακά. Επειδή η ΑΕΚ είναι έτσι όπως είναι φοράνε αυτή τη φανέλα οι περισσότεροι. Κάτι πρέπει να δίνουν λοιπόν για να απολαμβάνουν αυτό το προνόμιο.

Η ΑΕΚ σύντομα μπορεί να έχει μπει σε έναν άλλο δρόμο και τότε θα καταλάβουν όλοι πολύ καλά πως πρέπει να είναι πρώτοι σε όλα για να μην είναι απλά αναλώσιμοι και επιστρέψουν εκεί από όπου ήρθαν. Δηλαδή στο ...πουθενά, οι περισσότεροι.

Οσον αφορά τον Λίνεν ούτε να αλλάξει μπορεί τώρα σαν άνθρωπος, ούτε είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που περιμέναμε σαν προπονητής. Δεν θα χτιστεί πάνω του η ΑΕΚ του μέλλοντος αλλά πρέπει να στηριχτεί εμπράκτως από τους παίκτες και από τη διοίκηση, την υπάρχουσα ή όποια καινούργια προκύψει από Δευτέρα, μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος. Εφτά αγώνες έμειναν και απαιτούνται 6-9 βαθμοί. ΟΛΟΙ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ κι ας μην το έχουν καταλάβει όπως φαίνεται οι περισσότεροι.

* Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Sportdog...

Keywords
Τυχαία Θέματα