Συνελήφθη Έλληνας στη Νέα Υόρκη για την κλοπή πίνακα Νταλί

13:59 20/2/2013 - Πηγή: AEK365

Ένας 29χρονος Έλληνας συνελήφθη στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης το Σάββατο από τις αμερικανικές αρχές με την κατηγορία της κλοπής ενός πίνακα του Σαλβαδόρ Νταλί από τη γκαλερί Venus Over Manhattan της Νέας Υόρκης, τον περασμένο Ιούνιο.

Ο 29χρονος Φοίβος Ισταυρίογλου αρνείται την κατηγορία, αλλά -σύμφωνα με το BBC- η Εισαγγελία στηρίζει την ενοχή του στα αποτυπώματα που βρέθηκαν στη

γκαλερί, καθώς και στις εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας στο χώρο.

Η αξία της ακουαρέλας με τίτλο «Cartel del Don Juan Tenorio», που φιλοτεχνήθηκε το 1949 από τον ισπανό σουρεαλιστή ζωγράφο, εκτιμάται στις 150.000 δολάρια.

Εικόνες του υπόπτου ωστόσο προερχόμενες από κάμερες ασφαλείας του χώρου κυκλοφόρησαν στο Ίντερνετ. Έκτοτε, οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές πραγματοποίησαν έρευνα με βάση τις εικόνες αυτές τις οποίες παρέβαλαν με άλλες εικόνες από κλοπή στο σουπερμάρκετ Whole Foods του Μανχάταν, η οποία και τους οδήγησε στον ύποπτο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 29χρονος επέστρεψε με τον κλεμμένο πίνακα στην Ελλάδα, αλλά μόλις αντιλήφθηκε ότι το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας είχε κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο τότε τον ταχυδρόμησε, ανωνύμως, στη γκαλερί.

Keywords
Τυχαία Θέματα