Συνελήφθησαν 4 Έλληνες Anonymous

20:18 2/3/2012 - Πηγή: AEK365

Τέσσερις ακόμα χάκερ συνέλαβε η αστυνομία με κατηγορίες για συμμετοχή στην ομάδα Greek Hacking Scene και στις πρόσφατες ηλεκτρονικές επιθέσεις κατά του υπουργείου Δικαιοσύνης και άλλων κυβερνητικών και

μη ιστοσελίδων.

Παρουσία δικαστικού λειτουργού, η αστυνομία πραγματοποίησε την Πέμπτη έρευνες σε επτά οικίες στην Αθήνα, την Τρίπολη, το Ναύπλιο, την Κατερίνη και τη Χαλκίδα. Κατασχέθηκαν συνολικά 18 σκληροί δίσκοι, πέντε φορητοί υπολογιστές, 4 δρομολογητές, 2 διακομιστές, 7 συσκευές αποθήκευσης USB, πλήθος CD και αρκετές χειρόγραφες σημειώσεις.

Σύμφωνα με την αστυνομία, για τους τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους προέκυψαν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι είναι μέλη της ομάδας GHS, παρακλάδι της διεθνούς οργάνωσης Anonymous, ενώ η δράση του τέταρτου ερευνάται στο Διαδίκτυο.

Δύο από τους κατηγορούμενους είναι ανήλικοι, 14 και 15 ετών, ενώ οι άλλοι δύο είναι ενήλικες, 24 και 28 ετών. Αρχηγός της ομάδας φέρεται να είναι ο 28χρονος, με το ψευδώνυμο «Κόνδωρ».

Από την προκαταρκτική διερεύνηση των πειστηρίων προκύπτει ότι οι τέσσερις συμμετείχαν στις επιθέσεις εναντίον των δικτυακών τόπων του υπουργείου Δικαιοσύνης, της Proton Bank, της Τράπεζας Πειραιώς, της Ελληνικής Τράπεζας και του ΟΑΣΑ.

Επίσης, ένας από τους τέσσερις κατηγορούμενους φέρεται να έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στο δικτυακό τόπο του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Για τις κυβερνοεπιθέσεις κατηγορούνται ακόμα τρεις μαθητές λυκείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα