«Πρώτα η παραμονή»

19:21 2/3/2012 - Πηγή: AEK365

Ο Χουανίτο μίλησε στο match programme του αγώνα της Κυριακής με τον Εργοτέλη και τόνισε πως πρωταρχικός στόχος στον Αστέρα είναι η παραμονή στη Σούπερ Λίγκα.

Αναλυτικά:

Για το πώς βλέπει το παιχνίδι με τον Εργοτέλη: «Είναι ένα παιχνίδι, που ουσιαστικά πρέπει να κερδίσουμε για να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας στη Σούπερ Λιγκ και να αναρριχηθούμε στη βαθμολογία όσο ψηλότερα γίνεται».

Για το μέχρι πού μπορεί να φτάσει φέτος ο Αστέρας στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ: «Επειδή δεν ξεκινήσαμε καλά, ο πρωταρχικός μας στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία. Εφόσον επιτευχθεί, θα

σχεδιάσουμε και θα προσπαθήσουμε για το πόσο ψηλά μπορούμε να φτάσουμε».

Για το τι σημαίνει γι' αυτόν το να παίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα και στον Αστέρα: «Μετά από δέκα χρόνια στην Ισπανία, ήθελα να έχω μία νέα εμπειρία, σε μία ξένη χώρα με διαφορετική κουλτούρα. Είμαι ευχαριστημένος με τον τρόπο που μου συμπεριφέρονται στην Ελλάδα, αλλά και ευχαριστημένος που βρίσκομαι στην Τρίπολη και βοηθάω τον Αστέρα».

Για το ποιον αγώνα θεωρεί τον καλύτερό του με τον Αστέρα και ποια νίκη θεωρεί ως την καλύτερη: «Ατομικά δεν θεωρώ πως είμαι ένας παίκτης που μπορεί να φτάσει στο δέκα ή να πέσει στα τέσσερα. Έχω μία σταθερή απόδοση, αν όμως πρέπει να ξεχωρίσω έναν αγώνα είναι αυτός με τον ΠΑΟΚ, γιατί η ομάδα δεν είχε καταφέρει να κερδίσει μέχρι τότε. Από τότε έδειξε πως μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο».

Για το ποια πρόσωπα έπαιξαν ρόλο για να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο: «Άρχισα να παίζω στην ομάδα της γειτονιάς μου (Καρλίντα) και στη συνέχεια μου έκαναν συμβόλαιο στις μικρές ηλικιακές ομάδες της Μάλαγα. Πέρασα απ' όλες τις ομάδες της Μάλαγα φτάνοντας μέχρι και την ανδρική ομάδα. Ο πατέρας μου δεν έπαιζε ποδόσφαιρο, αλλά με ενθάρρυνε να παίξω ποδόσφαιρο, καθώς ήταν και ο ίδιος προπονητής σε ομάδες ακαδημιών».

Για το τι σημαίνει για τον ίδιο το ποδόσφαιρο: «Όταν είσαι μικρό παιδί, αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να παίζεις. Από την ημέρα που γίνεσαι επαγγελματίας, το ποδόσφαιρο είναι το μέσο για να ζήσεις και να προσφέρεις στην οικογένεια σου περισσότερα και καλύτερα πράγματα».

Για το μέχρι πού φτάνουν τα όνειρα του: «Το όνειρο μου είναι να παίζω στην πρώτη κατηγορία. Η Μάλαγα που είναι η ομάδα της πόλης μου, ήταν ένα όνειρο που το εκπλήρωσα και αυτό που θέλω είναι να απολαμβάνω το ποδόσφαιρο τα χρόνια που μου απομένουν να παίζω».

Για το αν έχει κάποιον ποδοσφαιριστή ως πρότυπο: «Είναι πάρα πολλοί παίκτες που μου αρέσουν, αλλά ο καθένας πρέπει να ακολουθεί τον δικό του δρόμο. Μου αρέσει το στυλ αρκετών ποδοσφαιριστών, αλλά ο καθένας πρέπει να εκμεταλλεύεται το δικό του στυλ για να παίζει καλά και να προσφέρει στην ομάδα του».

Για το ποια θεωρεί τα πλεονεκτήματά του στο παιχνίδι: «Η εξυπνάδα μου και ότι ξέρω να παίρνω σωστές τοποθετήσεις πιο γρήγορα από τους αντιπάλους μου».

Για τους δυσκολότερους αντιπάλους που έχει αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα στην καριέρα του: «Στην Ισπανία οι πιο δύσκολοι ποδοσφαι

Keywords
Τυχαία Θέματα