Κάζο για Τότεναμ

17:36 9/11/2014 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE-11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΟΥΟΝΣΙ-ΑΡΣΕΝΑΛ: 2-1
Γήπεδο: Λίμπερτι

Λίγες μέρες αφότου είδε την Άντερλεχτ να επιστρέφει από το 3-0 στο 3-3, η Άρσεναλ έμεινε αποσβολωμένη στο "Liberty Stadium", αφού παρά το γεγονός πως προηγήθηκε στο ματς με τη Σουόνσι, οι "κύκνοι" έφτασαν στην ανατροπή μέσα σε τρία λεπτά για το 2-1 στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ!

Η νωθρότητα που παρουσίασε η Άρσεναλ στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, βόλευε τη Σουόνσι. Ανησυχούσε, αλλά δεν τρόμαζε από

τις προσπάθειες των "κανονιέρηδων" που έκαναν λάθος επιλογές όταν πλησίαζαν στην εστία του Φαμπιάνσκι και από την άλλη, ο Γουιλφρέντ Μπονί μαζί με τον Γκίλφι Σίγκουρντσον έδιναν στους Λονδρέζους να καταλάβουν ότι δεν παίζουν μόνοι τους. Όταν οι "κανονιέρηδες" άρχισαν να παίζουν σε λίγο πιο γρήγορο τέμπο και να αλλάζουν τη μπάλα γρήγορα, τότε οι "κύκνοι" ζορίστηκαν, με αποκορύφωμα τις ευκαιρίες των Γουέλμπεκ και Ράμσεϊ λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Η Άρσεναλ δεν είχε πάρει όσα θα ήθελε στο σημερινό ματς από τον Αλέξις Σάντσες, όμως, παρά το γεγονός πως η απόδοση του Χιλιανού κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα, έκανε τη διαφορά, όντας στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή στο 63ο λεπτό. Ο Γουέλμπεκ έτρεξε από δεξιά, μπήκε στην περιοχή και το γύρισμά του στο ύψος του πέναλτι βρήκε τον Σάντσες που πλάσαρε εύκολα για το 1-0. Ο Γκίλφι Σίγκουρντσον είχε απάντηση στο γκολ των φιλοξενούμενων και με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ στο 75' έφερε το ματς στα ίσα, 1-1! Η συνέχεια, θα προκαλούσε έκρηξη νέων πανηγυρισμών για τους οπαδούς της Σουόνσι στο "Liberty", καθώς ο Γκομίς, στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, μόλις δύο λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς, με κεφαλιά έγραψε το 2-1 από σέντρα του Μοντέρο!

ΣΟΥΟΝΣΙ: Φαμπιάνσκι, Ρανχέλ, Μπάρτλεϊ, Τέιλορ, Γουίλιαμς, Κι, Κάρολ (87' Μπρίτον), Εμνς (67' Μπάροου), Σίγκουρντσον, Μοντέρο, Μπονί (76' Γκομίς)

ΑΡΣΕΝΑΛ: Σέζνι, Τσέιμπερς (90' Σανογκό), Μερτεσάκερ, Μονρεάλ, Γκιμπς, Ράμσεϊ (79' Γουόλκοτ), Φλαμινί (79' Γουίλσιρ), Τσάμπερλεϊν, Σάντσες, Καθόρλα, Γουέλμπεκ

ΤΟΤΕΝΑΜ-ΣΤΟΟΥΚ: 1-2
Γήπεδο: Ουάιτ Χαρτ Λέιν

Την ήττα με 2-1 γνώρισε η Τότεναμ μέσα στην έδρα της από τη Στόουκ.

Πρώτη βγήκε μπροστά η Στόουκ, αλλά η πρώτη σημαντική στιγμή ανήκε στην Τότεναμ, με τον Χάρι Κέιν να μην μπορεί να σκοράρει το δεύτερό του τέρμα στο πρωτάθλημα, στέλνοντας την μπάλα στην αγκαλιά του Ασμίρ Μπέγκοβιτς.

Στο επόμενο λεπτό οι ισορροπίες άλλαξαν, καθώς ο... ξεχασμένος Μπόγιαν Κρίκιτς βρήκε τον χώρο που χρειαζόταν από αριστερά, έκανε την κούρσα και με ωραίο σουτ το 1-0.

Ενώ η Στόουκ έμοιαζε ιδανικά παραταγμένη και «φωτιά» στις αντεπιθέσεις, η Τότεναμ δημούργησε μια καλή ευκαιρία με τον Μέισον, αλλά το δυνατό του σουτ από μακρινή απόσταση δεν νίκησε τον Μπέγκοβιτς.

Στο 33ο λεπτό οι εφιάλτες των γηπεδούχων έγιναν πραγματικοί, αφού από τη μία το γκολ της ισοφάρισης έμοιαζε μακρινό και η άμυνα της ομάδας... ορθάνοιχτη. Αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Γουόλτερς, που μετά από πάσα του Ντιουφ (προηγήθηκε λάθος του Ρόουζ) έκανε το 2-0 και έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια με ξεκάθαρο προβάδισμα.

Στο δεύτερο μισό ο Κέιν ήταν και πάλι αυτός που απείλησε, αλλά όπως και στην περίπτωση του πρώτου ημιχρόνου, δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στην εστία του Μπέγκοβιτς.

Το παιχνίδι κύλησε πολύ ήρεμα από εκείνο το σημείο και έπειτα, για να φτάσουμε στο 77' όταν ο Σαντλί υπολόγισε την πορεία της μπάλας μετά από σέντρα του Ρόουζ, τοποθετήθηκε σωστά και με ένα όμορφο τέρμα έβαλε και πάλι την ομάδα του στο παιχνίδι (2-1).

Στα λεπτά που απέμεναν ωστόσο, ο Κάιλ Νόουτον έκανε τρομερό αμυντικό λάθος και άφησε την ομάδα του Ποκετίνο με δέκα παίκτες, αφού αντίκρυσε την απευθείας κόκκινη κάρτα του διαιτητή για μαρκάρισμα στον Βίκτορ Μόουζες.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γιορίς, Νιούτον, Καμπούλ, Φάτσιο, Ρόουζ, Μέισον, Καπουέ (65' Αντεμπαγιόρ), Τάουνσεντ (46' Λαμέλα), Έρικσεν (46' Ντεμπελέ), Τσαντλί, Κέιν

ΣΤΟΟΥΚ: Μπέγκοβιτς, Μπάρντσλεϊ (9' Κάμερον), Σόκρος, Ουίλσον (26' Μουνιέσα), Πίετερς, Σίντγουελ, Ενζονζί, Μόσες, Ουόλτερς, Μπόγιαν (84' Άιρλαντ), Ντιούφ

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤΤ-ΕΒΕΡΤΟΝ: 1-1
Γήπεδ: Στάδιο του Φωτός

Στο 1-1 κόλλησαν Σάντερλαντ και Έβερτον σε ένα όμορφο ματς.

Η Σάντερλαντ ξεκίνησε με ευκαιρία στο παιχνίδι, αλλά ο Χάουαρντ απλώς έβλεπε την μπάλα να περνάει εκτός εστίας από προσπάθεια του Γουίκαμ στο 1ο λεπτό. Περίπου στα μισά του πρώτου μέρους, η Έβερτον προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή, καθώς ο Μπάρι δεν μπόρεσε να συνεχίσει στο ματς και την θέση του πήρε ο Γκίμπσον.

Τα πρώτα πέντε λεπτά μπορεί να ανήκαν στους γηπεδούχους, αλλά από ‘κει και έπειτα κουμάντο έκαναν μόνο οι φιλοξενούμενοι. Ετό και Λουκάκου μπορεί να μην είχαν βρει δίχτυα, αλλά έμοιαζαν ως «ένα», για να έρθει στι 31' και μια ουσιαστική ευκαιρία με τον ΜακΓκίντι να επιδιώκει ένα θεαματικό τέρμα από μακρινή απόσταση.

Λίγο νωρίτερα οι «μαυρόγατες» ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Γκόμεθ, ωστόσο ο ίδιος μάλλον θα πρέπει να αισθάνεται τυχερός που δεν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μια καλή προσπάθεια του Μπάρκλεϊ, το σουτ του οποίου σταμάτησε στον Μπρίντκατ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λουκάκου ήταν αυτός που έριχνε τις προειδοποιητιικές βολές, έχοντας στο ενεργητικό του ένα μέτριο σουτ μετά από καλή προσπάθεια και ένα δοκάρι, αλλά η Σάντερλαν ήταν εκείνη που πανηγύρισε πρώτη. Στο 67ο λεπτό οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ σε καλό σημείο, ο Λάρσον είδε ένα κενό στο τείχος και έκανε το 1-0, το οποίο όμως κράτησε ελάχιστα.
Στο 75' ο Σίμους Κόουλμαν ανατράπηκε εντός της μεγάλης περιοχής, ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι και ο Λέιτον Μπέινς δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα για το 1-1.
Στην τελυταία φάση του ματς, οι παίκτες του Πογιέτ είχαν την ευκαιρία να «κλέψουν» το ματς, αλλά ο Χάουαρντ είπε «όχι» σε κοντινή κεφαλιά του Μπράουν.

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ: Παντίλιμον, Ρεβεγιέρ, Μπράουν, Ο' Σέι, Βεργίνι, Μπρίτκατ, Τζόνσον (64' Μπάκλεϊ), Λάρσον, Ζόρντι Γκόμεζ (81' Ρόντγουελ), Γουίκαμ, Φλέτσερ

ΈΒΕΡΤΟΝ: Χάουαρντ, Κόλμαν, Ντιστέν, Γιαγκέλκα, Μπέινς, ΜακΚάρθι, ΜακΓκίντι (70' Νέισμιθ), Μπάρι (13' Γκίμπσον), Μπάρκλεϊ (86' Όσμαν), Ετό, Λουκάκου

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ-ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: 0-2
Γήπεδο : Χόθορνς

Μεγάλο διπλό με 2-0 πέτυχε η Νιούκαστλ μέσα στην έδρα της Γουέστ Μπρομ.

Με τη Νιούκαστλ να είναι πιο δραστήρια ξεκίνησε η αναμέτρηση στο «Χόθορνς». Η ομάδα του Άλαν Πάρντιου είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και απείλησε πρώτη με μια κεφαλιά του Ντάμετ. Λίγο μετά το δεκάλεπτο μάλιστα οι φιλοξενούμενοι... άγγιξαν και το γκολ, όταν η μπάλα σε προσπάθεια του Σάμι Αμεόμπι, σταμάτησε στο δοκάρι του Φόστερ!

Η Γουέστ Μπρομ προσπάθησε να αντιδράσει και είχε τις δικές της καλές στιγμές με τον Μπεραχίνο αρχικά και τη συνεργασία των Ντόρανς-Μπραντ στη συνέχεια να μην βρίσκουν πάντως στόχο! Και ενώ οι γηπεδούχοι έψαχναν το γκολ, οι «καρακάξες» ήταν αυτές που κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα, όταν ελάχιστα πριν το φινάλε του πρώτου μέρους ο Αγιόθε νίκησε με εντυπωσιακό «τακουνάκι» τον Φόστερ, κάνοντας το 0-1!

Αποφασισμένη για την ισοφάριση επέστρεψε από τα αποδυτήρια η Γουέστ Μπρομ. Στην πρώτη της καλή στιγμή πάντως, ο Κρουλ πρόλαβε την μπάλα πριν αυτή φτάσει στον Ανιτσέμπε που καραδοκούσε. Στη συνέχεια ήταν η σειρά του Μουλούμπου να απειλήσει, χωρίς αποτέλεσμα και αυτός.

Σαν να μην έφτανε πάντως αυτό, ήρθε και ο Κολοτσίνι στο 63ο λεπτό να κάνει με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Γιάανματ ( ο οποίος είχε και την ασίστ και το πρώτο γκολ) το 2-0 υπέρ των φιλοξενούμενων! Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι, με τον Αγιόθε να έχει την μεγαλύτερη ευκαιρία για ακόμα ένα γκολ στον παιχνίδι.

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: Φόστερ, Γουίσντομ, Λέσκοτ, Ντόουσον, Ποκονιόλι (46' Γκαμπόα), Μουλούμπου (63' Σεσενιό), Μόρισον, Μπραντ, Ντόρανς (76' Σαμαράς), Μπεραχίνο, Ανιτσέμπε

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Κρουλ, Γιαάνματ, Αϊνταρά, Κολοτσίνι (78' Γουίλιαμσον), Ντάμετ,Κόλμπακ, Σισοκό, Αμπέιντ, Καμπελά (82' Ρ.Τέιλορ), Αγιόζε, Σάμι Αμεόμπι (78' Γκουφράν)

Keywords
Τυχαία Θέματα