Τελείωσε με το που ξεκίνησε…

21:07 22/2/2012 - Πηγή: AEK365

EUROPA LEAGUE- ΦΑΣΗ ΤΩΝ 32

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Σ.- ΠΟΡΤΟ: 4-0 (2-1)
Γήπεδο: Etihad
Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με χαρακτηριστική ευκολία της Πόρτο με 4-0 και πήρε άνετα το εισιτήριο για τη φάση των 16 του Europa League, δείχνωντας έτοιμη για μεγάλα πράγματα.
Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε η Σίτι, καθώς μόλις στο 19ο δευτερόλεπτο, ο Οταμέντι έδιωξε πάνω στον Τουρέ, εκείνος

έκανε την κάθετη για τον Αγκουέρο, που από κοντά πλάσαρε τον Έλτον.
Η Πόρτο είχε στο 3' ένα σουτ του Μουτίνιο που πέρασε λίγο άουτ και στη συνέχεια μια κεφαλιά του Βαρέλα που δεν ανησύχησε τον Χαρτ, αλλά το ματς στη συνέχεια δεν είχε καθόλου καλό ρυθμό και η Σίτι κατάφερε να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Χαρτ.
Μάλιστα οι «πολίτες» είχαν τεράστια ευκαιρία στο 16ο λεπτό να κάνουν το 2-0, αλλά ο Έλτον πρόλαβε τον Γιαγια Τουρέ σε τετ α τετ και στη συνέχεια ο Νασρί άργησε να κάνει το πλασέ.
Στην επόμενη φάση ο Βαρέλα μπήκε μόνος του από τα αριστερά στην περιοχή, έκανε και το σουτ, αλλά ο Χαρτ είπε όχι, ενώ στο 27' το απ' ευθείας φάουλ του Μουτίνιο πέρασε ελάχιστα άουτ.
Δύο λεπτά αργότερα ο Αγκουέρο τσίμπησε την πάλα με το κεφάλι προ του εξερχόμενου Έλτον, έκανε φοβερό πλασέ από τα δεξιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της Πόρτο.
Το ματς πήγε ακριβώς όπως το ήθελε η Σίτι, με την Πόρτο να ανοίγεται αναγκαστικά και τν Αγκουέρο να είναι κίνδυνος-θάνατος στην κόντρα.
Ο Αργεντινός σε μία από αυτές τις αντεπιθέσεις στο 41', παραλίγο να κάνει τη ζημιά, καθώς συνδυάστηκε με τον Τουρέ, αλλά το σουτ του έφυγε λίγο άουτ.
Μοναδικές αναλαμπές για την Πόρτο μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους το φάουλ του Χουλκ στο 43', με την πάλα να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ και στη συνέχεια το κοντινό σουτ του Οταμέντι, με την μπάλα να φεύγει πολύ άουτ.
Η Σίτι μπήκε και στην επανάληψη δυνατά, καθώς στο 47ο λεπτό ο Νασρί έδωσε για τον Αγκουέρο, εκείνος έκοψε στον Σίλβα, ο οποίος κόπηκε τελευταία στιγμή.
Η Πόρτο απείλησε στο 52ο λεπτό με το σουτ του Λούτσο που πέρασε λίγο άουτ, ενώ στη συνέχεια ο ρυθμός δεν ήταν καλός και το ματς δεν είχε πολλές φάσεις
Σε μία από αυτές στο 77ο λεπτό, η Σίτι κατάφερε να κάνει το 2-0. Ο Αγκουέρο έκανε καταπληκτική μπαλιά στον Ντζέκο που με πλασέ από τα δεξιά νίκησε εύκολα τον Έλτον.
Μάλιστα στην ίδια φάση αποβλήθηκε και ο Ρολάντο με δεύτερη κίτρινη και η Πόρτο συνέχισε με 10 παίκτες.
Η Σίτι πίεσε και στο 81ο λεπτό από τραγικό λάθος της άμυνας ο Πιζάρο έκλεψε, έκανε το ένα δύο με τον Ντζεκο και έδωσε στον Σίλβα που προ κενής εστίας έκανε το 3-0.
Δύο λεπτά αργότερα ο Ντζέκο βρέθηκε στο ύψος της περιοχής, κόπηκε αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Πισάρο που πλάσαρε τον αβοήθητο Έλτον κι έκανε το τελικό 4-0.
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Σ.: Χαρτ, Ρίτσαρντς, Κομπανί, Λέσκοτ, Κλισί, Τουρέ, Ντε Γιονγκ, Μπάρι (57' Μίλνερ), Νασρί (68' Ντζέκο), Σίλβα, Αγκουέρο (8ο' Πισάρο).
ΠΟΡΤΟ: Έλτον, Μαϊκόν, Ρολάντο, Σάντρο, Βαρέλα (63' Κ.Ροντρίγκες), Ροντρίγκες (80' Ντεφούρ), Φερνάντο, Ο
Keywords
Τυχαία Θέματα