Τοχούρογλου: «Έχω τον νέο… Μέσι του Ολυμπιακού»!

19:46 2/3/2012 - Πηγή: OnSports

Την τρέλα του Βαγγέλη Μαρινάκη για τις ακαδημίες αποκάλυψε ο Κυριάκος Τοχούρογλου, τονίζοντας πως υπάρχει πολύ ταλέντο στην Αυστραλία το οποίο μπορεί να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός.

Ο παλαίμαχος πορτιέρο και υπεύθυνος των «ερυθρόλευκων» ακαδημιών στη χώρα των καγκουρό, φιλοξενήθηκε στον αέρα του «Libero 107,4», όπου αναφέρθηκε στην απόφασή του να επιστρέψει στη γενέτειρά του, στον διπλό ρόλο που έχει για τους πρωταθλητές, στον ΠΑΟΚ,

στην αγαπημένη του Δόξα, στο πώς βιώνουν οι Έλληνες του εξωτερικού την οικονομική κρίση, αλλά και τον νέο… Μέσι που περιμένει τον Ολυμπιακό στο Σύδνεϋ!

Αναλυτικά όσα είπε ο Κυριάκος Τοχούρογλου:

«Παίζω ακόμη μπάλα στην Αυστραλία ενώ είμαι και υπεύθυνος των ακαδημιών του Ολυμπιακού εκεί, ήρθα τώρα στην Ελλάδα γιατί έχω ένα ραντεβού με τον Ολυμπιακό και με την ευκαιρία είπα να επισκεφτώ τους δικούς μου ανθρώπους στη Δράμα, ήμουν επίσης στη Θεσσαλονίκη και είδα το ΠΑΟΚ - Άρης. Σε 2 εβδομάδες πάντως κλείνω έναν χρόνο στην Αυστραλία», τόνισε αρχικά, για να συμπληρώσει ερωτηθείς τι ομάδα υποστηρίζει:

«Δόξα Δράμας είμαι, πάντα το έλεγα αυτό, από την ημέρα που ξεκίνησα το ποδόσφαιρο μέχρι που σταμάτησα».

Για την ενασχόληση του με τις ακαδημίες του Ολυμπιακού, ο κ. Τοχούρογλου ανέφερε: «Πριν από 1 χρόνο μίλησα με τον κ. Μαρινάκη, που ήξερε ότι είμαι από την Αυστραλία και επειδή ήθελε να ανοίξει ακαδημίες, ζήτησε να με δει και μου πρότεινε να δουλέψω εκεί. Έχω δίπλωμα προπονητή, ήμουν βοηθός του κ. Μαντζουράκη στην Ξάνθη αλλά μετά έμεινα άνεργος για ένα μεγάλο διάστημα. Τότε αποφάσισα να πάω στην Αυστραλία, δεν πήγαινε άλλο εδώ, ήταν δύσκολα τα πράγματα και είχα αποφασίσει να πάρω την οικογένεια μου και να επιστρέψω στην Αυστραλία. Εγώ εκεί γεννήθηκα και έμεινα εκεί μέχρι τα 13 μου χρόνια. Εκείνο το διάστημα έγινε η πρόταση από τον Ολυμπιακό, συναντήθηκα με τον κ. Μαρινάκη και συμφωνήσαμε σε 1,5 ώρα, μετά έμενε να ρυθμιστούν μόνο οι λεπτομέρειες. Ανέπτυξα στον κ. Μαρινάκη το σκεπτικό μου για τις ακαδημίες και μου έδωσε εν λευκώ τη διοίκηση. Παράλληλα με τις ακαδημίες, παίζω και μπάλα ακόμη, στην 3η κατηγορία με την Γκλέιντσβιλ, είναι η ομάδα στην οποία είχα ξεκινήσει την καριέρα μου, η πρώτη μου ομάδα και θα είναι η τελευταία, αν και δεν σκοπεύω να σταματήσω σύντομα».

Ερωτηθείς για το αν θα πήγαινε ούτως ή άλλως στην Αυστραλία και τι θα έκανε εκεί, τόνισε: «Θα πήγαινα ούτως ή άλλως, είχα σκοπό να ανοίξω μαγαζί, γυράδικο ή κάτι τέτοιο, δεν ξέρω ακριβώς, πάντως στο Σύδνεϋ που γεννήθηκα και μένω έχει 450.000 Έλληνες. Στην αρχή όταν είπα ότι θα έφευγα με έβριζαν, αλλά τώρα με την κρίση βλέπω ότι είχα πάρει τη σωστή απόφαση. Η πρόταση λοιπόν του Ολυμπιακού ήρθε την κατάλληλη στιγμή για μένα. Μίλησα πολύ με τον κ. Μαρινάκη και κατάλαβα ότι έχει τρέλα με τις ακαδημίες ο πρόεδρος και θέλει να γίνεται πολύ καλή δουλειά σε κάθε επίπεδο».

Ειδικότερα για τις ακαδημίες του Ολυμπιακού ανέφερε: «Είμαι υπεύθυνος για όλα στις ακαδημίες, έχω καθημερινή επαφή με τον Ολυμπιακό στην Ελλάδα, συντονίζω τους

Keywords
Τυχαία Θέματα