Συνελήφθησαν τα... πραγματικά «Καλά Παιδιά»

23:33 23/1/2014 - Πηγή: AEK365

Οι μαφιόζοι που ενέπνευσαν μια σπουδαία ταινία βρίσκονται πλέον πίσω από τα σίδερα της φυλακής. Η αστυνομία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τους πέντε διαβόητους μαφιόζους που κατηγορούνται για ένα από τα πιο γνωστά εγκλήματα στις ΗΠΑ: τη ληστεία του 1978 στο χρηματοκιβώτιο της Lufthansa στο αεροδρόμιο JFK.

Οι πέντε μαφιόζοι ήταν γνωστοί ως «εξυπνοπούλια»

ή «τα καλά παιδιά». Η υπόθεση αυτή είχε εμπνεύσει και τον Μάρτιν Σκορσέζε που την είχε παρουσιάσει στην ταινία του «Τα Καλά Παιδιά».

Ο Βίνσεντ Αζάρο, 78 ετών και τέσσερα άλλα μέλη της φαμίλια Μπονάνο κατηγορούνται για εγκλήματα που χρονολογούνται από το 1968, ανάμεσά τους για φόνο, εμπρησμό, εκβιασμό, ληστεία και άλλα.

Το αποκορύφωμά τους όμως ήταν στις 11 Δεκεμβρίου του 1978, όταν ένοπλοι μπήκαν στο τερματικό της Lufthansa στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης και έκλεψαν 5 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία θα μεταφέρονταν σε τράπεζα του Μανχάταν από την Δυτική Γερμανία, καθώς και κοσμήματα αξίας ενός εκατομμυρίου. Τα χρήματα δεν βρέθηκαν ποτέ.

Μόλις δύο χρόνια μετά τη ληστεία, οι New York Times ανέφεραν ότι τουλάχιστον έξι θύματα δολοφονιών σχετίζονταν με την υπόθεση.

Ο Τζέις Μπερκ, συνεργάτης της φαμίλια Λουκέζε, ενέπνευσε τον χαρακτήρα του Ρόμπερτ Ντε Νίρο στην ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε.

«Όπως πιστεύεται, ο Βίνσεντ Αζάρο αφιέρωσε την ενήλικη ζωή του στην φαμίλια Μπονάνο και είχε μια εγκληματική καριέρα που εκτείνεται στη διάρκεια δεκαετιών» είπε η Λορέτα Λιντς, γενική εισαγγελέας για την Ανατολική Περιοχή της Νέας Υόρκης.

«Μακριά από έναν κώδικα τιμής, ο δικός τους ήταν ένας κώδικας βίας και ωμής ισχύος» πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα