Συρία: 33 νεκροί σε μια μέρα

13:25 23/11/2011 - Πηγή: AEK365

Σε νέα βίαιη καταστολή προχώρησαν την Τρίτη οι πιστές στον πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ δυνάμεις εναντίον των αντικαθεστωτικών στη Συρία με τον απολογισμό να φτάνει στους 33 νεκρούς, ανάμεσά τους και έξι παιδιά και έφηβοι, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Συρία.

Κάποια από τα θύματα ήταν πολίτες και στρατιώτες που είχαν αυτομολήσει, ενώ ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και έξι παιδιά, αφού οι συριακές δυνάμεις επιτέθηκαν και εναντίον σχολείου στη κεντρική περιοχή της

πόλης αλ - Χούλα. Επίσης, νεκρός έπεσε ένας 12χρονος διαδηλωτής στην πόλη Νεΐρ αλ-Ζορ.

Η συνεχιζόμενη βία στη χώρα οδήγησε την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ να υιοθετήσει ψήφισμα με το οποίο καταδικάζονται η αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων και οι διώξεις σε βάρος διαδηλωτών από το συριακό καθεστώς.

Καλούνται επίσης οι συριακές αρχές «να σταματήσουν αμέσως όλες τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Το ψήφισμα προωθήθηκε από τις ευρωπαϊκές χώρες, με την υποστήριξη πολλών αραβικών κρατών. Μεταξύ αυτών που το υπερψήφισαν ήταν το Μπαχρέιν, η Ιορδανία, το Κουβέιτ, το Μαρόκο, το Κατάρ, η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν βρισκόμενος στην Αγγλία, εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση κατά του Σύρου προέδρου, καλώντας τον να παραιτηθεί άμεσα. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να τον παρομοιάσει με τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι.

«Για χάρη του λαού σου, τη χώρας και της περιφέρειας, επιτέλους αποχώρησε» είπε ο Ερντογάν απευθυνόμενος στον Σύρο πρόεδρο, σημειώνοντας: «Το να πολεμήσεις ως το θάνατο εναντίον του ίδιου του λαού σου δεν σε εξυψώνει στον ηρωισμό. Αν θες να δεις κάποιον που πολέμησε ως το θάνατο εναντίον του ίδιου του λαού κοίτα τη ναζιστική Γερμανία, τον Χίτλερ, τον Μουσολίνι, τον Τσαουσέσκου».

Keywords
Τυχαία Θέματα