Τα 8.000 φωτεινά μπαλόνια που θυμίζουν τα 23 χρόνια του Τείχους (ΦΩΤΟ)

17:48 9/11/2014 - Πηγή: AEK365

Η Γερμανία θυμάται και υπενθυμίζει στον κόσμο τα 25 χρόνια από την Πτώση του Τείχους του Βερολίνου και την αρχή της επανένωσης. Οι πανηγυρικοί εορτασμοί στην γερμανική πρωτεύουσα κορυφώνονται, ενώ την πόλη χωρίζει ξανά ένα Τείχος από «φως και αέρα» -μπαλόνια στην πορεία του διαχωρισμού, που σχηματίζουν από ψηλά ξανά τον χάρτη του διχασμού και θα αφεθούν στον ουρανό το βράδυ.

Περί τα δύο εκατομμύρια επισκεπτών, σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, έφτασαν στην πρωτεύουσα. Ανάμεσά τους βρίσκεται μέχρι και ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.

Το πρωί της Κυριακής, οι επίσημοι εορτασμοί ξεκίνησαν στο

Παρεκκλήσι της Συμφιλίωσης (αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων του Τείχους) με θεία λειτουργία. Πριν προσέλθουν, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, Ανατολικογερμανίδα η ίδια, και ο απερχόμενος δήμαρχος Κλάους Βόβεραϊτ άφησαν λουλούδια στο μνημείο του Τείχους στην Οδό Μπρέναου.

Επίκεντρο των εορτασμών την Κυριακή είναι η Πύλη του Βραδεμβούργου: Το έμβλημα της πόλης συμβόλιζε τον διαχωρισμό για όσα χρόνια το Τείχος περνούσε από μπροστά του και την ενότητα όταν το Τείχος άρχισε να γκρεμίζεται κάτω από το Τέθριππο της Νίκης στην οροφή του.

Από εκεί ξεκινούν οι υπαίθριες εκδηλώσεις με την ορχήστρα της Στάατσκαπέλε, υπό τη διεύθυνση του ισραηλινο-αργεντινού Ντάνιελ Μπαρενμπόιμ.

Στη συνέχεια ξεκινούν συναυλίες που θα φέρουν στην σκηνή καλλιτέχνες από καθε είδους μουσικό χώρο (ποπ, ραπ, ροκ, πανκ, κλασική). Μεταξύ άλλων, θα βρεθούν επί σκηνής ο Ούντο Λίντενμεργκ, η Νίνα Χάγκεν, και ξένοι τραγουδιστές από τον Πίτερ Γκάμπριελ (θα τραγουδήσει το Heroes, γραμμένο από τον Ντέιβιντ Μπόουι στην βερολινέζικη εποχή του) μέχρι τη Μελίσα Έθεριτζ.

Σε διάφορα σημεία της πόλης, μικρές και μεσαίες εκθέσεις παρουσιάζουν την ιστορία του Τείχους ενώ ραδιοφωνικοί σταθμοί έχουν μετακομίσει σε σημεία όπως το διάσημο Checkpoint Charlie, από όπου μεταδίδουν εκπομπές με θέμα την ημέρα.

Το βράδυ, ο δήμαρχος θα δώσει (φυσικά από την πύλη του Βραδεμβούργου) το σήμα για να αφεθούν στον αέρα σχεδόν 8.000 μπαλόνια κατά μήκος του Τείχους ενώ η ορχήστρα θα παίζει την Ωδή στη Χαρά του Μπετόβεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα